Navštíveno 1204x

ahoj mel bych dotaz pro ty kteri maji moznost porovnavat kvalitu repro.
Jak velke jsou zvukove rozdily mezi levnejsimi a drazsimi repro.
Mam Rainbow 265 SLX deluxe, jestli se vubec vyplati je treba vymenit za DLS MS6 (predpokladejme kvalitni zdroj signalu)
2 Yiacek: DLS MS6 se jiz tusim nevyrabeji, jsou jenom posledni skladove zasoby u nejakych prodejcu (jsme jedni z nich :-) )
Specialne DLS MS6 urcite nemaji smysl na radio, chteji kvalitni zesilovac a maji rady aspon tak 80W rms, radeji 100W, pak ma v dobre vytlumenych dverich uzasne kickbassy - na toto jsou tyto reproduktory opravdovi mistri.
A dale je dobre vedet, ze tyto reproduktory maji 28mm hedvabne vyskace UP1C, ktere mimo jine vyuzivaji DLS UP6, coz uz je rada Ultimate (oproti MS6 - Reference)
Kazdopadne ryhle repra znam velmi dobre, i mi pres pul roku hraly v aute a jsou to jedny z nejpovedenejsich repro, co znam a srovnavat je s Rainbow SLX nelze, toto je o moc vyssi liga a rozdil je slysitelny behem 30vterinoveho poslechu
hmm ale pri 80w uz to musi byt celkem hukot ja mam radsi klidny poslech :-) tak pri strednich hlasitostech kdy jeste slysite co rika spolujezdec .-) o zesilovaci zatim moc neuvazuji uz prave z tohoto duvodu ze bych asi moc nevyuzival jeho sily a myslim ze na zlepseni kvality zvuku az tak velky vliv nema. v aute mam jeste originalni radio Opel, repro uz jsem prave dal ty rainbow, ale s nejvetsi pravdepodobnosti pujde pryc i radio..zda se mi ze hlavne ve stredech to neni az tak ciste jak bych si predstavoval, jen doufam ze to opravdu ta vymena radia vyresi..jinak by prave prisly na radu lepsi repro
Mylis se. Zesilovac neni o tom aby ti reproduktory hraly nahlas ale prave proto aby hraly kvalitne. Takze zesilovac ma urcite smysl i pri hlasitostech jaky poslouchas. Zesilovac diky vetsimu vykonu muze presneji kontrolovat pohyb membrany a diky tomu zvysujes kvalitu zvuku.
MS6 jsou opravdu hodne povedeny repra ale uprimne na radio si myslim, ze je zbytecny je kupovat. Ty repra chtej zivit a to neplati jen o MS6 ale obecne. Kupovat reproduktory v hodnote kolem 10tis jen na radio neni uplne efektivni.
Navic hukot je u techto repraku pri 200RMS :-).
Koukni ale taky na montazni hloubku aby si nemel problem s montazi.
Deluxáky za MS6 určitě měnit,pokud chceš něco lepšího, MS6 znám z vlastní zkušenosti, kick umí opravdu krásnej :-)
2 jdoizo: ale MS6 ten kick na origo radiu Opel moc velkem neudelaj :-)
2 Yiacek: a dvere mas vytlumene ?
dvere vytlumene jsou, to origo radio chci vymenit..minimalne vyzkouset jak se zlepsi zvuk kdyz tam dam radio kolem 10 000 podle toho se budu rozhodovat dal..do zesilovace se mi moc nechce bude problem s natazenim novych dratu do prednich dveri..jsou tam konektory. prave proto zjistuji co vse je potreba udelat a vymenit
jeste jedna vec je lepsi druhy par repro v platu nebo zadnich dveri?

03.02.2007, 22:49 |
clown na druhej par se vykasli a kup zesik ..
Nejdriv bych udelal predni dvere a az kdyby to bylo malo, tak resil zadek. Neda se rict co je lepsi, kazdy auto to ma jiny.

03.02.2007, 23:26 |
akim Ak máte predné reproduktory nastavené podľa vašich predstáv, mali by ste skontrolovať či aj zadné reproduktory plnia správne svoj podiel práce pri vytváraní ideálneho stereo zobrazenia. V tomto prípade rozhodujúcu rolu hrá osobný vkus, väčšina odborníkov sa ale zhoduje na tom, že pri správnej hlasitosti zadných reproduktorov by ste si mali len v minimálnej miere uvedomovať ich prítomnosť.
Pokiaľ vaše predné reproduktory by mali čo najlepšie ako je len možné reprodukovať vysoké kmitočty, zadné reproduktory môžu byť bežné koaxiálne alebo stredobasové reproduktory. Ak reprodukujú veľmi veľa vysokofrekvenčných informácií, budú "ťahať" stereofónny obraz k zadnej časti vašich auto, práve opačným smerom ako chcete.
Ak používate subwoofer umiestnený kufri, je potrebné predísť pocitu, že všetky basy prichádzajú zo zadnej časti auta. Ak chcete zvukovú scénu udržať v prednej časti, nastavte výhybku napájajúcu predné reproduktory na najnižšiu frekvenciu pri ktorej ešte budú bezpečne pracovať a výhybku pre subwoofer ak je to možné nastavte medzi 80 až 100 Hz. Toto nastavenie umožní basom prichádzať z predných reproduktorov a obmedziť reprodukciu subwoofra na nízke basy ktoré je veľmi ťažké lokalizovať.
[ Link ]
milan: poradne vytlumene neudělají vubec nic, to samoseou, nemluvime o ničem nedodělaném aby to hrálo, víme o tom své :))
OT : sakra, nebudu už psát opilej,, neberte važne přispěvek 04/02/2007 01:01