Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > jak moc pracujete s EQ?

o Navštíveno 3846x o
o 29.07.2008, 22:03 | ivls
dotaz - viz nadpis

každý si asi projde tím, že s EQ pracuje moc - snaží se přizpůsobit křivku RTA k optimální

pak dojde do fáze, kdy vše v EQ vymaže a udělá jen pár uprav a líbí se mu to víc

v které jste fázi a k čemu se přikláníte, případně, co máte na EQ zvýrazněno, či potlačeno?

já jsem ted v té druhé fázi a to , že jsem vyházel vše a nechal jsem jen 2db plus na 20kHz a Q-0,5
dnes jsem to hodil to tohodle stavu a jsem maximálně spokojený
když jsem měl jiná nadstavení, tak se něco zlepšilo a na něco jiného to mělo negativní vliv, proto jsem to takhle zrušil

prosím pište svoje zkušenosti

o 29.07.2008, 22:06 | Milhauzz
Nyni jen stradobasy, takze ekvalizace je. Ale jen na zesilovaci, EQ z Alpine je humus ve vsech smerech. Jinak na vyskach sem nikdy nemel potrebu. +2db je celkem jeste jemna ekvalizace, proc ne. Podle ucha, nebo si meril?
o 29.07.2008, 22:16 | mr.brain
Ekvalizace nula - jako Milhauzz s tim Alpine (navic ja mam 9884 a bez prociku se tam toho moc stelovat neda).

Jediny co tak na vyhybkach mam vysky na nejmin a SW na radiu +8...
o 29.07.2008, 22:23 | *konny*
No já se na ekvazizaci teprve chystám, už mám na to připravený analogový EQ-čko od Xeteca - ParaQ-7 MK-2. Zatím se mi do toho ale moc nechce, tak že se těším na zkušenosti ostatních hifíků.
o 29.07.2008, 22:26 | raksop
bez eq

foto k příspěvku  od raksop

o 29.07.2008, 22:34 | Milhauzz
Btw, jinak 20kHz ... by me zajimalo, jak EQ u IVLS moc ovlivnuje sousedni pasma, protoze preci jen slyset 20kHz je jaxi nerealne, ale pokud je IVLS slysi, tak klobouk dolu :)
o 29.07.2008, 22:39 | raksop
s eq

foto k příspěvku  od raksop

o 29.07.2008, 22:39 | frantobmw
Ak chces vediet moje skusenosti su take ze najradsej procesor vyhodit a dat vsetko na nulu a spravit nieco s nasmerovanim reproduktorov :D V poslednej dobe pouzivam uz len LPF na wofer nic ine...
o 29.07.2008, 22:42 | Milhauzz
IMHO, stejne kdyz nastartuju ty svoje kamna, tak je cele nastaveni v prdeli, hluk je hluk ....
o 29.07.2008, 22:54 | ivls
to Milhauzz
jak píšeš je to jenom jemné přidání, ale je to ve velké šířce a je to slyšet na cinknutí ve výšce - je to jen drobet, ale zdá se mi to tak příjemnější a výraznější - však se můžu někdy stavit a poslechneš

to raksop - používáš to nastavení s EQ ? asi ano ?

jestli napíšeš, že ne, tak by asi ty několikapásmové EQ neměly smysl a praktické využití??
o 29.07.2008, 23:04 | Kamil
mám lehce stažený výšky, protože Cantony jinak fakt "řežou"
o 30.07.2008, 00:17 | koren
kdyz sem si hral,tak asi jako frantobmw. clovek porad steluje a steluje - a porad se zda ze lepsi a lepsi.pak najednou vyhodi vsechny nesmysly a vonco nejlepsi:-O
o 30.07.2008, 05:46 | Ricci
pouzivam a moc :-)
o 30.07.2008, 07:28 | buddha
eq mam vypnutej.rta už taky neměřim.
a hraje to bez toho paradně,tak proč si dělat starosti.
přestal jsem analyzovat a ted už jen poslouchám.nic mě nenutí do tusu,takže i ušetřim :)
o 30.07.2008, 08:59 | Pavel02
Raksop: není to už až moc "vyžehlené" ?? já jsem od takových extrémů upustil. Přišlo mě ě už tak nějak umělé. Ted jen spíš něco málo uberu tak kde je na křivce větší "kopec". A jako Ivls na 18-20 kHz něco přidám.
o 30.07.2008, 09:47 | Nismo.Power
já se nesnažim přibližovat nic k něčemu optimálnímu, seštěluju si to tak aby se to líbilo mě a né nějakýmu mikrofonu připojenýmu na komp :))
o 30.07.2008, 10:25 | Escudo
všude kde jsem myslel nastavení vážně EQ nenastavuju, teda pokud nebudu brát rozdílné vybuzení aktivního zapojení, což je svým způsobem ekvalizace, ale vzhledem k rozdílným parametrům výšek a středobasů by se to tak brát nemělo. Hlavní důvod je to, že se nekontroluju ideální křivkou a po několika zkušenostech z posledních měsíců jsem za to šťastný :o) zastávám názor že muzika se dělá pro vlastní prožitek
o 30.07.2008, 11:35 | Augi
Nismo.Power: Nemám Tě rád, ale souhlasím s Tebou :-)
Ne, teď vážně - mikrofon se softem jsem si koupil od Audio System před rokem a dosud nepoužil.
V podstatě ho mám jen pro to, abych si změřil to, co jsem si nastavil podle svých uší :-)
o 30.07.2008, 11:58 | jdoizo
Souhlas s Augim a Nismo :-) nedělám hudbu pro RTA křivku ale prosebe , pokud by se mi něco nezdálo, tak bych se "poradil" s mikrofonem a měřákem, třeba od AS :-)
o 30.07.2008, 14:06 | Crashpc
ekvalizace minimální. Jen to mám naštelovaný tak, aby to pěkně poslouchalo, a bas se dal na pár stisků regulovat podle potřeby.
o 30.07.2008, 20:06 | Tuner#2
Mám ///A 9886 s procesorem PXA-H100 a EQ úplně bez zásahu, jen si reguluju hlasitost wooferu v závislosti na stojícím autě a nebo když jedu.
o 31.07.2008, 05:39 | Pagoš
Už se těšim, až tyhle staroti zase začnu řešit :) Jinak EQ jsem vždy trochu použil, ale většinou jen opravdu jemně.
o 31.07.2008, 07:01 | raksop
Aby nestačilo tak nadstavujem EQ zvlášt pre L stranu a zvlášt pre P. Pri vypnutom EQ je to choré.
o 31.07.2008, 16:46 | mendo
Oskarove slova mozem len potvrdit. u mna tomu tiez nedal pokoj:-) samozrejme mi nic nevnucoval z vyp. a nasledne so zap.eq som si to vypocul a dost rozdiel. s vyp. eq som mal pocit akoby si clapton slupol krek a mrmlal. po zap. eq zrazu vytriezvel bolo to ciste dynamicke bez huhnania. je to trocha prehnane ale take boli moje pocity na mojej instal. v inej montazi moze byt iny rozdiel a nikomu nevnucujem eq ale v aute je podla mna nutnost
o 31.07.2008, 20:17 | ivls
a sakra, tak ted babo rad :o)

