Navštíveno 11435x

27.01.2008, 10:48 |
CRK má někdo fotky, abych se trochu inspiroval..?

27.01.2008, 10:48 |
CRK spíš postup, než jen výsledek.. díky

27.01.2008, 13:28 |
doronel | Upraveno: 2008-01-27 13:29:29
Ideální by bylo udělat si formu :o) a prodávat to přímo :o) vím o pár lidech co by to chtěli do toho boku... ale nikdo to dělat nechce

27.01.2008, 14:42 |
CRK harry: díky moc! kolik ti to udělalo litránků? spotřeba tkaniny?

27.01.2008, 15:24 |
cinto harry:možno blbá otazka ale ako si to potom prichytil k tomu boku?

27.01.2008, 17:20 |
CRK hádal bych, že šroubek pomoh..
Nejdříve to vše drželo pomocí samolepících suchých zipů, ale on to každému ukazoval a po čase to nedrželo. :-(
V autě jsou nahoře takové 2 packy, které byly před laminováním olepeny kartonem, aby to šlo později vytáhnout. Tam jsme později zalaminovali 2 matky a ozvučnice se před zamontováním subu zajistila šrouby.
Litry už si nepamatuju, ale pasovalo to :-)
Spotřeba tkaniny - beru, dokud je potřeba a nijak jsem to bohužel neměřil. Pár vrstev to ale mělo - síla stěny 7 - 12 mm

27.01.2008, 18:10 |
Libor harry: uplně první vrstva (na původním kobercu) byla z čeho? Igelit? Aby to šlo pak vytáhnout? A čím jsi tam přidělal tu první vrstvu?
Nerad bych to tam nalaminoval navždy:)
na koberci je malířská,hladká páska - 3-4 vrstvy. Pouižívat KVALITNÍ pásku!! Staré pásky vysichají a špatně lepí. Pryskyřice také rozpouští lepidlo na páskách. To má výhodu, že hotový kus jde celkem snadno vyloupnout, ale pokud je málo vrstev, tak může protéct.
První vrstva rouna je roztrhaná na kousky (asi velikost dlaně) a přilepená pomocí lepidla ve spreji. Lepidlo se později rozpustí.

27.01.2008, 18:56 |
Zaky Slušná prácička !

27.01.2008, 19:08 |
mendo vyzera to gut a ktomu prakticke. mna o tyzden cakaju dorbordy,uz sa neviem dockat:-))

27.01.2008, 21:05 |
CRK díky, asi se do toho pustim..
jak dlouho si to dělal..?

27.01.2008, 21:35 |
clown no jeste by to mohl nekdo udelat v kratky kokte :o)

28.01.2008, 16:18 |
durus peknee.
pripadna vymena ziaroviek bude prebiehat ako?

28.01.2008, 18:24 |
CRK někdo jinej nic..?!!!!!!!
co bys jeste chtel? tohle je snad profi prace....
moooooooooc pekny! Jeste by to mohl nekde udelat do GIV :)
to Harry: na kolik to vyjde penezne? A zvladl by to nekdo do GIV v okoli Brna/Blanska diky

28.01.2008, 21:04 |
mendo harry: prvu vrstvu runa si akim lepidlom lepil?? bude mi stacit aj tavna pistol??
Staci paska tak v 3-5 vrstvach, netreba nic lepit, natret 1 vrstvou zivice a potom sup tkaninu. Nechat zaschnut tenku vrstvu a potom veselo dalej....

28.01.2008, 21:51 |
mendo ok dik, to som potreboval, uz dosla zivica tak idem coskoro fetovat :-))

28.01.2008, 21:57 |
mendo este taka mala otazocka, kolko vrstiev treba na ozvucnice -dorbordy. aby som to moc neprehnal ked budem v laminovacom opojeni:-))
noclue - mě se tento způsob osvědčil (první vrstvu lepit). Má to několik výhod.
1) připravíš si jednu vrstvu (ty kousky se překrývají, takže to je vlastně několik vrstev na jednou) a pak si jen domýcháváš pryskyřici a prosycuješ. Je to daleko čistší práce, než když prosycuješ a přikládáš rouno - to máš za chvilku ruce (rukavice) jak Yetti.
2) Záleží na tom, jakou používáš pryskyřici. Některé více lepí, některé méně. Pak se stane, že když laminuješ něco "na stropě", tak to po prosycení "spadne" a je s tím zbytečná jebačka to dostat zase nahoru. To lepidlo to trochu více podrží.
Vůbec nejlepší je ale na první vrstvu, před vlastním laminováním, použít gelcoat. Ten se nechá 24 hodin zaschnout ale i po tom lepí a dá se na něj připevnit tkanina i bez lepidla. avíc vytvoří dost tvrdý povrch.
Jinak při vlastním laminování není dobré nechávat jednu vrstvu zatvrdnout. Nebo se musí ta první vrtva přebrousit, jinak tam zůstanou stvrdlá, odstávající vlákna, která později dělají bubliny.
Vždy je lepší laminovat další vrstvy do "mokrého" podkladu. Konečný materiál je pak celistvější.
mendo - tavná pistole se mi nezdá dobré řešení. Použij lepidlo ve spreji
[ Link ] Já používám nejvíce lepidlo RCS.
Vrstvy ti neporadím, to uvidíš sám - záleží také na tom, jakou gramáží to budeš dělat. Lépe více, než méně :-)

