Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Poraďte co s vodou ve dveřích.

o Navštíveno 2502x o
o 09.01.2008, 15:13 | kamil306
Kamoš má fáčko a dveře jsou vevnitř úplně mokrý, je to samo normální, ale jak ošetřit reprák, na kterej to hezky teče?
Našel jsem tohle:
[ Link ]

Je to dobrej nápad? A popř. šlo by to i použít třeba z důvodu, aby se při tlumení dveří nemuseli zadělávat všechny ty díry? Nebo je lepší, když to hraje do celýho prostoru dveří?? díky za radu!

o 09.01.2008, 15:55 | Fridom
Tak to co si našel je dobré tak na dvě věci, smsmsm si to koupil také proto že mu dost teklo do dveří, tak ti k tomu pak písne víc.
o 09.01.2008, 16:10 | michal_smsmsm (A)
jo je to super :) ja to koupi, pak sem zjistil zeto je tak maly ze se mi do toho nepodarilo zabalit ani malinky stary kompa takze paradne usetreny penize, sem rad ze sem to prodal... do dveri tece, do vsech, proto jsou dole odtokove diry, takze si hlidej by si je pri tlumeni neucpal a ta voda co horem logicky natece, protoze vodotesnyt prachovky fakt nebudou ikdy, tak zase spodem odtece. reprak by to mel vydrzet, pokud ti teda netece ta voda fakt po deckach primo do kose k cive. jediny co muzes je vymyslet si nad repro nejakou plechovou strisku a nejak ji do dveri uchytit a preju hodne stesti a zdaru a neporezanych rukou, me po tydnu tenhel napad taky presel.
o 09.01.2008, 16:15 | wattman
..koncernový auta tam origo mají takovou plastovou krytku z vrchu..kdyz se vyztuží malinko nejakyým tím kouskem tlumení,tak je to good..jinak je to slabouckej plastík..:-)
Tak zkusit nekoho,kdo kuchal nejaky VW..ja tu mam jen jednu tu krytku..:(

Ale u toho tlumení..viz link nahoře..mne dostává vždy pojem"virtuální ozvučnice"-co to sakra je?.:-)))
o 09.01.2008, 16:23 | michal_smsmsm (A)
virtualni ozvucnice :) jo a stejnou funkci jako ma ten rainstop splni kdzy vezmes kus obycejnyho molitanu a das ho pod kompa, neb tohle je jen obycejny molitan :) takze si to muzes zkusit co to udela :) ale kdyz na molitan pustis vodu co to asi udela? :) no necekane protece :) takze podle me je to k hovnu :) neb maximalne dobry na rejzovani penez :) i kdyz kolik lidi si to koupilo fakt nevim, spis bych rad vedel podle ceho urcovali tu velikost :(
o 09.01.2008, 16:25 | Fridom
wattman (P): můžes sem dát foto té plastové krytky, nějak nevím co myslíš ?

Jinak ta virtuální ozvučnice to zase vymyslel fakt odborník : o D
Kua zrovna řešim jak velkou ozvučnici na 13 kompa, které budou hrát středy, tak že už mam vyřešeno :DD
o 09.01.2008, 16:27 | michal_smsmsm (A)
jo podlep to molitanem to hned prida 20 litru na ozvucnici... idelani je to na tvorbu basaku, cim vic molitanu mas, tim vetsi virtualni box budes mit :)))
o 09.01.2008, 16:30 | Fridom
michal_smsmsm (M): jj vím, taky už mam v kufru dvě madrace a v nich 2 x SW a to je nářez, skoušek jsem to i hodit do rybníka a paráda na SW ani kapka vody : o DDD
o 09.01.2008, 16:33 | michal_smsmsm (A)
:) tak ted by si mel tyhle reference precist harry :) recenze jak hovado :))

plastove krytky, hmm sakra kdyz ja tam nemam zadny misto kvuli stahovacce okna kurnik, ale naucil sem se na to nemyslet :) a nekoukat do otevreneych dveri kdyz prsi :) to docela pomaha kdyz si rikas ze do tvejch dveri proste tyct nemuze ;)
o 09.01.2008, 16:35 | Fridom
michal_smsmsm (M): lol, i tak se dá vyřešit problém : o DDDDDD
o 09.01.2008, 16:42 | wattman
jsem to pro představu nasadil i na repro...:-))

