Navštíveno 1831x

zdarec, dostávám se konečně k audiu a potřeboval bych poradit s tlumením u tohoto auta, protože za 1. jsem nikdy netlumil a za 2. potřebuju poradit kde všude (dveře jsou samozřejmý) by bylo dobrý to vytlumit.
neplánuju žádnou brutální hudbu,ale už ted, co mám vepředu obyč MB Quart Esa 213, tak dveře zvenku nějak chrastěj, takže stačí prostě něco na normální music.
thx za rady
... já tlumil svoji e46 tmelem.... cca 2 kila Body 910 ... spokojenost...
Mam navic prebytecnej jeden celej plat Tecsoundu 2mm s alu kdybys chtel.. Ale asi to neni nejidealnejsi reseni na dvere.. Nicmene bych rekl ze dostacujici, ja tim delal dvere camara a na pohodu:)
Pokud koupis kola mas tecsound zdarma:D 2x1 m..
[ Link ]
Martyn: hm, hm, že bych je fakt koupil? :-D
free.tree:jak je to s nanášením? nikdy jsem netlumil a nechci to mít bastloidně

15.02.2008, 13:33 |
snuky s tim tlumenim dveri tam to neni potreba ne ? Stredobasy dole maj takovou svoji ozvucnici primo v kasli tak staci tlumit jen tu teda pokud tam budou pouze kompa a nic ve dverich

15.02.2008, 15:57 |
free.tree | Upraveno: 2008-02-15 16:00:17
malým válečkem za cca 20 korun z drogérie..... já to dělám, aby to splnilo účel, jak to vypadá mi je tak trochu jedno, když to pak zaděláš tepecem... prodávají i černej.... mám pocit 911 nebo 913
snuky, ne ne je potreba to tlumit komplet jinak to nema absolutne zadny vyznam

18.02.2008, 16:54 |
lukýno | Upraveno: 2008-02-18 16:55:31
Ahoj, jen mě tak napadlo, z jakého důvodu se tlumí celé dveře a neudělá se prostě jen jakási uzavřená ozvučnice na velikost toho reproduktoru? Snad nikde jsem to ještě neviděl a nějak mě nenapadá proč. . .
protoze jen maly kaslik za repto by byl moc maly, takhle kdyz se vvytlumi cele dvere je to krasna ozvucnice pros tredobasy ale jen pod podminkou ze ti nevybruji vsechny plechy ;)
Aha, já právě myslel, že na středobsy stačí malá ozvučnice. Tak to asi bude ono. . .
na středy ano, dyt i vykonne aparatury, treba Heco, Bose, Elac maji 10x10 cma a zahraji nehorazne...+ dobre naladeny sub. Ale i kdyz budes poslouchat stredy a dost nahlas na 16cm repro, tak se bude hybat a potrebuje se oprit. Ono by to chtelo zkusit v nejakejch laboratornich podminkach..Postavit cca 1l ozvucnici a zkusit jaky nejnizsi pasmo je schopnej ten reprak zahrat bez zkresleni a najit tak nejaky optimum. Kazdopadne stredy v Hi-fi domacim, maji v bedne sve vlastni ozvucnice, kere ale taky slouzi k tomu, aby je basaky neovlivnovaly. Doma je to ale neco jinyho...v aute se musi trochu vic laborovat a ladit a ladit az je to optimalni.
Jak sem můžeš tahat bose?:-))
whiskadelic:
Na to, aby si zjistil, jake bude frekvencni pasmo reproduktoru prece nemusis delat pokusy v laboratornich podminkach :-))). Staci zjistil parametry reproduktoru (nejlepe si je vlastnorucne zmerit, pripadne zjistit od vyrobce, pokud je uvadi, Qe, Qm, Vas...) a potom pomoci prislusnych vzorcu urcit napriklad frekvenci poklesu akustickyho tlaku o 3dB v prislusnym objemu ozvucnice. Jako u subwooferu. Jsou na to i ruzny SW.