Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > tlmenie SW

o Navštíveno 1092x o
o 07.02.2007, 12:51 | DZUZEPO
oprasil som stare autohifi(3/04)a pri clanku vyroba SW ozvucnice je aj tlmenie.citujem..pri uzavretej ozvuc.sa ma vytlmit vacsia cast a mater.by mal byt taky aby jeho pormi mohol prechadzat vzduch(tomu este chapem),ale pri ozvuc.s natrubkom sa musi tento tlmiaci mater.odpocitat od objemu.(pri uzavretej nie?)
preco sa potom aj pri uzavretej ozvu.ma vsetko presne pocitat ak sa ma vplnit vacsia cast?
ako vypocitam objem tlmiaceho mat.ked nie je pevny ma byt prievzdusny?
ja viem mozno to velmi prezivam,len som tomu proste nepochopil.

o 07.02.2007, 15:56 | 323Marty
To, že by se měl tlumící matroš při bassreflexu odečítat mi přijde jako blbost. Rozdíl by měl bejt v tom, že u uzavřený ozvučnice vyplnuješ co nejvíc vnitřního prostoru, kdežto u bassreflexu dáváš tlumící matroš jen na stěny ozvučnice. Opravdu si nedovedu představit, jak bys vypočítával objem tlumícího materiálu...
o 08.02.2007, 10:43 | DZUZEPO | Upraveno: 2007-02-08 10:53:22
vdaka za radu,velmi si to cenim...ale ono je to tam napisane cierne na bielom..nevymyslam
takze asi tak 70-80 percent priestoru vytlmit?
o 08.02.2007, 14:30 | prochyq
Pokud vim, tak basreflex neni treba tolik tlumit a ani to neni zadouci. To proto, ze vyuzivas energii vyzarenou zadni casti membrany reproduktoru k vybuzeni rezonatoru. Cim vic energie uvnitr bedny se utlumi, tim min se dostane na vybuzeni rezonatoru a dojde ke zmenseni citlivosti na rezonancni frekvenci nez v pripade bez tlumeni.

V uzavrene bedne je tomu naopak. Tam se energie zadni casti membrany nevyuziva, tak je vhodne, aby vlny s co nejmensim poctem odrazu uvnitr bedny zanikly. Pokud si dobre vzpominam, tak rezonancni frekvence uzavrene bedny s dobrym vnitrnim tlumenim je rovna rezonancni frekvenci netlumene uzavrene bedny o 10-15% vetsi. Tzn. vytlumena bedna muze byt o 10-15% objemu mensi nez nevytlumena, coz je pozitivni.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3141 sekund.