při EQ se mi některé pasáže zdály takové syntetické, nepřirozené

bez EQ se mi to zdálo přirozenější - samozřejmě mluvím o té situaci kdy křivka není totálně mimo

však nekonečné zkoušení pokračuje a ono se to nějak vyvrbí :o)
díky za přízpěvky a pokud někdo ještě napíše, tak jen dobře - asi pro nás všechny
o 01.08.2008, 09:53 | Pavel02
No nevím jak s tím EQ.... Když jsem se na grafickém EQ snažil dostat křivku do té podoby jak ji tady ukazuje Oskar, tak to bylo na křivce "pěkné", ale podle mne už moc "umělé". Na parametrickém EQ takových to úprav a "dokonalé křivky" dosáhnout nejde - málo nastavovacích pásem. S tím grafickým to jde (32 pásem) ale výsledek....... fakt si nejsem jistý jestli je to dobře.
o 01.08.2008, 19:27 | frantobmw
Ako Pavel02... Vlastne kto, alebo podla coho vznikla ta krivka, co kazdy chce dosiahnut v afte. Mozno ze pre niekoho je ta krivka idealna na posluch ale kazdy mame ine ucho a posluch, potla mna sa to neda robit ako v seriovej vyrobe pre kazdeho to iste... Preto neexistujú dve rovnake instalacie s rovnakym zvukom lebo kazdy sme iní a takto to je bobre podla mna...
o 01.08.2008, 19:48 | Escudo
souhlas, při tom samozvaném "ideálním" nastavení nevnímám zvuky tak jako bych je vnímal živě, projevujou se jen jako nahrávka, to je to co mě neláká, natural sound si představuju jinak. Samozřejmě neříkám že je ideální křivka špatně, jen mi vůbec nevyhovuje
o 01.08.2008, 21:21 | Crashpc
je to i o nahrávkávh. Zkuste si v nahrávce poslechnout blesk, nebo bouračku, nebo cokoli jiného s velkou dynamikou, SPL a něco co znáte moc dobře. Většinou se z repráků line mohutnej bas a dunění, popřípadě zvuky s konstantní SPL po celém pásmu. Takhle to ale přece není. Poslední příspěvky jsou opravdu konstruktivní, přestože nejsou uplně k tématu.
o 01.08.2008, 21:31 | Crashpc
je to i o nahrávkávh. Zkuste si v nahrávce poslechnout blesk, nebo bouračku, nebo cokoli jiného s velkou dynamikou, SPL a něco co znáte moc dobře. Většinou se z repráků line mohutnej bas a dunění, popřípadě zvuky s konstantní SPL po celém pásmu. Takhle to ale přece není. Poslední příspěvky jsou opravdu konstruktivní, přestože nejsou uplně k tématu.
o 01.08.2008, 22:46 | frantobmw
Presne tak zavysí to aj na nahravke, toto som skusal, konkretne nahraty blesk v troch samostatnych test CD ale len na jednom cd to bolo fakt kvalitne nahrate, znelo to v afte aj v izbe ozajste ostatne boli shity aj v afte aj v izbe... takze neni nahravka ako nahravka...
o 03.08.2008, 20:46 | IvanP
EQ je vcelku príjemná vec ale všetky nedostatky komponentov a akustiky neodstráni. Nadmerné úpravy zvuku vždy škodia. Každý EQ okrem úpravy frekvenčného priebehu súčasne mení fázu, odozvu a ďalšie parametre v jednotlivých pásmach. Ak sa použije pri meraní väčšie rozlíšenie ako 1/3 okt tak budú schopnosti 1/3 okt. ekvalizácie výrazne odlišné.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3438 sekund.