Navštíveno 1233x

30.01.2008, 10:32 |
hrabě ahojte neměl by někdo fotky optických konektorů které se používají v autohifi?? nemůžu nnic podrobného najít, a pak ještě jestli kabely multimód nebo singl. předem díky

30.01.2008, 10:50 |
Ricci Konektory su presne tie iste ako v domacom hifi pri AV receiveroch ( Toslink) a opticke vlakna sa pouzivaju vacsinou plastove, nie sklenene, no proste Cina

toto je na vacsinu ako alpine, naka,
napr. pioneer ma svoje "speci kable"....
Speciální kabely za speciální cenu :o))
Jakmile je to plast, tak bych koukal akorát na ohebnost, dostatečnou sílu izolace proti prodření a kvalitu toslink konektoru, aby tam měl pořádný výstupek a zacvaknul a držel a ne čína, aby vypadla, jen když se na ní špatně podívám.
Jediný lepší kabel, který jsem testoval byl Monitor, protože ten má sérii základ v plastu, pak lepší z nylonu a nejvyšší model je ze skleněných vláken a tam jsem slyšel na home komponentech prvně rozdíl mezi opto kabelem. Ale stojí 2.500,- za metr :o)

30.01.2008, 13:11 |
hrabě právě kluci z práce vaří optiku, tak mě zajímaly ty konektory jestli jsou stejný co dělají v práci,
ale ještě ořád mi nikdo nenapsal jestli je to singl módový vlákno, nebo multimódový
Úplně nejlacinější optiky jsou v kuse, ty lepší jsou ze splýtaných vláken plastu a ty nejlepší jsou splýtaný skleněný vlákna. Taky dost záleží na zabroušení a rozleštění těch konců v konektoru.

30.01.2008, 13:28 |
hrabě to jo ale stále nevím jestli multi nebo singl. to je jedno neřešte to.
dalo by se říct že to je v přenášeném pásmu. pokud vemu zařízení co chodí na singl mod a propojím ho s dalším zařízením multimodovým kabelem, tak to chodit nikdy nebude. o tohle mi jde.
hrabě: Tak do profi opto sytémů moje znalosti nešahají, vím akorát co se používá v AV technice. V čem se ty dva kabely liší?

30.01.2008, 19:02 |
hrabě ty vlákna se liší v šířce přenousu dat.
tuner: i tak díky že jsi mi zkusil pomoci