Navštíveno 1271x

Už si to moc nepamatuju, tak se raději ptám - pojistka u baterky je jen a pouze pro ochranu kabelu? Z toho plyne, že na 50ku kábl přijde automaticky 200A nebo mám brát v potaz i odběr zesilovačů? dohromady mají zhruba 800-900W rms. A potom mě ještě napadlo - když z distribučního bloku povedu napájecí k zesům, mám hodit 2x25ku nebo k monobloku třeba 35ku a ke dvoukanálu na kompa 16ku? Zesy jsou od JL audio 300/2 a 500/1. Díky za rady!
koukam ze na zesich mas dohromady 90A to znamena ze 100A pojistka staci, ale muzes dat i 150A. 200A myslim, ze je zbytecny uz (jinak co se tyce ceny stojej vsechny stejne). k monobloku myslim,ze 25 by mela stacit (ale 35 je jistejsi pokud se ti tam vleze) a na dvoukanal bych asi taky tu 25ku dal

05.02.2008, 16:04 |
Zip nevím jeslti se nepletu, ale na 50tku kabel dej 150A pojistku a distribuční blok bych si pořídil s pojistkama, protože při změně průměru kabelu musíš opět dát odpovídající pojistky.
Ok, emmáci píšou max 200A, takže dám 150...no nebudu to komplikovat a dám 2x25ku...ale o těch dalších pojistkách by to tu mohl někdo osvětlit, jedná se o 50-70cm, tak mi to připadne jako zbytečnost, zvlášť když půjde o AGU, ale rád se nechám přesvědčit...
mozes to vyriesit salamunsky, dat dopredu 100A a to Ti staci na 25ku kabel, teda po distribucaku (50 na 2x25) nemusis znova istit.
Poistky su na to, aby prehoreli predtym, nez Ti v pripade skratu prehori nieco ine (napr. kabel.)
ok, to je dobrej nápad...vím na co jsou pojistky;-)