Navštíveno 2160x

17.01.2007, 13:41 |
prochyq | Upraveno: 2007-01-17 14:08:21
Zdar. Koupil jsem dalsi auto a chtel bych ho decentne ozvucit a nemam v tom uplne jasno. Nyni se v nem nenachazi nic, ani repro ani radio; predchozi majitel si to vse nechal. Takze nemam ruce svazane sentimentalnimi vzpominkami na nevyhovujici srot... :-)
Jedna se o Sierru sedan a muj zamer je takovy, aby tam byly 4xrepro, pripadne pozdeji subw se zesilovacem, asi do "plata" pod okno, podle stavu financi. Podotykam, ze nemam rad duc-tuc a nehodlam se nekde predvadet; chci neco pro poslech beatu a jazzu, pri nizsich a strednich hladinach hlasitosti avsak v kvalite s plnym frekvencnim pasmem.
Cenovou relaci si predstavuju kolem 2.500,- za 13-16cm predni kompa, 3.000 za radio s MP3, 2.000 za zadni nevim jeste co za repraky a subw to uz vubec nevim (nejspis to bude az nejaka 3.faze).
Chci zacit v 1.fazi radiem (mam vyhlidnuty Pio DEH-3900MP ???) a prednima kompama a zde je prvni dilema 13 nebo 16.5 cm? Subw je zatim v nedohlednu, takze preferuju kvuli basum 16cm. Kazdopadne je chci honit do budoucna jenom pres radio to mi staci.
V jinem aute (o5 sierra ale kombi) mam kompa Magnat Bull power 16 vepredu a vzadu v 5.dverich koax taky Magnat 16cm. Ty koaxy za moc nestojej, ale vzadu nesedim, hlavne ze nechrci, vepredu to hraje celkem slusne. Basy to ma dobre (neni potreba subwoofer), vysky nejsou to pravy vorechovy a stredy mi to hraje trochu moc do nohy, pac je tam 4cm vysoka distancni podlozka na repro (16cm tam bez upravy nepasujou).
Mam zalusk na Magnat classic 216, nebo Helix blue 62, pripadne 52, pripadne nejake Hertzy nebo Sinus Live ??? 13-ky pujdou dat primo do tapecirungu a nepotrebujou dist. podlozku.
Budu rad za jakekoliv podnety, rady a nazory, diky.

pokud přez rádio tak bych nepřemýšlel a dal tam ty helixy
pokud posloucháš takovouhle muziku, tak ZAPOMEN na cokoliv do 4000 (aspon ja nic neobjevil), kromě Helix Blue 62, určite bych šel do 16cm, a na zadek bych se vykašlal. Na koncerte si taky nesedáš ke kapele zády. S tim jet to na radio bych to videl jako hodne provizorní. Idelaně bejt tebou bych koupil rozumnej 4k a jel predek na dvere a mustek na SW. Stim platem ti tady asi kazdej napíše, ze to chce bednu, ale s rozumnym Feeairem se da dosahnout rozumnejch vysledku, protoze jak pocitam, nejakej tlak tě asi netrápí. Ale mozna by te vyslo nejlíp koupit jety veci. za HB das cca 1500, za basák 2000 a za zesík tak 2-3000, podle toho co bude. myslim, ze nepotrebujes ani nic Extra vykonnýho, takže 4x50-60W RMS by melo stačit.
za dobrý prachy bys mohl sehnat nejakyho staryho Denona nebo Audison LR a byl bys moc spokojenej. vyjde te to komplet na +-10 a bude to hrát líp jak vetsina dvounásobně dražších sestav, pokud to udelas dobre.

17.01.2007, 16:39 |
koren ot: co to je za sieru s takovejma sedackama?

17.01.2007, 16:49 |
choze Pokud chceš fakt kvalitnější poslech podívej se po rádiích Clarion a co se předních repro týče dal bych 16cm ale cenově se nevejdu.
na zadek bych zatím kašlal, hlavní je udělat pořádně předek, tlumení atd.
když budeš mít dotaz písni na audio-art @ volny.cz

