Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jakej zesilovač..?

o Navštíveno 1317x o
o 06.01.2008, 17:13 | MikeD
Zdravím,poradte mi prosím jakej bych si měl koupit zesilovač do svého autí...pude pžes něj jen zadní v platě ovály RMS 100W a SW Blaupkt 250W v boxu.V předu pojedou vejškáče v palubce jen na rádio Pio, kterej má výstup na SW.Důležitá je cena tak kolem 3.300kč...popřípadně nabídněte z ruky..4kanál!!
Předem dík...

foto k příspěvku  od MikeD

o 06.01.2008, 17:13 | MikeD

o 06.01.2008, 17:14 | MikeD

o 06.01.2008, 17:15 | MikeD
co říkáte na tyhle...:
1- Aviator
AVIATOR AA 604

2- Panasonic
CY-PA4003N

3- Sony
XM-SD14X
o 06.01.2008, 17:26 | Collin
Ty máš na předku jen výškáče?
o 06.01.2008, 17:58 | C...arlos
prvni rade bych vyhodil ty vyskace a koupil dopredu poradny kompa a pak bych resil co dal....

moc praktickych zkusenosti v autohifi nemam, ale neco jsem uz nacetl a videl, takze bych z tehle zesiku nekupoval ani jeden. MOzna budou zkusenejsi mit lepsi rady,ale sel bych do neceho proflaklejsiho. A hlavne bych se dival na to jestli mam vyvyzenou sestavu.
o 06.01.2008, 20:11 | MikeD
no..já mám VW GII a v předu mám jen origo 13ky a i ty přes rádio hrají hrozně..(drnčej basy) tak sem je odpojil a nechal jen vejškáče v palubce, takže uvažuju takhle: na zadek budou ovály Grunch GTR 100W + SW 250W = zadek basy + středy a v předu výšky.Jinak bych musel udělat v předu kapsy na pořádný kompa a vytlumit dveře....
o 06.01.2008, 20:28 | C...arlos
no ale vyslednej efekt, kdyby jsi udelal jen mdf krouzky a do tech dal stredy, by byl o hodne lepsi nez, to co chces udelat...
nehlede na to, ze SW utopi zvuk ovalu a zbydou TI tak basy a vejsky... pokud se nemylim...

zainvestuj do prednich dveri a pak res zadek... ikdyz je to zdlouhava prace, tak se myslim vyplati, ty sedis ve predu a poslouchas hudbu a delas si ji pro sebe....
o 06.01.2008, 20:44 | DaveX | Upraveno: 2008-01-06 20:51:37
Pokud uvažuješ o zesíku aviator tak bys mohl udělat vše v jedné značce, myslím že by si to rozumělo spolu a aviator není zas taková špatná značka. pokud teda už ty ovály nemáš koupené.. radši dej dopředu nějaké a dozadu SW a to hoď na zesilovač..Nevymýšlej takové blbosti, jako hrát ti to bude ale nic moc efekt.. já jsem taky nedávno začal kutit v autě a už se nemůžu dočkat jara až budu předělávat dveře.. pouvažuj :)
o 06.01.2008, 21:03 | Aleshak
jako C...arlos nemá smysl řešit zadek, když nehraje pořádně předek! Začni znova, nezačínej od zadu! ale doporučuji z vlastní zkušenosti toto:
o 06.01.2008, 21:03 | Aleshak

foto k příspěvku  od Aleshak

o 06.01.2008, 22:43 | Goldies
proc by melo byt vsechno v jedne znacce? To je pekna blbost... Jinak ideal je kompa dopresu SW do kufru prez zesik a mas pokoj :-)
o 06.01.2008, 23:26 | DaveX
nemusí, může
o 07.01.2008, 15:33 | MikeD | Upraveno: 2008-01-07 15:36:05
....
o 07.01.2008, 15:33 | MikeD
to Goldies : no ale to je málo ne...kompa v předu a vzadu jen SW?Já už mám v MDF ovály Grunch 100W.To je mám vyhodit?
o 07.01.2008, 16:25 | VlastaCB
Doporucil bych Ti po vlastnich zkusenostech tento zesilovac ,jako zacatek je to velmi dobry zesilovac .
[ Link ]

o 07.01.2008, 16:26 | Goldies
no na to ti reknu jen jedno... Ty jezdis vzadu, ze potrebujes mit repra vzadu?

Kvalitni komponentni repro vepredu (16ky) v cenove relaci cca 7tis a solidni SW vkufru ti zahrajou lip jak to co ted vymyslis...
o 07.01.2008, 16:40 | VlastaCB
Goldies:Potrebujes mit v aute prostor ,z toho duvodu jsou v aute 4 reproduktory a SW.Kdyz je v aute SW nemusis mit v zadu ovaly ale lepsi jsou dvoukomponenty jako vpredu a dobre sladenej system .Pak je to o jinem poslechu ,ver mi.
I repraky za 3tisice dokazou zahrat kdyz jsou dobre nainstalovane a maji patricne parametry.
o 07.01.2008, 17:37 | Goldies
Veřím! Mam to tak jak říkáš, ale neni to ono... Planuju upgrade za lepší kompa :-)
o 07.01.2008, 17:39 | Goldies
Teda kecam, kdyz to ctu poradne... mam vepredu u noh 16ky u zrcatek 13ky a vyšky a v kufru SW ale mam jenom 3dv cabrio... Ale stejne bych dozadu nedaval repra...
o 07.01.2008, 18:20 | masz
Hlavne dobre udelej predni osazeni repro to je dulezite protoze sedis ve predu a tyhle kompa ti vytvori poradny zaklad dozadu dej stejna kompa nebo nejake koaxialy na doladeni prostoru(je zbytecne tam davat ovaly kdyz budes mit v kufru sw) do kufru nejakzy sub +zesilovac nejlepe na vsechny kanaly.Nebo predek kompa zadek jenom sw+ 4kanal.
o 07.01.2008, 18:54 | Cenda
Vlasto, muzes to trochu rozvest? Nejsem si jistej, jestli ti spravne rozumim