29.01.2008, 07:16 |
mendo ok, dik skusim a dam vediet ako to dopadne. to lepidlo uz do konca tyzdna nezozeniem tak skusim sposob ako pisal noclue

29.01.2008, 11:55 |
noclue | Upraveno: 2008-01-29 11:57:23
harry: neviem, preco by som mal mat rukavice ako yeti (aj ked prirovnanie sa mi velmi paci :-)
ved si tkaninu nastriham/narezem na kusky, potom natrem stetcom pasku (este stale mam ciste rukavice) potom poprikladam tkaninu (este stale mam ciste rukavice) a presytim... (teraz uz je jedno, ci mam ciste rukavice, lebo dalsiu tkaninu uz nechytam....)
pri robeni hrubych vrstiev sa ti veci skorej skrutia, takze ja som za preschnutie, potom je sanca nepresnosti mensia.
prebrusit treba len v extremnych pripadoch, ked nieco nevyjde....
"horne steny" alebo na strope som vzdy dal MDF, v principe som sa vzdy snazil spravit co najviac z MDF.... napriklad na obr je horna a predna stena + vystuze z mdf, ostatne laminat...takze tam nemam skusenosti.....

29.01.2008, 12:27 |
mendo uz som videl ze to lepili aj tavnou pistolou tak za pokus to stoji
ajímavý že nepoužívám ani rukavice a ruce mám stejně čistý
nesmíte být prasátka i když žena když mi pomáhá tak je vždycky zaepená jak ten jety:-))
clown není problem to udělat ale problem je odstavit na nějakou chvilku auto.
shaft. klidně ti to do golfa udělám ale sem trochu od brna. Přerov

29.01.2008, 17:21 |
Prady jak už tu padlo jednou, nebyl by špatnej nápad, kdyby nějaký firmy začaly dělat už ozvučnice např do bočnic apod. do aut, tak jak je tomu třeba v americe, v americe to takhle dělá spousta firem, že vyráběj ozvučnice do bočnic, u nás by se to mohlo dělat myslim taky a spousta lidí by to určitě kupovala, dělat to třeba ve většim množství do určitýho auta, třeba do oktávky, golfa, felicie atd., rozhodně by to nebylo špatný

29.01.2008, 17:34 |
mendo prady: len problem by nastal s objemom zvucnic....
G IV 17L napredaj

ešte jeda 11L pred spolujazdca tiež G IV tiež na predaj

kokta II

29.01.2008, 19:55 |
cinto na slovensku sa bočné ozvučnice vyrabaju v Sege presne na typ auta...
to raksop: ten 17l vypada pekne psal sem ti na icq, je sice nakej dorasovanje mi prijde z fotek :) az budes online napis prosim, vypadato ze by mel byt na 10tku? Pripadne na kolik penez vyjde nechat udelat, sw mam JL 10W3V2D4 ale nevim presne kolik ma mit ozvucnici, diky
cinto: v sege-BA by som si uz nedal nic robit... mozno, ze sa chalani zlepsili, ale ked som k nim prisiel, ze priblizne to a to chcem a tolko na to je, tak chalan vztiahol 2 katalogy, sup magnat repro, magnat zosiky a uz to jelo.... Vtedy som lepsie nevedel, tak mi to namontovali... Po nastartovani piskal alternator v reprakoch. Riesili to 2 dni, nevyriesili... Pod zadnymi sedackami kablovy salat, proste vsetky kable, ktore boli dlhsie, nez auto boli zmotane jeden cez druhy... po "upratani" bolo vssetko ok.
Plato na ovaly bolo o 3 cm kratsie ako orginal, takze lietalo hore-dole, to po dlhej debate a tyzdni cakania s reptanim vymenili...
Tolko moje skusenosti so segou spred par rokov....

30.01.2008, 21:43 |
cinto no neviem ako to je z BA Segou ale ja chodim do GA a nikdy som nemal problem...