Navštíveno 1143x

Chtěl bych se zeptat.
Pár dotazů níž se vyřešilo, že je více méně jedno jestli je čelní deska ozvučnice vložená, nebo je zvenku (tomu jste se přikláněli z praktických důvodů víc) a proto mám otázku. Řešil jsem jak ve svojí zástavbě předělat vedle ozvučnice koaxy. a napadlo mě, že bych tu čelní desku pro woofer udělal na boku s takovými laloky (viz obr) do kterých by dal ty koaxy. Myslíte že by to byl problém z nějakého důvodu? Pro představu jsem se pokusil načrtnout nákres. Na karji by ty laloky byly ještě případně podepřeny aby se to nemohlo klepat. Díky za odpovědi.

08.02.2007, 09:26 |
Zdeny No, je to chujovina. Akustický zkrat.
A k čemu by jako ty koaxy měly sloužit? Takhle by ti řvaly jen od středních frekvencí výš a to ještě bůhví jak deformovaná charakteristika.
ty by měly být v kufru??
Jo, tady musim se Zdenym souhlasit. Vypadá to divně a pokud těm koaxům neuděláš ozvučnici, bude to i zbytečné...

08.02.2007, 09:47 |
serz Tak, tak. Musel bys jim zezadu nasadit belíky tak 6, 10, 15 l podle těch koaxů.
Jo zapoměl jsem napsat. Je to do kabria, bude to za sedačkama, takže to není nikde v kufru. Cele to bude zakraté laminátovým krytem, aby to bylo začištěné. A ozvučnici bych na ty koaxy kdyžtak udělal, i když jsme myslel, že nebude potřeba, když se dávají do plata tam tak není ozvučnice.
to sice jo, ale to plato odděluje dva prostory, kdežto takhle jak jsi to nakreslil - to jsou jen uši, který maj okolo sebe volno, takže to neodděluje přední stranu repra od zadní - akustickej zkrat, jak psal Zdeny.

08.02.2007, 10:15 |
spd v platě neni ozvučnice..ale prostor pred a za membranou je "rozdelenej"..teoreticky bys nemusel dělat ozvučnici ale lalok by musel byt nekonečně velikej :) a to se ti tam asi nevejde...

08.02.2007, 10:18 |
spd marty..předběhl smě :D
Psal jsem že to bude celé zakryte laminem. takže to bude jako kdyby to bylo v platě. to lamino mi zakryje celý zadek.
A jednalo se mi hlavně o to, zda je možné udělat takouvou ozvučnici. Tu ozvučničku pro koaxky bych mohl klidně dodělat.
To už tu není nikdo kdo by mi napsal co si o tom myslí?
No myslel jsem že tady najdu víc lidí co se mi vyjádří.

08.02.2007, 21:40 |
olda2 bude to položené na sedače reproduktorem nahoru nebo reproduktorem na řidiče/směr/,?
Bude to reproduktorem směrem k čelnímu sklu. Vzadu žádné sedačky nemám je to dvoumístné.