Navštíveno 4951x

Ahoj páni rádcové :-)
nyní bych potřeboval poradit s koupí a zapojením větráčků. Jelikož bych si rád udělal v kufru dvojité dno a chtěl bych zesilovač umístit dospod, ale mám strach o jeho chlazení. Proto přemýšlím o nějakém větráčku, poradíte jekej koupit a jak to vše zapojit?
Díky
asi pred trema dnema sem se ptal na to same.me napadlo normalni vetraky jak mas do PC a pripojit je bud na remote,ale musis pres relatko nebo na jakykoli zdroj treba svetilko v kufru!a zalezi co mas za zes ptz sem mel prispevek ze takhle ma dva zesy a v pohode mu slapou bez velkyho prehrivani

28.04.2008, 15:24 |
Cenda | Upraveno: 2008-04-28 15:24:42
zalezi na konkretni situaci, ale v principu ti bude stacit ventilator s prutokem vzduchu na kazdych 100W/RMS pri class A/B (cca 50% ucinnost) 3-5 m3/h, podle teplot vzduchu.
spinani muzes mit bud relatkem na remote, termostatem (pecka, ktera se nalepi na šasi zesilovace a spina pri cca 55°C), pripadne by se dal nechat i jen na samotnem spinani HU, ale musis pocitat s proudovym omezenim vystupu - podle radia 0,2-0,5A a neco si uz vezme spinani zesilovacu, pripadne anteny.

28.04.2008, 15:26 |
Cenda a zkus hledat, tohle se tady uz resilo.
bacha na remote, aby ste ho neodpalili...
takz 8cm ventilator berie 100-150mA
a bezne radio dava max tak 300mA
s termostatom je to najcistejsie riesenie....
mapr Genesis a DLS zosiky maju vystup na pridavne chladenie, ktore sa spina podla potreby

29.04.2008, 12:01 |
Marv Kluci asi řekli vše, ještě doplním, že spínací relé bych dal 100%. Poohlédnul bych se po nějakém tichém ventilátoru k PC a předešel bych rušení od ventilátoru a zapojil napájení odděleně od napájení zesilovačů (vlastní zkušenost - dělalo to neplechu). Jinak spínaní relé viz výše (já měl na na společný remote od rádia).

19.02.2015, 22:25 |
Respo ahojte potrebujem poradiť
chcem si dať do skrinky kde mám zosilňovač ventilátor ... kedysi sa robili ventilátory ktoré mali vonku termistor ten by som prilepil na chladič a podla toho by sa menili otáčky ... Dneska už taký ventilátor neviem zohnať ... Máte nejaký dobrý nápad prípadne tip na to ako zapojiť vetrák s PC ? Ak nezoženiem taký ventilátor tak ma napadlo si vyrobiť taký obvod ale to sa mi moc nechce to už ho radšej dám na remote cez relé
Ďakujem
Tady máš jednoduché návody jak vyrobit teplotní regulaci ventilátoru:
[ Link ] nebo rovnou ventilátor:
[ Link ]

21.02.2015, 01:03 |
Respo Ďakujem ...
ventilátor už aj objednávam !
vôbec som si nevšimol že airen robí aj takéto vetráky