foto k příspěvku  od wattman

o 09.01.2008, 16:43 | wattman

o 09.01.2008, 16:43 | wattman

o 09.01.2008, 16:44 | Fridom
wattman (P): hmm děkuji, tak toto vidím po prvé, ale zajímavé kua
o 09.01.2008, 16:45 | michal_smsmsm (A)
jo takhle!! tak to je husty, to uz fakt ozvucnici i dela, sice polovicni :) ale dela... myslis ze to bude mit vliv na zvuk? kvetinac bych doma mozna nasel
o 09.01.2008, 16:45 | michal_smsmsm (A)
skoda ze ja uz to do zatlumenejch zalepenejch dveri asi nedostanu :)) , ale urcite si vemu priklad pro priste...
o 09.01.2008, 16:55 | kamil306 | Upraveno: 2008-01-09 16:55:58
díky za info, já myslel že je to z plastu:-D asi to tak nechám, sice ten reprák byl dost mokrej, ale za magnet to snad nejde...jinak mladá má taky fánóša a když sem tam montoval central, tak po rozdělání sem zjistil, že by se tam daly pěstovat brambory - dole kilo hliny, supr mokro a na skle rostla řasa:-D
o 10.01.2008, 19:51 | doronel
Vyjádřím se k tomu Rain Stopu.

Obyčejný molitan to určitě není. Na první pohled tak vypadá, ale má odlyšnou strukturu a výchozí materiál bude také trochu jiný. Něco PODOBNÉHO, jako Sinus Live ANS [ Link ] .
"Odolný proti vlhkosti" je ale něco jiného jak "vodotěsný". :-)
Také je u toho Rain Stopu napsáno "Chrání reproduktory zabudované ve dveřích před VLHKOSTÍ" což neznamená, že pak můžeš naplnit dveře vodou.
Rozměr je sice knap, ale pokud se to správně přilepí, tak tam jdou běžné 16tky repra. Vtip je v tom, že musíš nalepit jen kraj toho čtverce co nejblýže ke kraji díry pro repro a ten střed promáčknout do dveří - udělat do něj bouli. Repra v větší montážní hloubkou se tam pak musí sice "narvat", ale jde to. Tím se ten materiál napne a funguje to jako u stanu. Dobře napnutý stan promokne za delší dobu, než nenapnutý.
Já dávám pod reproduktory skoro vždy kroužky z MDF, nebo ALU a pak je to úplně v pohodě.
Tou virtuální ozvučnicí je asi myšleno to, že materiál je jen částečně propustný a reproduktor překonává takový odpor vzduchu jako např. ve 12l uzavřené ozvučnici. Funguje to vlastně jako částečně propustná pasivní membrána.

Pokud se ve dveřích drží voda, tak žádný takový matroš nepomůže. Musí se vyčistit odtokové kanálky. Ten materiál také není 100%ně vodotěsný!! Na tom obrázku je to možná dost optimistické, nebo to funguje jen krátkodobě - nevím, nikdy jsem to takhle netestoval.

michal-smsmsm - jsi první o kom vím, kdo si stěžuje.
Dost by mě zajímal názor jiných zákazníků, kteří to koupili. Sám to montuji dost často a zatím jen dobré hodnocení. Už vůbec, když to někdo slyší před a po namontování. Většinou se zvýrazní basy.

