Navštíveno 955x

21.01.2008, 22:14 |
DaveX | Upraveno: 2008-01-21 22:15:23
Chci se zeptat jestli mi stačí napájecí kábel 16mm2 na 2 zesilovače..1 je tento 4k
[ Link ] hodnoty tam jsou trochu mylné..RMS je tak 4x70 a pak mám ještě 2k který má taky zhruba 2x 70 RMS.. Díky za odpovědi..

22.01.2008, 04:28 |
cinto -no tak pokial vieš dat hrubšie kable na vydličky tad nič nepokaziš, apropó čim hrubšie kable tak tým nemčí odpor na jednotku dĺžky t.j. hrubši je lepší... :-))
máš tady na to tabulky......
cinto:ty si pěknej cintal :)
na tohle je 16mm dle mě naprosto dostatečná.
tady to je celkem srozumitelné
když jsem s muzikou začínal, tak desítka kábl mi utáhl traxxe 600 a 300:-) takže 16ka stačí;-)

22.01.2008, 13:02 |
cinto buddha: ehmm pls vysvetliš mi čo je to tvoje cintal???
cinto:no jinak bych to nazval povídálek :)ale bez urážky....
cinto: vysvětlil bys mi tu tvoji teorii? Proč se teda výrobci předhání, jestli je to pletený 0,12 nebo 0,15mm drátem:-)) tam natáhnu kulatinu a je to vyřešený:-)

22.01.2008, 18:44 |
cinto no tak zaprvé keby to bolo z jedneho kusu tak by sa ti to tažšie montovalo do auta....a zadruhé elektrický prud sa vedie po povrchu pretože v strede ja najvyššia hustota a samozrejme že plaťi pravidlo najmenšieho odporu ;-)) a čo sa týče tých drotov tak čím je slabší tak sa ich viac zmestí do daného priemeru a to má za nasledok vyšší priepustný prud...
buddha: ja viem je to môj zlozvik som strašne ukecaný :-))
cinto:ale tak vidíš že to umíš vysvětlit i pochopitelně :)Že bych si tam naohejbal hromosvod :)
mě by teda zajímalo jak je to s tím káblem.já mám 35-ku spletenou z tenkých drátků má větší odpor než ten tlustší nebo menší neak sem to nepochopil asi su lama???koupil jsem ho normálně v elektru 1m za 125kč ty origo vychází mnohem dražší aj 300kč-m co sem viděl.jinak doporučuju natáhnout rovnou něco silnějšího je to dobrá investice i do budoucna já měl původně taky 16-ku a jeden zes. přišel druhý zes a pak sem to stejně překopal na větší (35-ku) kdybych ji dal rovnou tak sem si mohl ušetřit jak práci tak peníze.

22.01.2008, 20:07 |
cinto tak čím hrubší kabel tým má meší odpor R=dľžka*hustota/plocha...
[ Link ]
ja bych rekl ze tu celou dobu akorat jazykovy problem...
díky zase sem o něco moudřejší.ještě by mě zajímalo to odpařování kyseliny
z baterky já mám dvě a jednu mám v kabině mezi řidičem a spolujezcem skovanou za panel pod rádiem bo policajtom se to ani trochu nelíbilo.může to odpařování mít nějaký neblahý vliv na to rádio nebo popř něco jiného co se nachází uvnitř auta???