Navštíveno 1355x

01.02.2007, 20:14 |
Syrup | Upraveno: 2007-02-01 20:16:57
Tak jsem si usmyslel, ze predelam starej bandpass co mi lezi doma uz asi 2 roky a udelam si z toho tak nejak padesati litrovej BR kterej potrebuju do auta.
Otazka je, jestli ten material z ceho je to delany je v pohode?! Nepripada mi to jako klasicka MDFka, ale spis jak nejaka levna drevotriska.
Co myslite?

01.02.2007, 20:15 |
Syrup

01.02.2007, 20:15 |
Syrup
no, ta mdfka to fakt nebude :-)
naprosto luxusni drevotriska :-)
A co je spatnyho na drevotrisce? To je prece daleko pevnejsi a kvalitnejsi material nez MDF. Kdyz se to vytlumi...

01.02.2007, 22:55 |
FSAL prochyq: a na to si prisel jak, tim ze je lepena pod mensim tlakem nez MDF (tim padem ma mensi tuhost, resp hustotu) nebo tim, ze se s drevotriskou hur pracuje? :D
prochyq: s tou pevnosti to doufam nemyslis vazne :D
Ber to jako otazku! MDF me pripada jako hodne dobre slisovany "papir" , kdezto drevotriska ma v sobe hodne pojiva. Tak jak to je?
asi si nikdy nestavel bednu z drovotrisky a MDF ze? Kdyby ano tak bys moc dobre vedel jak to je s pevnosti obou materialu, drevotriska je hrozne mekej material, nic nevydrzi, uz jen po zasroubovani vrutu a vysroubovani je stejnej otvor pro vrut prakticky nepouzitelny a to nemluvim o vybracich pri vyzsim vykonu SW

01.02.2007, 23:40 |
Syrup Otazka je, jak to bude hrat. Rozhodne bych radsi zaexperimentoval s touhle bednou, kde me predelani na 50 L BR nebude stat prakticky nic, nebo jestli mam udelat z MDF pevnou bednu, ktera me ale vyjde na nemaly penize.
Jinak v tom bude Amboss 12'' napajenej kraftwerkem, takze vykon SW bude vic nez vysokej ...
Mas pravdu nestavel a vyhledove asi nic stavet nebudu a ani nehodlam.
Ale mam bednu na baskytaru 300W RMS s 15" repro (kdo do toho trochu vidi tak vi ze tady nejde o zadny HIFI ale profi co musi neco vydrzet, jak mechanicky tak pripadne dlouhodobejsi el. pretizeni). Lezl jsem jednou do ni a je cela z drevotrisky. Je dokola obouchana od neustaleho stehovani a dost uz toho zazila. Nikde zadnej naznak, ze by z toho vypadavaly vruty nebo se to rozpadalo. A to se s ni nemazlim. Z toho prameni moje zkusenost. Tak spatnej material to zase nebude...
Mimochodem, protoze jsem clovek zvidavy, tak jsem nasel, ze ta 15" Eminence co v tom je ma citlivost 103dB/W/m!

02.02.2007, 01:50 |
Kesam Hele ja chci delat s takove jako by preklyzky cerne nepromokave as22 mm tlusta co??? pujde to ne???
to Kes@m: to ono to půjde, ale jestli je to vhodnej material, to je otázka
to Syrup: nově postavit bednu vyjde tak na 1000-1500Kč, se zárukou že když ti upadně tak z ní nevylítaj vruty :o)))
Koukam, ze jsem to tady svym rejpanim rozviril...
Nechci tady propagovat nejakou drevotrisku nebo preklizku na staveni HIFI beden. Ve vetsine pripadu se pouziva MDF, asi to ma nejaky duvod. Ten bych videl v mensi vlastni rezonanci bedny z MDF a lepsi zpracovatelnosti materialu.

02.02.2007, 09:43 |
Fipo sice stavím bedny zatím jedině z MDFky,ale dřevotříska mi zas až tak špatná nepřijde...nevím,zda by někdo poznal rozdíl na poslech mezi 2 identickýma bednama se stejným reprem,stejnou tloušťkou bedny a stejným vytlumením. To,že je MDFka pevnější je pravda...ale je zas o dost těžší a nehorázně dražší. Každopádně když jsem se díval třeba na bedny Phase a Magnat: DTD jak vyšitá :-)

02.02.2007, 10:21 |
*konny* | Upraveno: 2007-02-02 10:22:24
Jestli to byl origo box od výrobce, tak bych vůbec neřešil materiál bedny, vyřezal bych všechny vnitřní příčky od BP, vyměnil přední stěnu, vyříznul díru na reprák a na nátrubek (případně štěrbinu) a pro zvýšení tuhosti by bylo možné ještě dát dovnitř nějakou příčku jako výztuhu.
Taky si myslím - jako Fipo, že nebude žádnej zásadní rozdíl ve zvuku u bedny z MDF-ky a z (dobře udělané bedny) dřevotřísky.

02.02.2007, 10:30 |
Syrup Taky si myslim ze Rokac umi delat bedny, tudiz udelam presne to co pises konny ... mel jsem to v planu od zacatku, co mi doslo ze bych ji mohl pouzit ..
Pokud tu bednu mas, byla by skoda ji nevyuzit. RF asi vi co dela.

02.02.2007, 11:45 |
Prady Když na to tady tak koukám,tak si říkám,že mám vlastně docela po starostech,bratr mi přiveze MDF kolik chci když chodí na umělecko-průmyslovou :D

02.02.2007, 12:39 |
Syrup hmm, taky bych rekl ze u RF asi vedi co vyrabej .. zkusim a uvidi se :-)
RF vi urcite co dela, ale na puvodne osazenej SW. Pokud tam das nejake daleko silnejsi hovado, tak to nemusi bejt pravdou. Jinak jako vetsina nedemnou.

02.02.2007, 18:50 |
dddd takže nejdříve samá MDF a nic jiného a ted najednou dřevotříska, to mě poserte do levého ucha
to Kes@m-preklizka je lepsi nez MDF takze se toho neboj
Nema nekdo zvas kousek mdf 10-12mm ?

04.02.2007, 11:56 |
Robo martan01: jak velkej kousek potřebuješ?