Navštíveno 1839x

02.04.2007, 17:01 |
Prady Tak už tento víkend došlo na mou a bratrovu první instalaci hifi do kufru.Sice to neni žádná super drahá a výkonná instalace,ale na kvalitní poslech to stačí... Je tam Jensen XA 2250 ( 300W rms. v můstku / 500 max.) , box Magnat Ultra 300 reflex (300/600 watt) ,kabeláž alfatec,koberec,nějaký tlumení,soundboard na plato apod. drobnosti. aj i na necelý třetinový výkon bez bass boostu to dokáže rozvibrovat SPZ. Na to,že sme to dělali dva a udělali vše za jedno odpoledne a půl dopoledne druhého dne to de. Takovou instalaci,by při nejmenším měl zvládnout opravdu každý amatér,protože bratrovi je 19 (naprostý analfabet v autohifi) a mě bude 16 v dubnu. Jen kritizujte a pište :))))

02.04.2007, 17:02 |
Prady

02.04.2007, 17:03 |
Prady

02.04.2007, 17:51 |
Prady Creams:šlo o to,aby kabely byly co nejlíp schovaný,aby tam nebyla žádná bramboračka z toho
hezká práce, tenhle box jsem měl taky a byl v pohodě, uměl i docela zatlačit. Jen možná co bych pozměnil jsou ty kabely k těm repro v platě, dal bych je tlustší, ale jinak ok

02.04.2007, 18:21 |
Prady homer01:budou tlustší časem,možná tam dám 4mm nebo o něco míň,hlavně záleží kdy na to bude čas,eště bude spoustu drobností jako ty kabely,podlepit repro těsnící páskou....

02.04.2007, 18:44 |
masz Zacatek dobry ale chtelo by to nejake kompa dopredu misto tech ovalu v zadu a bude to jeste lepsi.

02.04.2007, 19:05 |
Prady masz:tak ty ovály nezni špatně,eště je v origoš platě tušim 18mm MDF vložka pod ovály ,aby se měly do čeho opřít , takže docela to hraje, vpředu sou koaxy pioneer,možná je časem nahradí kompa,ale zatim to hraje docela pěkně,nechrčí to....
Taky se mi to libi;-) Jinak nevim jak jsi myslel tu vetu ,,je v origoš platě tušim 18mm MDF vložka pod ovály ,aby se měly do čeho opřít,,..jak to mas udelane?
Jinak souhlas s masz

03.04.2007, 16:19 |
Prady Akordýsek:jj,je to on,je fakt supr
xxfavo:no v origoš platě ve felcii sou dvě obdélníkový prohlubně,tak ty sou vyplněný MDF,aby to nesedělo na tom origoš platě z lepenky,takže se tím zvětšila váha plata a je takový vystužený to plato,líp se to do toho opře ten reprák a plato je furt vyndavatelnější než kdyby bylo celý z MDFky , která je těžká.
Prady:_ 4mm?? To je mooc, 2.5 je tak optimální k těm oválům.

04.04.2007, 11:49 |
Prady Majk-fox:tak já vím, 4 je pro woofer,ale chtěl bych to zkusit,jinak počítám asi spíš s tou 2.5 kou
Prady: Když ti to řeknu takhle, tak je to jenom líp ta 4mm:-)))

04.04.2007, 18:29 |
Prady Majk-fox:no to já vím,čim větší,tím lepší,ale možná postačí ta 2.5 i když chci z těch repráků vymáčknout co nejvíc to de,nechci ztrácet výkon,přeci jenom to de až od autorádia
Prady: Hm na rádio z toho moc nevymáškneš.

05.04.2007, 13:23 |
Prady Majk-fox:tak hraje to docela slušně,basy na max.,vypnutý loudness a když sou puštěný skoro na max tak zkreslují hodně málo,na basy mám woofer,takže ty ovály spíš podporují rockovou hudbu apod.