"Potrebujes mit v aute prostor ,z toho duvodu jsou v aute 4 reproduktory a SW.Kdyz je v aute SW nemusis mit v zadu ovaly ale lepsi jsou dvoukomponenty jako vpredu a dobre sladenej system"
o 07.01.2008, 19:57 | C...arlos
myslim, ze to tu zbytecne komplikujete.

trochu me mrzi, ze jsem neprispeli guruove tohoto fora, kteri maji nejvic zkusenosti v autohifi,ale kdyz prohledas starsi prispevky, kde se zastavby resili milionkrat, tak nasbiras plno inspiraci a zkusenosti, kteri jsem do zakladu nejdulezitejsi...

jak uz bylo receno a ja jsem psal v uvodu - udelej poradne predni dvere, vymen puvodni repra, kup za 2 tis novy (napr. powerbass, nebo helix, ci hertz) a pak az res co dozadu... pokud jezdis vetsinou sam, tak bych volil kompa v predu plus zes a sw vzadu. pokud jezdis s vice lidma, tak dozadu ovaly (ideal by byly dalsi kompa do plata), aby z toho ostatni taky neco meli. V prvni rade udelej poradny boardy na predni dvere, a dvere kvalitne vytlum a poznas rozdil... bude to lepsi nez hned kuupovat zesilovac a sw...

kdyz tak pocitam chtel si zesilovac za 3,3k za to bys mel repro za 2,2 a litra na tlumeni a mysli, ze vysledek bude uplne jinde...
o 07.01.2008, 20:45 | Goldies
C...arlos: Takze defakto to co sem napsal ja... Jen s tim rozdilem, ze ja bych necpal dozadu repra...
o 07.01.2008, 20:48 | C...arlos
goldies opakovani je matka moudrosti... ja jsem mu chtel dat jeste na rozmysleni, jestli jezdi sam a nebo treba v plnym autem...
o 08.01.2008, 09:16 | Petura
tak určitě bych koupil dopředu lepší repro a ty společně se subwooferem hnal přes zesik a zadní repro nechal z rádia, popř. dokoupil 2kanál na subwofer a repra hnal přes ten 4kanál, pokud teda chceš mít něco z poslechu, ale pokud to máš jen kvůli tomu aby ti auto dělalo co největší bordel tak je úplně jedno co si tam koupíš ...

zesik doporučim Helix DeepBlue4 :o)
o 10.01.2008, 11:48 | whiskadelic
jak rika goldies...nebo jen ty ovaly lehce na dokresleni prostoru. ale k cemu? muzika je stereo chlapci...a pokud fakt nejde o db ale o kvalitni poslech, tak je to jasny
o 13.01.2008, 15:11 | MikeD
se chci ještě zeptat...jakéj zesík jestli 2 nebo 4kanál.....zapojení bude SW a ovály přední přes rádio....
o 13.01.2008, 17:42 | Goldies
urcite 4 kanal... Nebo monoblok a dvoukanal :-D
o 13.01.2008, 21:02 | MikeD
a kolik by měl mít RMS W na kanál...,Bednu mám 250w rms a ovály 100w rms takže asi kolem 100w na kanál ne?
o 14.01.2008, 07:48 | DevoteeG2 | Upraveno: 2008-01-14 07:51:02
MikeD: jj, kazdej nejak zacinal, apropo ja stejne jako Ty, pred lety muj prvni koupeny zesik sel na ovaly a SW a predni 13ky sli na radio, proto Ti muzu zasvecene rict:
To co se chystas udelat je hudebni sebevrazda! Zvuk z toho je pak prisernej prisernej, prisernej. Muzu Ti rict, jak sel zvuk vicemene jen zezadu a navic byl nakoplej zesikem do slusne hlasitost... to mi vubec nedelalo dobre, mel jsem z toho po delsi jizde i divnej pocit jak kdyby se mi chtela co nevidet zacit motat hlava. Jako hralo to hudbu slusne, ale odkudsi zezadu a to vubec neni prijemny. Dobrej poslech tahle sestava neuvidi ani z vlaku, leda kdyz se zohnes nad plato. Pouc se z blbosti a chyb druhych, nemusis se prece spalit sam, kvuli tomu abys prisel na to, ze je to blbost.

Kdyz uz do toho budes investovat penize, tak zacni spravne a od zacatku.
Kup si predni kompa, ovaly nech na radiu kdyz je tam mermomoci chces, sw na mustek a bude to hrat mnohem lip. Idealni moznost prodat ovaly, koupit o to lepsi predni kompa, zapojit je na zesik, v mustku pripojit sw a myslim, ze by si byl spokojenej, pak je to prijemnej poslech.

No je tady ale moznost, ze hudbu v aute beres jen jako moznost sebeprezentace a posileni ega ve smyslu"to mi to ale hraje ku... nahlas" a nic jinyho Te nezajima. V tom pripade doporucuji vypnout i cinkatka ve predu, dokoupit jeste jedny ovaly a zapojit je s tena prvnima do 2ohmu na prvni dva kanaly a na mustek zapojit nejakou velkou nejlepe podsvetlenou a oneonovanou 15ku subwoofer... to pak je vsechno "ólrajt" :(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.3114 sekund.