Navštíveno 3150x

Dobrý den všem,
poté, co mě ukradli discmana jsem se rozhodl, že se technicky trochu posunu a z CD (mp3 z principu a různých praktických důvodů neberu) přejdu na formát FLAC. Velikosti disků už dnes nebrání shromáždit celou sbírku CD na jeden disk, takže už nestojí nic v cestě. Ale jelikož jsem doposud poslouchal jen z CD, tak jsem v oboru dost pole neorané. Doteď mám v autě krabičku na 30CD kam frknu cédéčka doma a jedu, který poslouchám v klasickým CD autorádiu.
No a teď bych si představoval, že všechny svoje CD dám do FLACu a v autě budu mít nějakej disk nastálo, kde budu mít uplně všechno. Jenže tedy absolutně nemám představu, jak to udělat. Napadlo mě dát do kufru nějakej starej notebook, ale to by pak jaksi nešlo ovládat zase. CD přehrávače jsem ochotnej se uplně vzdát.
Takže bych potřeboval dostat do auta něco, co by hrálo a listovalo tak v 100GB FLACů. Nevíte, jak na to? iPod nechci, ten nehraje nic moc.
Díky
a co takhle WMA Lossless? To by melo byt podobny a autoradia by to uz meli zvladnout. Teda to je spis otazka na nekoho kdo to uz zkousel. Ja prehravam z HDD normalni MP3, ale muzu to zkusit.

11.02.2008, 14:49 |
FSAL no FLAC zatim zadny radia neumej (nevim o nich) a z ntb je to nesmysl, ten sam o sobe ti zdegraduje cokoliv, co pustis pres jeho zvukovku
kdesi jsem cetl, ze FLAC umely(umi) nejake Kenwoody, ale co je na tom pravda nevim. hledej:-)
co se někde mrknout po nějakym Car PC?? btw. třeba Pioneery umí formát wav což je flac akorát je o dost větší tak zkusit koupit nějaký pio k němu připojit externí disk a všechny flacy co máš doma převest na wavy

11.02.2008, 16:14 |
Ricci Flac neprecita ziadne radio a o WMA lossless tiez pochybujem. Ja osobne pouzivam na archivaciu CD Ape ( monkey) a Flac, ale do auta si z nich palim audio CD na RW cka, aspon to mozem castejsie menit :-)

11.02.2008, 16:16 |
FSAL taky palim FLAC na audio CD, ale to nevyresi jeho problem ;)

11.02.2008, 16:20 |
Ricci Jeho problem vyriesi len PC do auta, ale o kvalite zvuku by som tam mal velke pochybnosti, potom uz kludne moze hrat aj z kvalitnych mp3...
hledám na netu celej den a nic .... vidim to na nějakej přenosnej přehrávač iRiver třeba, kterej budu připojovat v autě ... :-( Pak teda ovšem přichází další otázka: Jak a k čemu připojit iRiver? Co vim, tak muj Alpine žádnej vstup nemá :-( Nějakej zesík nebo něco takovýho? Rozhodně něco, bude kvalitativně minimálně stejný než Alpine 9855R, kterej mi moc vyhovuje.
Ty iRivery prej maji celkem kvalitní výstup. Konkrétně jsem našel H340 a holt se mi tam nevejde všechno :-/ a budu to obměňovat ...

11.02.2008, 16:30 |
Ricci Ked ti ide o kvalitu, tak by som neriesil nieco ako iriver
slyšel jsem, že někde testovali výstup z iRiveru a porovnávali ho s nějakým dobrým přehrávačem a vyšel z toho dost slušně prej ... nevim no, z něčeho ten FLAC prostě budu muset přehrát ...
chci se zeptat cim vypalujete Flac na audio CD?Nero me to nechce vzit...

11.02.2008, 23:08 |
FSAL Nerem :) ale mam nejakou hyper ultra mega verzi, takze bude mit vsechny pluginy
Topper: Existuje FLAC plugin pro NERO

12.02.2008, 12:45 |
koren a co ipod?pres interface pripichnes k 9855 a hotovo...
Topper: ja radsi prevedu na wav a pak palim primo
IPOD má prej zvuk na prd. Vidim to tak, že skončim u MP3 320kbps, protože to vypadá, že je to zatim víceméně neřešitelný ... za dva roky možná. Sbírku zFLACuju, ještě z MP3kuju na přechodný období a až bude nějaká dostupná technika, tak mp3 zase pošlu k šípku

12.02.2008, 18:31 |
koren resitelny to urcite je,pokud to chces mit na kvalitu tak in-car pc s kvalitni zvukovkou a ovladani pres touchscreen.
i rivery flacy snad taky zvladaj
Kdyz jsem brouzdal po obchodech, neco takovyho by to nevyresilo?
[ Link ]
koren: zkusim se ještě podívat na nějaký car-pc, ale to bude strašná darda
DevoteeG2: 10GB je na FLACy žalostně málo. To chce aspon 200GB

13.02.2008, 09:14 |
Ricci Na vypalovanie bezstratovych formatov pouzivam jednoznacne toto:
[ Link ]

13.02.2008, 09:16 |
Ricci Ten Kenwood je dobra kravovina, 10 GB za 10 litrov :-)

13.02.2008, 17:42 |
Shr3k lukee_cz: WMA Lossless žádné HW přehrávače vesměs nepodporují, vše je dělané s čipy, podporujícími "jen" WMA9.
Mno FLAC v autě krom Kenwood Musickegu (v originále se jmenuje PhatBox od PhatNoise) bohužel.
Nicméně dost DVD playerů v autě podporuje formát DVD-Audio, takže lze grabnuté WAVy bezeztrátově zkomprimovat na MLP a následně zauthoringovat DVD. Na 8GB se zpravidla jedna diskografie vejde.
Osobně to nerozliším (holt nemám Lexus LS) a stačí mi iPod píchnutý do Alpiny.
Tak pánove, vzdal jsem to.
Včera jsem udělal velký poslechový test:
Pink Floyd - The Division Bell
1. poslech: CD - CD přehrávač - zesilovač - sluchátkový výstup - sluchátka PROTI FLAC - iRriver H340 - sluchátak
Pochopitelně to je poznat, téměř okamžitě, ale neni to zas taková trága, dá se to. A v zhledem k tomu, že iRiver je přenosné zařízení na baterky, který jsem pořídil za 6 tisíc a audio řetězec za šestinásobek ceny, tak to hrálo vlastně celkem hodně slušně.
2. poslech: připojil jsem iRivera přes Line OUT do zesíku a opět poslouchal na sluchátkách. Bylo to to "o dost" lepší, ten sluchátkovej výstup zřejmě neni uplně košér (zřejmě sluchátkový zesilovač stojí zaprd?)
Při poslechu z iRivera se vždy trochu stratila prostorovost (asi žádnej div) a celý spektrum se mírně zploštilo. Celkově hrátl iRiver basověji, nicméně opravdové basy se v něm oproti CD mírně ztrácely. Nicméně jak řikám, z žádnýho přenostnýho přehrávače zřejmě nebude zvuk jako z domácího audia.
Takže suma sumárum, připojim v autě iRiver na něco (nějakej zesík či co), aby to pěkně hrálo. Nevim na co, to se tu ještě zeptám.
Tak tak
Ještě teda dneska porovnám CD vs FLAC vs MP3@320 a uvidim. Když to bude extra trága, tak možná v autě zustanu u Alpinky a CDéček ;-) Nicméně místo discmana už to iRIver vyhrál