Navštíveno 1347x

Mam problém s pojistkou na zesilovači,po nějákém čase mi vždy praskne. Zesik je stabilní do 1 ohmu,při 2 ohmech dívá v můstku 200rms a 400max, citlivost má nastavenou ani ne na polovinu a jsou na něm připojeny 2 wofery, každý má 4ohmy a 200 rms. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Díky za rady....
Špatná hodnota pojistky, máš tam nejpravděpodobněji slabší pojistku než vyžaduje chod zesu, co to je za zes a jak velkou pojistku tam mas?
jdoizo- zesik je to Velocity referenční model VR250.kupoval jsem ho novej a byla tam 25A pojistka.mam strach tam dát silnější, nechci ten zesik odpálit je špičkovej...díky za radu

08.02.2007, 22:32 |
olda2 záleží kolik má rádio cinc výstupy ve V-jestli je nastaveno na polovinu a ta je skoro rovna max vstupu zesil. tak potom se nediv-špičku odběru asi nezměříš ampérmetrem (25Ax14V je 350W)
Praskani pojistky v zavislosti na zatizeni, nebo vybuzeni..??? Ze by nemel zadne ochrane obvody, nebo ochranu resil zkratovanim vstupu...? Nedeste mne...i kdyz mozne je vse... ;o) Asi na to neni odpoved od stolu...Prvne je treba zacit od toho, zda se to deje pri zapnuti, nebo za chodu...A pokud za chodu, tak kdy...Zbytek zalezi na konstrukci zesilovace...a je treba zkoumat a merit, co nezdraveho se vlastne deje...