Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Má význam dvojmontáž v předu?

o Navštíveno 1465x o
o 24.01.2007, 12:43 | Tuner#2
Nějak si pohrávám s myšlenkou dvojmontáže. Byli by to stejný kompa a použil by jsem jenom jeden výškáč a bylo by to zapojené jen na jeden pár kanálů tedy místo 4 ohmů do teď na 2 ohmy. Má to přínos kromě většího akustického tlaku? Nebude potom problém s lokalizací a prostorem, když třeba první repro bude natočený na posluchače a druhý bude normálně rovně s dveřma? Vím že by to bylo ideální vyzkoušet a pohrát si s umístěním repro, ale zajímají mě vaše názory. Kamarádovi třeba dvojmontáž Spiritů (Sinus live) pomohla, protože přibylo středů, které před tím celkem chyběli.

Takhle to vypadá doposud a přemýšlím, zda jen středobas natočit a nechat jeden a nebo koupit ještě jedny kompa.

foto k příspěvku  od Tuner#2

o 24.01.2007, 12:51 | choze
záleží co snese zesik
o 24.01.2007, 12:52 | choze
záleží co snese zesik a vyhybka
o 24.01.2007, 13:00 | Tuner#2
Zesík je Mac Audio Z 4200 a kompa Mac Audio protector 2.16. Zvukově jsem s tím spokojenej, jen bych si přál trochu větší dynamiku a hlasitost na nižších středech a kickbasech a je otázka zda to řešit kickbasem, nebo právě středobasem stejné řady. Výhoda by byla, že mě zbydou výškáče, kdyby náhodou...
o 24.01.2007, 13:05 | choze
no podíval bych se kolik jaký kick má frekvenci, a podle toho se rozhodnul co by bylo lepší po peněžní a zvukové stránce lepší.
ale stejně to bude jenom odhad, tudíž praxe se bude lišit, bylo by nejlepší to zkusit.
A další věc je co si představuješ pod pojmem : nižší středy?

o 24.01.2007, 13:14 | Tuner#2
U kickbasu bude problém ještě s horním ořiznutím, ke kompům bych dal normálně výhybku bez výškáče. Nižší středy si představuju třeba mužský hlubší hlas, který nemá takovou "šťávu" jako jsem zvyklý mít třeba doma na Bowersech (ženské vokály jsou v pohodě), ale samozřejmě vím, že toho zvuku s těma komponentama co mám v autě nedosáhnu, ale chci se mu přiblížit za co nejmenší peníze, protože investice do auta jsou u mě teď až na posledním místě. Nechci radu, dej jinej zesík a repro a bude to o něčem jiném, to vím, ale už se mě další TUS nechce podstupovat :o)
o 24.01.2007, 13:24 | choze
hmm, no asi budeš muset dát ty kompa
o 25.01.2007, 10:47 | Tuner#2
choze: To jsem si myslel... díky.

Je někdo další kdo má zkušenosti s dvojmontáží nebo jen nechat a natočit stávající?
o 25.01.2007, 10:56 | choze
jinak tedy bych to nechal a natočil, nevím jako moc ti to připadá slabý.
o 25.01.2007, 11:24 | Tuner#2
choze: Nehraje to špatně, každý kdo to slyšel, tak se mu to líbilo, ale trochu víc dynamiky na těch nižších frekvencích by to chtělo. Je otázka, zda se mě bude chtít řezat do dveří a nevím jak to budu stíhat časově. Možná to jen natočím a bude. :o)
o 25.01.2007, 11:57 | choze
jasný chápu, asi bych to taky zkusil natočit a uvidí se ;o)
o 25.01.2007, 12:25 | Tuner#2
choze: Asi jo. Každopádně ten první jsem chtěl natočit i při případné dvojmontáži a změnit barvu čalounění, aby to bylo stejné. Díky za konzultaci.
o 25.01.2007, 12:55 | choze
jasný chápu, jinak nz ;o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3106 sekund.