foto k příspěvku  od doronel

o 10.01.2008, 20:01 | doronel

foto k příspěvku  od doronel

o 10.01.2008, 20:16 | Fridom
Mno když si představim své kompa JBL C608 GTI, tak nevim nevim jestli bych je do toho narval :)
S tim že jsou pak lepší basy, tak to je taky docela zajímavé, měl jsem za to, že kompa jsou stavěné do dveří a ty mají věčí ozvučnici, tak že pokud se přes ně dá toto tak že by to zlepšilo bas, tak to asi skusím, ale neskoušel jsem to, tak že je to možné :)
Napohled mi to příde jako kus molitanu, ale složení neznam a skušenost taky nemam, ale nemyslím si že to bude nějakej zázrak.
o 10.01.2008, 23:22 | doronel
Fridom - máš absolutně pravdu! Žádný zázrak to není, je to jen ochrana proti vlhkosti.
Všechny další vlastnosti jsou jen vedlejší efekty, které nejsou podloženy žádným měřením. U některých aut to funguje, u některých méně, nebo vůbec. Záleží na velikosti dveří, použitých reproduktorech, atd.
o 10.01.2008, 23:43 | kamil306
Fridom: u některejch repro přímo doporučují ozvučnici okolo 10ti litrů...
o 10.01.2008, 23:48 | wattman
..no jestli to ma podobnou strukturu,jak ta pena od SL..tak bych na to vodu moc nepoustel..:-))Tak max.to vlhko...
Sice to prodávám-mám to tam napsaný...ale skutečnost je taková,že to je prostě obyč molitan a ten uhlík tam dělá akorád asi tu šedou barvu...:-)Jinak vodou se to"nacucá"uplně stejně,jak nový kus molitanu..:-)
o 10.01.2008, 23:53 | doronel
Psal jsem, že výchozí materiál je něco (a zdůraznil jsem) PODOBNÉHO. Struktura je jiná než molitan - hrubší a na omak je to tvrdší a ostřejší.
A znovu opakuji - Jet to ochrana proti vlhkosti, né proti stojaté vodě ve dveřích.
o 11.01.2008, 09:28 | michal_smsmsm (A)
harry> nj mel jsem pod kompama jen tenkou podlozku vlastne redukci z plastu, a proste at jsem se snazim jakkoli tak sem tim kompa neprikryl, v podstate sem si z toho nedelal velkou hlavu, zkusil sem to narazil jsem na problem a poslal jsem je dal, clovicek kteremu jsem to prodal mi nijak uz nekontaktoval tak pocitam ze ma lepsi zkusenost a svoje repra do to ho zabalil. virtualni ozvucnice v mem pripade mi taky netrapila, dvere delaji ozvucni uz tak velikou. mozna ze sem udelal pri instalaci chybu, kdyz bych to mel pod MDF krouzkem mozna by se to veslo. vubec netrvdim ze je to spatne, urcite to je dobry napad a to ze se me to nepovedlo neznamena ze se to nepovede jinym. v mych dverich skutecne teklo dost fest ale nastesti jinam ne primo na repro takze i bez teto pomucky to zvladam, proti prirozene vlhkosti v aute to pomoci muze, proti proudu vody asi fakt ne, to by mohol jen ten plastovy kyblik...
o 11.01.2008, 09:57 | kamil306
harry: Pořád píšeš o vodě ve dveřích, nezlob se, ale po skoro dvaceti letech (kam nikdo nikdy nevlezl) ta voda ve dveřích ani zdaleka nestala...problém je jak voda chčije zvrchu...nejsem si jistej, jestli tenhle materiál dokáže ochránit reprák víc, než by sám o sobě vydržel.
o 11.01.2008, 16:12 | doronel
michal - pokusil jsem se jen vysvětlit. Když mi napíše, nebo zavolá 10 lidí, že je to shit, tak to stáhnu a nebudu to prodávat. Nebudu s tím mít žádný problém :-)
Jak jsem ale psal, tak si zatím nikdo nestěžoval.

Píšeš - dvere delaji ozvucni uz tak velikou - právě to, že je ten materiál jen částečně propustný, by mělo ty dveře "zmenšit".

kamil306 - to o té vodě byla reakce na Fridoma a michala - když to házeli do rybníka a pod. :-)
Zaručit, že ti to na 100% pomůže, ti bohužel také nemohu. :-( Nezbývá tedy než vyzkoušet, nebo se poohlédnout po jiném řešení. Nejlepší budou asi takové polodomečky, co tu ukazoval wattman. Na některá auta už se prodávají hotové.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3312 sekund.