Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Prosím o radu zapojení zesilovače a subwooferu

o Navštíveno 33788x o
o 15.08.2008, 00:09 | jumpman01
Prosím o radu, mám autorádio Sony CDX-GT414U a na něm zapojeny 2x2 repro.
Nyní jsem koupil zesilovač Magnat classic 360 4/3/2 kanál na který byl chtěl zapojit 1 dvojici repra z rádia a subwoofer do můstku.

Z rádia mi na každé repro vychází 2kabely(+-). Tyto ukončím cinchy a připojím je přes 1. a 2. kanál zesilovače.
Nyní potřebuji poradit, jakým způsobem zapojit subwoofer do můstku...Výstup na SUB je z autorádia na 2 cinche, ale já potřebuji na vstupu zesilovače tyto připojit na 3. a 4. kanál abych výsledný signál mohl získat přes můstek, když na 1 repro (pokud se nemýlím) musím připojit koncovku cinch (+-) na jeden kanál.

Prosím o laické vysvětlení,jsem v tomto amatér.
Za odpovědi mockrát děkuji.

o 15.08.2008, 00:13 | jumpman01
o 15.08.2008, 06:38 | buddha | Upraveno: 2008-08-15 06:39:33
člověče i bych ti rad pomohl,ale naprosto nechapu o co jde :)
Napiš to nějak pochopitelněji :)))
Ale jestli to chapu dobře,tak normalně píchni do zesiku 4 cinche co vedou od radia a sub hod na mustek ne? Nechapu s čim maš problem...
o 15.08.2008, 07:27 | Petura
no taky jsem to nepobral ....
ale asi takhle:
z rádia povedeš cinch kabel do zesiku, pokud máš na rádiu jen jeden pár cinch konektorů tak u zesilovače použiješ Y rozdvojku cinche, jeden pár píchneš na repra, který ze zesiku vytáhneš "dvoulinkou" 2x + - a na subwoofer to vytáhneš jen jednou + - (můstek) a je to ...

z rádia žádný kabely cinchem neukončuj, ty nech jak jsou...
jeden pár ti pojede z rádia a druhý pár bude pohánět zesilovač
o 15.08.2008, 07:30 | jumpman01
Jde mi o to, že od výstupu z rádia do subwooferu mi jdou 2 cinche a já nevím zda tyto dva cinche mám připojit do vstupu 3. a 4. kanálu zesilovače???

A do té dvojice repra mi jdou pouze kabely na které musím přidělat koncovku cinch, abych je mohl do zesíku zapojit, ale nevím kam se u koncovky cinche dává + a kam - .
o 15.08.2008, 07:31 | jumpman01

foto k příspěvku  od jumpman01

o 15.08.2008, 07:31 | jumpman01

o 15.08.2008, 07:33 | jumpman01

o 15.08.2008, 07:42 | Petura
je tak jak jsem to napsal, a jestli máš z rádia 2 páry cinch tak nemusíš nic rozdvojovat ...
zesilovač máš stejně jen maximálně 4kanál, takže ti bude pohánět jen jeden pár reproduktorů a v můstku subwoofer
z rádia natáhni dva kabely cinch nebo jeden 4žilovej a je to ... problém v tom nevidím ...

a na výstupy pro repra z rádia se žádný cinche nedávají!
o 15.08.2008, 07:43 | Petura
1 a 2 CH budeš mít např. na přední repra (zadní bych nechal z rádia) a 3 a 4CH v můstku bude na subwoofer a máš to vyřešený
o 15.08.2008, 07:49 | jumpman01
Mě ale z rádia nejdou dva páry, ale jen 2 cinche(+- je to výstup na SUB)(na obr. ozn. AUDIO OUT REAR*3).
Repráky jsou zapojeny přes výstup co je na schématu označena 3-kou v kolečku.
o 15.08.2008, 07:54 | Petura | Upraveno: 2008-08-15 07:55:43
tak čti co ti píšu:
pokud máš jden pár cinch + a - tak u zesilovače použiješ Y rozdvojku cinch kabelu (každý hifishop má skladem)
a pokud máš dva páry cinch což máš na obrázku tak z každýho páru natáhni k zesíku kabel a je to ....

ale prostě s tímhle zesilovačem nedocílíš toho aby ti oba páry repro a subwoofer hrály dohromady, prostě bud jen repra nebo jen jeden pár repro a subwoofer, každopádně na výsupy z rádia se žádný cinch konektory nedávají

rozdvojka cinch kabelu: [ Link ]
o 15.08.2008, 08:00 | jumpman01
Chápu, mě šlo jen o to, že se jedná o výstup na SUB, takže pokud na rádiu přidám subwoofer, přidám tak i hlasitost na jednom páru repráků, protože to půjde z jednoho výstupu...
o 15.08.2008, 08:01 | Spooky1
Petura: Ten druhej pár cinchů je vstup z changeru.

