Navštíveno 1078x

prosim o nazor.stretol som sa z nazorom ze 3p system ma byt natoceny asi takto: prava strana stred+vyska na postuchaca a lava strana zrkadlovo k tej pravej. nie na posluchaca,cize miesto vodica. viem ze vacsina smeruje repro podla sluchu ale mna uistovali ze len tento sposob je spravny a ziadnym inym nedosiahnem takeho priestoru.Takze oboje reproduktori smerovat do jedneho bodu ktory je v strede auta zhruba niekde v urovni spatneho zrkadla. preto sa pytam, ma konkretne z tymto niektp skusenosti? ja uz mam stredy na pevno osadene a preto neviem ci ma vyznam zapodievat sa z tymto nazorom.

03.02.2007, 13:31 |
Ricci Kuwa Tomas, ta tvoja gramatika :-)
spatne som sa ucil, co uz.

03.02.2007, 15:27 |
Augi No, říká se, že by se osy středů a výšek měly protnout někde nat šaltnou.

03.02.2007, 15:52 |
Ricci Blbost, vsetko zavisi od konkretnej situacie
jak pise Ricci - to nejde takto obecne rici - jsou treba vyskace, ktere hraji v ose nejlepe a pak vyskace, ktere musi hrat mimo osu, jinak by rezaly do usi (napr. nejake Focaly), to chce zkusit a poslechnout

03.02.2007, 20:09 |
ivls to TomasSI
už jsme to u tebe v autě řešili
osobně si myslím, že osa by měla procházez středem auta měniče by měly být natočené na střed auta to znamená v tvém případě by střed a výška měla být n a točená stejně jako střad a výška vlevo - tzn,. mín než máš, ale na druhou stranu jestli je poslechový požitek dobrý a seš spokojen, tak není co řešit
praveže ide o Fuckali tušim nie ? ale tieto do uši nerežu . pokial to nasmeruješ na stred da sa zvuk naladiť aj pre spolujazdca aj pre vodiča ale ani pre jedneho na 100% aspom podla mna radšej by som to smeroval na vodiča preca hudba je pre vodiča nie ???? PS jeb na gramatiku a piš ako počuješ :-)))))

03.02.2007, 20:17 |
ivls jinak upřesňuji, že se jedná o focal berilia 3 pásmale i bez konkretního upřesněni si myslím, že obecná pravidla platí všeobecně pro všechny měniče
ak maš zaujem dobehni ja to mam nasmerovane na strd a možeme porovnať priemo 80% komponentov je rovnakých HU+repro+kable, akurat u mna hraju taliani,

03.02.2007, 20:24 |
ivls taliani?
asi myslí oskar
sinfoni zesilovače :-)
:-) 2X Amplitude 60.1HD +1X Amplitude 90.2X momentalne bez sub.
ja len ze tuto myslienku a nazor mi vnukol clovek ktory bol priamo v Saint-Etienne u vyrobcu Focal tak to nechcem brat na lahku vahu. a na druhu stranu som videl rozne montaze ci uz rusov alebo nemcov a kazdy to mal inak. tak co je najlepsie? Asi s tym zajdem do Francuzka nech sa vyjadria aspon si spravim vylet. Alebo do Ziliny! to je blizsie.Teraz hram stred+vyska Genesis,stredobas DLS A3 a wofer 10w6v2 na A6. este trocha poladim aj gigo z otcom maju prist tak si vypocujem ich nazor a asi pojdem na ten vylet k Slotovcom.Ak mozem!?

04.02.2007, 18:54 |
raksop | Upraveno: 2007-02-04 18:55:50
Tomaš pobrežie Slotoviny je minulosť teraz pijeme Harmančekoví čajiček ale ty zober niaky demižonik a Ricciho a dojdi čosi popočuvame :-)))

04.02.2007, 23:18 |
IvanP Zožen si plastelinu, obojstrannu pásku, nahravky s prirodzene nahratým priestorom a kopec trpezlivosti. Potom počúvaj a skúšaj. ako to bude najprirodzenejšie hrať tak to potom urob.

05.02.2007, 09:30 |
Ricci IvanP, u Tomasa uz hraju nejake tie origos nahravky z Chesky Records, takze o kvalitku nahravok urcite obavu nemam :-)
ved mam vysky na obojstranej peske ale stredy potrebuju ozvucnicu a tezko z tym laborovat ked ich treba mat na pevno prichytena . a mam taku divnu palubku ze ani silikon mi tam dobre nedrzi a nito este plastelina. a ako hovori Ricci kvalita nahravok je zaklad,na to si potrpime.
raksop ozveme sa.a 5l demizon stacit bude? ak nie tak zoberiem slivovicu.

05.02.2007, 11:09 |
Ricci Chystam sa v piatok a nedelu do ZA xlapci,takze sa dohodneme :-)