Navštíveno 1139x

Zdravim, jsem se ted dostal do situace reseni tohoto problemu... Podle stranek Alla,jde zapojeni udelat stereo (
[ Link ] ) pro 2kanaly... myslel jsem ze podle toho udelam takove zapojeni : (viz foto)
ale vzapeti me bylo vysvetleno znamym ze to tak byt nemuze,ze jde nejspis o chybu u alla... jak je to? diky 8)
jeste dodam ze se jedna o sw JBL GTO1202D

Ak sa nemylim tak GTO1202D ma 2x2ohmy cize urcite to takto nemozes zapojit kedze v premosteni je zosik stabilny len na 4ohmy ...

16.01.2008, 17:28 |
Shr3k Ano, All to má samozřejmě správně, ale ty nemáš 2x4 Ohm cívky... ;o)
jo taaaak :) tak to se omlouvam za chybicku... :(
NiMMic: od kud jsi? někde oblast UH? zavolej můžu poradit případně pomoct. 602 735 937
Někde jsem slyšel že to není moc vhodné zapojit každou cívku zvlášť na kanál. Protože prý každý kanál neposkytuje uplně totožný výkon a proto to není vhodné. Ale nevím třeba mi to vysvětlili špatně.
PAVEL 02: jo,kolem 12km od UH. Cislo si ulozim a budu rad za kazdou pomoc ;)
kdyz se daji civky do serie tak se ohmy sectou a bude z toho jeden kanal o 4Ohmech ze? :)
podle Ohmova zákona: cívky 2 x 2 ohmy zapojené sáriově (za sebou) je výsledný odpor 4 ohmy, cívky 2 x 2 ohmy zapajené paralelně (vedle sebe) je výsledný odpor 1 ohm.

18.01.2008, 14:24 |
Prady hele a když bych měl dvoukanál, woofer 2x2 ohmy, tak to celý můžu zapojit do můstku ne? to mám 2x plus a 2x mínus, tak ty dva plusy dám do jednoho kanálu a to samý udělám u mínusu ne? dík

18.01.2008, 14:25 |
Prady hele a když bych měl dvoukanál, subwoofer 2x2 ohmy, tak to celý můžu zapojit do můstku ne? to mám 2x plus a 2x mínus, tak ty dva plusy dám do jednoho kanálu a to samý udělám u mínusu ne? dík
no ja si nejsem jisty,ale to bys musel mit zesik stabilni na 1ohm? pac pokud bys to spojil jak pises (paralelne) tak by se ti z 2ohmu udelal 1... napis co mas za zes a za woofer...
myslim ze by bylo lepsi dat zesik do mustku (pokud je stablini na 4ohmy) a civky spojit seriove... >tim zjiskas jeden kanal na 4ohmy