Jumpman: Tvůj případ je to použití té Y rozdvojky. Jinak ty cinche nejsou jeden + a druhej - ale je to pravá a levá strana.
o 15.08.2008, 08:08 | jumpman01
Spooky 1 : Subáč je mi jasnej,ale jak docílit toho, abych mohl zesilovat SUB a ne současně ten pár repro???
o 15.08.2008, 08:11 | jumpman01
Proto jsem právě psal, že bych kabely na pravej i levej reprák ukončil cinchem, abych je mohl zapojit do zesilovače jako kanál 1 a 2, čímž bych docílil toho, že bych mohl zesilovat SUB a repra by hrály pořád stejně...
o 15.08.2008, 08:26 | jumpman01

o 15.08.2008, 09:37 | Lucass | Upraveno: 2008-08-15 09:42:03
Na tohle zapojeni by si potreboval High/Low adapter, nemuzes to jen tak ukoncit cinchem [ Link ] jsou i levnejsi...

Dalsi moznost, radio s vice vystupama, nejlepe trema: Front, Rear, Sub... Nebo zesik s dalkovym ovladanim hlasitosti.
o 15.08.2008, 09:49 | jumpman01
Pokusím se adaptér sehnat, prosím vysvětli mi jeho funkci a co by se stalo po připojení bez něj. Děkuju.
o 15.08.2008, 09:55 | jumpman01
Tahle by mohla stačit

[ Link ]
o 15.08.2008, 10:14 | Lucass
Mas to popsany u toho Helixe: Aktivní High/Low adaptér, při napojení na reproduktorové výstupy na autorádiu snižuje úroveň signálu. Tím se umožní připojení zesilovače i na autorádia bez RCA (Cinch) výstupů.

Tezko rict, asi to nebude nic moc, ale nevim nikdy jsem tyhle adaptery nepouzival, nejsou moc dobry na zvuk...
o 15.08.2008, 10:17 | jumpman01
Děkuju za rady.
o 16.08.2008, 12:40 | MathesM3
Jestli je to jako u mýho rádia, tak to z toho sub výstupu může jít i celopásmový zvuk a v tom případě bych udělal tohle. Dej rozdvojku hned na cinche u rádia (získáš tak vlastně 4 cinchový výstupy), pak z jednoho páru cinchů veď kabely k 1+2 kanálu na zesilovači (což bude k signál předním reprům)a z druhýho páru cinchů veď kabel nejdřív k tomuhle [ Link ] a od toho ke kanálům 3+4. Horní propust na přední repra si naladíš na zesilovači a propust pro sub si budeš moc naladit na tý "krabičce" viz výš, nebo na zesilovači. Zároveň ti umožní regulovat hlasitost signálu, který půjde do 3+4 kanálu, čili budeš tak moct regulovat hlasitost subu samostatně a upravovat tak basy podle chuti.
o 27.05.2009, 11:59 | GEGI
Zdravím vás pánové, určitě mi prosím poradíte.. JSem v tomto začátečník .. Jde mi o tohle mám v autě zesilovač 4 kanálový a woofer v bedně, napojený mám sub na zesilovači, v poho valí , z rádia mám dva cinche na zesilovač a ted bych chtěl docílit toho, abych napojil na zesilovač i ovály co mám v zadním platu.. Jak na to, asi nějak rozdělit zbylé dva vstupy cinchů, ale nemám představu jak pak se to zapojuje, zda byste prosím poradili , diky moc..
o 27.05.2009, 21:04 | party_boy
GEGI > Pokud máš v rádiu dva cinche, tak ti stačí zakoupit Y rozbočky. A zapojíš to naprosto normálě.
o 28.05.2009, 13:44 | GEGI
party_boy : jj to jsem čekal dvě Y rozbočky do dalších dvou cinchů na zesáku,že ? ALe mě de spíš o to jak to pak zapojit dále..Nějak si to neumím představit , když tam píchnu ty rozbočky tak co dál právě...:(
o 28.05.2009, 21:47 | party_boy
Pak už jenom připojíš repro :-) Co máš za zesík?
o 03.06.2009, 10:21 | GEGI
aha no to si právě nedokážu představit...:) na basák jdou dva kabely zakončené cinchem a jeden signálový na druhou stranu zesáku.. a tedy když hodím do zesáku ty ýčka tak z toho budou trčet čtyři samice cinche,ne? a z toho se to poté připojí jak na repráky, nějaký další speciálním kabelem:) Neměl bys fotku nebo tak pro představu? diky moc
o 03.06.2009, 10:27 | GEGI
aha no to si právě nedokážu představit...:) na basák jdou dva kabely zakončené cinchem a jeden signálový na druhou stranu zesáku.. a tedy když hodím do zesáku ty ýčka tak z toho budou trčet čtyři samice cinche,ne? a z toho se to poté připojí jak na repráky, nějaký další speciálním kabelem:) Neměl bys fotku nebo tak pro představu? diky moc
o 03.06.2009, 10:32 | GEGI
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.311 sekund.