Navštíveno 3010x

Nemáte zkušenosti s tímto reprákem v uzavřence? případně nelaborovali jste s různou litráží? ženu to Rodekem 2180a2 ten má kolem 600W RMS změřených a poslouchám hlavně taneční hudbu, trance, house, někdy negry :-) Teď hraje v Uni ozvučnici BR cca 30litrů a nezamlouvá se mi projev, je to takové uhučené...
Mám zkušenosti se starým HSkem a ten chtěl pro bassreflex 50 - 60l dle osobních preferencí a teď ho mám v uzavřence čistých 43l a je to paráda, ale na taneční hudbu a negry bych udělal bassreflex a na 30cm to chce dle mě víc než 30l (nestudoval jsem parametry), ale to Tě spočítají jiní.
Ja mam taky toho staršiho,koupil jsem ho v 60 l basreflexový bedně.Nedalo se to,strašnej hučak.Ted je v 35 l uzavřence a jde to ,i když sklony hučet ma taky.Budu tam davat rouno,tak třeba ho doladim.Jinak ale když se nakrmí tak parada rany.

18.07.2008, 16:58 |
Lucass | Upraveno: 2008-07-18 17:00:58
Hertz doporucuje 30l closed a 38l BR s natrubkem 80x220mm.
buddha: HSko a sklon k hučení? Přijď si ho někdy poslechnout s tím jsem nikdy problém neměl.
Lucass: Nevím jak teď, ale v době HSka byl doporučený objem jen minimální možný v kterém to bude tak nějak hrát a byla to pěkná blbost se toho držet.

18.07.2008, 17:42 |
Lucass | Upraveno: 2008-07-18 17:47:35
Tuner#2: Ted udavaj dve Dimension a Performance, ale treba je taky zbytecne mala, v pondeli mi prislo HX300D chtel bych zkusit cca 35l closed myslis ze je to dobrej napad? Nejsem uplne presvedcenej =o)
[ Link ]
Lucass: Koukal jsem na to a rezonanční kmitočet naladění je hlavně u těch menších ozvučnic strašně vysoko. Ty větší se zdají už být použitelnější, ale taky tenhle reprák je z "nové školy" s o 4dB menší citlivostí a velkým zdvihem a tam vychází boxy trochu jinak. Muselo by se to spočítat a to mě dělá jeden známej, ale je to s ním na dlouhý lokte, takže výpočet nechám na jiných jak už jsem psal.
Jasny... Ja jsem to prave zkousel ve dvou softech a v jednom vychazi 22 a v druhym asi 25l, tak nevim. Kdyby se to nekomu chtelo zkusit, budu jen rad...
mám právě od Hertzu materiály a píšou tam dvě ozvučnice closed a jedna má 13L a druhá 20L, zdá se mi to moooc málo :-(

Případně byl by někdo tak laskavý a udělal mi simulaci v nějakém programu z těchto údajů?

těch 20 málo není ... ono když to spočítáš aby samotná bedna měla těch 20L bez koše repráku tak je dost velká ...
no repro má 2,5L ten koš, co jsem někde četl, i tak je to bedýnka, na co, jak je to velký SW :-)))

19.07.2008, 16:21 |
cira Teď jsem měl svý HXko pul roku v 20l bedně a hrál super, ale na taneční muziku to chce opravdu bassreflex, který mam teď.
Tuner#2: rád si ho někdy poslechnu,neni to hučák jako levný shitky.Ale sem tam mi přijde že ten spodek nezvládne a trošičku hučí....ale nic výraznýho.Asi je to bednou.....maknu na tom
Přehodil jsem ho do 30 l bedny a uplně jinej projev :)
to jsou věci,už nehučí vubec,ale přijde mi že dává o něco menší rány.A přestal tolik tlačit.Zajímavý co udělá 5 litrů vzduchu.