17.01.2007, 17:01 |
prochyq | Upraveno: 2007-01-17 19:10:32
Scream: Helix byl muj zhavej favorit, jeste me napadnul Canton QS 216, ale to je vyssi cenova relace a citlivost maji dost nizkou (87dB/W/m). Proc myslis, ze autoradio nestaci na predni repro ???
Ad. SW - u ty bedny do kufru mi neni jasny, jak to muze bejt slyset dovnitr aniz by to bylo brutalne ohuleny a vibrovalo cele auto, kdyz nejsou sklopene sedacky ??? Co je to tlak? Me nezajima nejake duneni na jedne frekvenci, chci aby byl zvuk kontrabasu na vsech tonech byl vyrovnany. Co je to HB?
Jasný,ze to na radio staci-presne jak pises-ta citlivost byva pruser(u vetsiny car repro..:) )Ty Blue 62(16cm)-kdyz ty dvere dobre vytlumíš-se dovedou fakt odvdecit-na ty mosfety co ma ta 3900 to hraje moc good.
Jinak tlak je tlak..:)a nemusi to hucet-ale vzhledem k tomu co píses,tak ti ty Blue budou stacit-a kdyz je das casem i do zadu-nebude to vubec od veci.

17.01.2007, 18:40 |
koren hm,no ja to tusil ale nejak sem to nechtel rikat...

17.01.2007, 19:09 |
prochyq | Upraveno: 2007-01-17 19:13:32
Co mi jeste dela starost je velikost tech 16-tek. Do origo diry se nevejdou (je to tusim 13-ka ne-li desitka) a ja nechci tapec nijak nevratne "modifikovat". U druheho auta to mam vyresene 4cm distancnimi podlozkami (daj se koupit na Golf IV-zkusim to zitra vyfotit a hodit sem foto). Jsou prisroubovane primo na tapecu. Ale tim jak jsou vysoke, me to hraje dost do nohy a to neni idealni. Stredy jsou jakoby zastrene, mozna to je taky velkym dilem temi Magnaty Bull power 16 co tam mam.
Asi to bude chtit nechat udelat zkosene mezikruzi z MDF, ci z ceho, aby repro mirilo vice nahoru. ...??? ...jeste v tom nemam jasno...
Proto beru v uvahu jeste ty 13-ky Blue 52, ty by meli jit do te diry.
Ty ale budou spatny v basech. ...OK, tak dame SW ...ale proc poustet neoriznuty signal (frekvencne zezpoda) z radia zbytecne do tech 13-tek??? Budou hrat zbytecne basy, ktere stejne nebudou slyset a snizovat vybuditelnost (max hlasitost) a zvysovat zkresleni.
...Hmmm. Tak dame zesik s horni propusti na predni repro, radio 3xRCA .... a jsme v tom za majlant....
Tak nechci skoncit. Velke dilema...
ahoj, já mám na prodej tyhle soundstreamy LS.50C
5.25" (13 cm) 2-Wege-System
100 Watt RMS, 4 Ohm, 16oz Magnet
Frequenzgang 35 Hz - 20 kHz, 92 dB
Einbautiefe: 62 mm, Einbauöffnung: 120 mm
nechám je za 2600Kč, jsou nový, normální cena je od 119-135EUR
si myslím, že by měly tvé požadavky splnit..
Kdyby jsi je chtěl v 16cm, tak mám i LS.60C
kdyby jsi měl zájem, nebo chtěl nějaké další info, tak se mi ozvi na ICQ 306011919, nebo na mail jiri.revilo@email.cz

prochy: ale nejses v tom za majlant. propusti ma dneska kazdej zesilovac. pokud jde o RCA tak to neni zase tak horký, idealní by bylo samozrejme 6X ale stačí i 2X a rozdvojí se. Na radio hrajou slušně, ale po připojení na slušnej zesík se jeste zvednou o dv třídy. pokud poslouchas to co poslouchas, asi bych nevolil toho Pincka. obzvlaste ne s cantonama. Ty cantony nejsou rozhodne spatný, ale ty vejšký jsou pro me dost blbe stravitelny. Urcite bych vytlumnil a vylepil dvere a tapec bitumenem. stačí ti cca 1m2 na jedny dvere a udelal poradny MDF redukce na tapec a prosrouboval je s dverma. v techhle dveřích to nebude zadnej problem. rozdíl mezi HB (helix blue) 13 a 16cm je velkej. basak v bedně bude bude slyset uplne normalne i z kufru aniz by to rozvybrovalo auto. bejt tebou tak volim 25cm basak v zavreny ozvučnici. Naposledy jsem si stavel muziku asi se stejnym cílem jako mas ted ty. Použil sem HB62, 4kanal DLS reference a feeair DLS OA12, kterej byl v rezerve., radio JVC black panel s 6RCA a vysledek za ty penize naprosto vynikající. Nástoje znely jako nastroje, zpv taktez,samozrejme v dany kategorii a kontrabas znel jako kontrabas, presne a mekce, ne jako delova koule. Pokud bys chtel, HB62 a radio mi jeste zbylo, takze neni problem odprodat za nejakou rozumnou cenu.

