Navštíveno 2487x

Mam dotaz ohledně použití kapacitoru.Zřejmě se určuje použití podle výkonu sestavy,jestli se nemýlím.Ale jaká je hranice výkonu kdy se má použít?Sestava je Hilfonics BX-1000D a Magnát Destructor 1000.Děkuji za pomoc
pokud budes mit dostatecne dimenzovanou baterku a hlavne kabelaz tak kap potrebovat nebudes... ja treba davam kap jen kvuli designu ;-)
Baterka je 75Ah 800A.Kabeláž je 35qmm a délka tak něco málo přes metr.Zajímá mě podle čeho se to určuje:-)
to co sem napsal plati obecne... nicmene kdyz uz kapik ano tak kazda kilowatta jeden farad...
Jo to jsem taky četl že každá kilowatta jeden farad:-)Ale asi to nebude potřeba ho tam dávat,jen jsem se chtěl ubezpečit abych se nemýlil.Díky

17.02.2008, 16:05 |
Mááša jako Luke-Jeep, ale na ten výkon to není potřeba, jestli máš kabely něco málo přes metr, tak bude v pohodě stačit baterka
ale kapikem nic nezkazíš ;-) takže ho tam klidně hoď
niektori ludia by dali kap vsade, niektori ho nemaju vobec.... na zosiky, ktore davaju dokopy 3kW nemam ziadny kap, radsej 2. baterku alebo keby som uz musel tak dam maly batcap. v tvojom pripade by som ho tiez nepouzil...
naozaj zaujimave v ramci SQ je pouzit maly kap pre radio/procak, ale pred ten kap treba zapojit shottky-diody, aby ten cap "nevycucli" zosiky.....
Ok díky pánové za rady:-)