Navštíveno 1185x

chci se zeptat jak mám zapojit kompa do 2ohmů - tzn. paralelně
kompa jsou 4ohmy Hifonics
jestli mám z výstupu ze zesilovače natáhnout kabel k výhybce č.1 k jednomu páru komp klasika na INPUT +na+ a -na - a z té výhybky jít z INPUTu na druhou výhybku opět na INPUT
a ty výhybky budu propojeny paralelně mezi sebou na vstupu INPUT
a nebo jít do výhybky INPUT a z jednoho středobasu propojit paralelně na druhej středbas - ten Hifonics má zdvojené terminály
chtěl bych využít maximální výkon zesilovače na 2ohmy a chtěl bych taky využít i oboje vejšky a taky středobasy
díky za radu
No pokud máš kompa 1x4 ohmy tak nijak bohužel !

18.01.2008, 20:25 |
Kobra Takové hlouposti nedělej.U basáků se nárust zkreslení při 2 ohm ztratí,ale u komp ne.Navíc jsem asi natvrdlý,protože z toho tvého rozpisu jsem toho moc nepochopil. :o)))
jako Aligátor, myslim, že to nepůjde, pokud je chceš ještě někdy používat.... :o(

18.01.2008, 21:13 |
kulík pokud je zapojíš jak píšeš v prvním případě tak by to šlo,nevím ale do jaké míry to ovlivní naladění výhybky u středobasů,ale na výšky to nebude mít vliv.Samozřejmě že pokud je dáš paralerně tak se ti zmenší impendance na dva ohmy. Takzě větší výkon u zesíku jestli ti jde o tohle.

18.01.2008, 21:20 |
clown zapojit dve vyhybky na jeden kanal zesiku a pak tedy na ne zapojit stredy a jen jednu vysku, jinak to bude desny ..
jj clown promluvil korektne
aha :-)))) napsal jsem složitě divně
a proto sem to nakreslil
obr.č 1 paralelně zapojení na výhybkách
obr.č 2 paralelně středobas
tak co je správně?
ty 4ohmy jsou brány jako celý set nebo jen jako středobas?
podle mě má středobas 4ohmy, ale vejšky maj taky Néjakou impedanci jestli se nepletu
aha :-)))) napsal jsem složitě divně
a proto sem to nakreslil
obr.č 1 paralelně zapojení na výhybkách
obr.č 2 paralelně středobas
tak co je správně?
ty 4ohmy jsou brány jako celý set nebo jen jako středobas?
podle mě má středobas 4ohmy, ale vejšky maj taky Néjakou impedanci jestli se nepletu

19.01.2008, 10:05 |
Cenda u obr. c.1 odeber jednu vysku a mas to, co psal Sasek.
ja bych se na to vykaslal.

19.01.2008, 10:06 |
Cenda obr. c2 je dobrej tak akorat na odpaleni vyhybky
se na to vykašlu........ ok díky Cenda