17.01.2007, 23:08 |
koren teda podle me by si zrovna tohle auto zaslouzilo neco good

18.01.2007, 07:58 |
Conan Helix Blue 62 dopředu, zadek nedělat.
Cantony jsou jasně lepší, ale taky dražší.

18.01.2007, 11:47 |
koren a co mb quart?
Sream: mas pravdu. Ten PIO asi neni vhodna volba. Navic se mi celkove jejich design moc nelibi; takove moc poutove...:-). Koukal jsem jeste na JVC radia a prijde mi zajimavy model KD-G721/722. Ma 3xRCA a necha se sehnat za solidni cenu.
Jak je to se spolehlivosti JVC autoradii??? Dneska me prijde, ze u bezny spotrebni elektroniky nezvykle casto odchazi laser. Jak je na tom JVC??? Mam napriklad CD menic Blaupunkt CDC-A03 velmi prastary (15 let?) a hraje porad OK a nepreskakuje. Novejsi CDC-A08 jsem videl uz 2 ktery skakaly jak o zivot.
Jinak utracet za zesik se mi ted moc nechce. Ty ceny jsou desny palby. Hlavne se v tech znackach vubec nevyznam, nikdy jsem se o to nezajimal... Ale mit 3xRCA je do budoucna asi dobre.
koren: MB quart je cenove trochu mimo :-(.

18.01.2007, 13:47 |
koren no kdyz to shrnem,tak mas dohromady 7,5 a za to se da urcite lepsi kombinace nez pio und blue.zkusim neco vymyslet a placnu to sem
budu se opakovat,ale to auti si to zaslouzi:-)

18.01.2007, 17:57 |
Scream | Upraveno: 2007-01-18 17:59:32
koren: jo a co prosimte? to me opravdu zajíma. jinak nevedel sem že se dela muzika podle toho co si kdo nebo co zaslouží. opravdu me zajíma jaky uvedes repra do 3000, ktery budou lepsi
prochy: proto nekupuj novy veci a mas to komplet jinak ty JVC co mas na mysli nevypadaji spatne, ale myslim, ze maj jen 4x RCA.
Koren: co mas na mysli? co rikas na radio JVC G722
[ Link ] ? Da se sehnat za ~4tKc neco lepsiho?
Jaky mate nazor na zesilovac Magnat Classic 360??? ...par sem jich nasel za slusnej peniz na netu. Pro zacatek bych hnal predni repro 2x90W a k tomu pripadne subw 180W v mustku. Jestli free air nebo bednu jeste nevim. To se koneckoncu muzu rozhodnout pozdeji.
Tady je fotka redukce na 16cm repro co mam v jinem aute. Co na to rikate???
Zda se mi, ze mi to hraje trochu moc do nohy. Nebo to staci???

18.01.2007, 21:22 |
koren prochyq:
radio jety treba
[ Link ] repro treba
[ Link ] [ Link ] [ Link ] a kdyz budes hledat tak se tady na foru obcas vyskytnou treba jety DLS
a mas supr zaklad na kterym muzes stavet dal a nemusis nic z puvodniho menit
scream: to nepochopis...
Nevim, zatim to porad vidim na Helixy Blue 62. Ze starych repro mam trochu strach, kdo vi, co zazili.
Dat za repra 5tKc se mi moc nechce, to bych musel koupit i odpovidajici zesik....

19.01.2007, 11:15 |
koren zesik stejne casem koupis:-)
kazdopadne bych zacal vyberem radia a podle toho koukal co a jak dal...
helix 62 nebo bych šel do dego ale cenovka je trošku nad 3000

20.01.2007, 13:37 |
prochyq | Upraveno: 2007-01-20 13:40:32
Takze jako radio jsem nakonec koupil nove JVC KD-G722
[ Link ] . Za ty prachy hodne muziky, myslim. Takze jsem 6xRCA ready:-).
Jako repro se zacinam nejvic priklanet k Helix Blue 62 dopredu s tim, ze pak je pozdeji muzu dat treba dozadu a dopredu dat neco lepsiho.