Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jak nejlíp poskládat bednu?

o Navštíveno 1389x o
o 31.01.2007, 11:51 | Syrup
Budu delat zkosenou bednu, tudiz mi jde o to jak to nejlip poskladat. Jestli udelat zakladnu velkou a na ni nasroubovat boky, predek a zadek ... doufam ze to chapete :-) Dík za info

o 31.01.2007, 12:38 | clown
treba All to stavi dobre :o)
[ Link ]
o 31.01.2007, 12:38 | Libor
Já to mám takhle: jen taková rychlovka v CADu

foto k příspěvku  od Libor

o 31.01.2007, 12:40 | clown
ja mam bocnice i pricku vlozenou dovnitr .. , kvuli vnitrni pevnosti ..
o 31.01.2007, 12:43 | Syrup
clown: podle All-a to delam celou dobu, zatim teda jenom propocty a vypocty. Kazdopadne mi s tim tenhle navod hodne pomohl.

Libor: no, presne tohle jsem myslel :-)

Spis jde o to, jestli je to v zasade jedno, jak to poskladam. Protoze se to stejne bude potahovat a nebude to videt.
o 31.01.2007, 12:48 | wattman
bocnice urcite dovnitr,jak pise clown.
Nejen kvuli pevnosti-kdyz by jsi pak delal otvor blize ke kraji-snadno zapomenes na ty srouby-co jdou z boku : ))
o 31.01.2007, 12:53 | Libor
já s pevností nemám problém, mám jen 45 litrů.Takhle mě to nařezal truhlář, takže je to poskládaný jak nábytek...:DDDD
o 31.01.2007, 13:50 | Tweety_xx
A v jakém rozestupu dávat šrouby-?
o 31.01.2007, 14:01 | Libor
Tweety_xx: po 10 cm někde aji blíž aby to bylo pěkně stejný, hlavně si dávej bacha aby se nepotkali
o 31.01.2007, 14:02 | Syrup
Tweety: cim vic sroubu, tim lip

Bojim se, ze kdyz si to necham narezat tak neco poseru a bude to hroznej paskvil :-(
o 31.01.2007, 14:10 | Smrada (M)
Tak predni stenu urcite mezi horni a spodni. Bocnice dovnitr urcite.
Srouby 5-10 cm spise ale 5
o 31.01.2007, 14:56 | clown
syrup ..
rezu doma .. :o))

silikon to ucpe :o))))
o 31.01.2007, 19:04 | FSAL
Smradoch: prave ze predni stenu urcite ne mezi, ale na horni a spodni ...
o 31.01.2007, 20:42 | jozamucha
a co takhle ? vsadit boky dovnitř ?

foto k příspěvku  od jozamucha

o 31.01.2007, 20:49 | Cenda
souhlas s Saskem (Allem), stavim stejne, z hlediska tuhosti.
o 31.01.2007, 22:44 | clown
Cenda ... toho Saska mas u mne ...
hajzle pockej az te poznam :o)))))))))))))))))))
o 31.01.2007, 22:58 | Cenda
ja vim, bude sranda :-)))
o 31.01.2007, 23:08 | Smrada (M)
Ja FSAL ma pravdu, ted si uvedomuju, ze je to blbost. Predek zvenku
o 01.02.2007, 09:34 | All
Protože počítám objem ze šikmých bočnic a jejich rozměrů vsazuju je dovnitř a ostatními stěnami je "obaluju". Všechno ostatní je jedno. Plocha spoje je stejně velká vždycky protože je daná tloušťkou materiálu. Jediná potíž může nastat při stavbě podle obrázku Jožky Mouchy. Pokud bude reprák blízko krajům mohou vruty šroubované zhora a zdola proti středu repráku zasáhnout do prostoru horního a dolního šroubu upevňujícího reprák. Když na tohle dám pozor je všechno ostatní jedno. Dám je prostě rovnoměrně mimo střed a je to. Objem bedny je zachován a spoje mají stejnou pevnost ať stavím jakkoliv. Pokud bednu dobře prošroubuju a do spojů před dotažením nacpu Patex jsou spoje velmi pevné i dokonale těsné.
Občas, když mám zrovna rozdělaný laminát, ještě tím sajrajtem vypatlám všechny vnitřní rohy bedny. Neexistuje aby někde podfoukla. Potíž jsou terminály. Většinou jsou dost slabé se slabými přípojnými kontakty (uvnitř). Když stavím bednu s drahým wooferem a extrémně mi na ní záleží tak po dohodě s klientem připojím přívodní kabel natvrdo. Vyvrtám trošku větší díru než je k protažení kabelu nezbytné. Až natáhnu drát vycpu díru kaší z pilin MDF a Patexu. Nechám kraje vycpávky mírně "pod úrovní terénu" a celé to přelaminuju. Blbé je to, že pro zachování nutného manipulačního prostoru musím nechat drát z bedny dost trčet. O potenciální kravál volným kabelem se postará slabá vrstva rouna. Na druhé straně je díky tomu woofer demontovatelný což je dobré ať už kvůli jeho potenciální výměně nebo experimentům s tlumící vrstvou. Ta kaše se dá dost dobře použít i k opravě drobných nepřesností řezu.
Jak říkám, jsem toho názoru, že způsob skládání je lhostejný za předpokladu, že bude zachována pevnost spojů, těsnost a objem bedny. Ono s těmi bočnicemi vsazovanými dovnitř je to pohodlnější. Z hlediska pevnosti to nemá význam.
o 01.02.2007, 11:18 | Syrup
Ok, diky za informace.

Jak je to jeste s natrubkem, kolik pred sebou potrebuje mit prostoru aby si dobre odfukoval?:-)
o 07.02.2007, 14:47 | paia
takhle to mam ja... je to closed...

foto k příspěvku  od paia

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3248 sekund.