Navštíveno 2910x

Ahoj, odkazu o řádek níž jsem si všimnul, ale mám nepatrně jiný požadavky.
Tatík di kupuje nový auto a tak vybíráme rádio. Prosil bych nějaký tipy. Požadavky jsou user friendly ovládání, rozumná cena.
Bude to hrát přes seriový repro od automobilky, takže co se týče zvuku to to nejlepší na trhu být nemusí.
Jak funguje BT? Musí se to spárovat s telefonem pokaždý co usedne do auta, nebo jen poprvé a pak samo?
Může to být i 2din, ale mám obavy, že cenově už by to bylo asi moc..
Tak náš favorit je Pio DEH-P55BT.
A nenašel jsem žádný konkurenční výrobek.. (okolo 8tis.)

13.01.2007, 19:01 |
Lasky Já (jakožto autor příspěvku níže;) naprosto souhlasim. Ta 55ka je super a na sériový repra to bohatě stačí. U 55ky se mi jen nelíbí ten dispej... Je to takový moc oldschool :-(
Spárovat to stačí jednou a když to na telefonu nastavíš jako autorizovaný přístroj a necháš ho zapnutý (BT) tak se to pak páruje samo...
Tedy to jsou moje zkušenosti od Nokie - nikdy jsem jinou značku neměl... Teď mám N80 a u kamaráda to chodí super - má rádio Kenwood s BT. Je to fakt pohodička... Proto do tooh chci jít...
L(.)
Není sice za osm tisíc, ale je podstatně hezčí a mnohem snáze ovladatelnější. Taky kvalitnější zvukový projev. Jen bohužel nemá možnost nahrání seznamu.

13.01.2007, 19:10 |
Lasky | Upraveno: 2007-01-13 19:18:22
To je věc vkusu...
Becker je kvalita, ale nemusí se keždému líbit...
Kdybych šel po dizajnu, tak jako Pio fanda mám jasnou volbu ;)
L(.)

13.01.2007, 19:12 |
Lasky Alá já mám asi stejně jasno ;) Je prostě hezký 8-)
L(.)

13.01.2007, 19:13 |
Lasky | Upraveno: 2007-01-13 19:17:26
Hlavně aby ten BT chodil bezproblémově a nezlobilo to...
L(.)
Myslim, že tátovi ten oldschool bude vyhovat.. nesnáší, když mu tam něco bliká (eq atd.)
Becker vypadá pěkně, ale my jdeme po ceně..

13.01.2007, 20:06 |
Daryl (A)
lasky: ja uz ho mam a je bozi ... :)

14.01.2007, 06:43 |
All Já už pinckovej BT taky používám pár týdnů a spokojenost naprostá. Jak se zvukem tak s telefonováním. Nemožnost uložit tel. seznam do rádia by mně asi dost vytáčela. K čemu BT radio když vlastně nelze použít BT telefon. Nějaký blbý BT audio přehrávače mně fakt neberou. Myslím, že 55BT je ta pravá volba.
To, že nemůžeš využít BT telefon u rádia, do kterého nemůžeš nahrát seznam, je pěkná blbost. Mě by spíš rozčilovalo, že musím kvůli špatnému mikrofonu poslouchat hovory ze zadních reproduktorů a dávat si mikrofon před hubu, aby mě vůbec bylo slyšet.
SilverGhost: Teď mluvíš o kterém radiu? :)
Samozřejmě o pinckovi, to je snad jasné.

14.01.2007, 14:40 |
clown nevim jestli bych si koupil Pio 88RS a honil je jen na repro, bez zesiku .. navic bych musel mit BT modul .. nebo Parrota .. :o))
osobne jsem to resil Parrotem, menim radia, menim telefony, nechavam obcas panel doma .. :o) a moznost aktualizace firmware pro mne byla priorita, protoze doprosovat se dovozce autoradii o aktualizaci aby to chodilo s nejakou zmrdanou novou Nokii mne netahne ..
ale asi bych do sluzebaku koupil Pio DEH-55BT ..

14.01.2007, 15:42 |
All SG: když nemáš telefonní seznam v rádiu jak budeš telefonovat aniž bys držel v ruce komunikační přístroj což silniční zákon zakazuje? Respektive jak vytočíš číslo? Ten zákon totiž nemluví jen o telefonování ale o držení komunikačního zařízení v ruce (a nejen to). Věř tomu, že kdyby na mně několikrát nehrozili policajti (X-sat: ne abys mně naprášil) a kdybych se mi jednou nepodařilo vylhat se vůbec bych nějaké HF neřešil. Umím řídit i s telefonem v ruce. Pomalu ale umím.
1. To, že tam není seznam, neznamená, že nemůžeš vytáčet číslo.
2. Když řídím, nikomu nevolám. To dělám o přestávkách.
3. Když už musím, zpomalím a vytočím si ho na telefonu. Je to pro mě podle mě jednodušší, než ho hledat v rádiu. Takže ten seznam mi tak nevadí.
4. Taky umím řídit s telefonem v ruce. Přesto jsem si ale rádio s BT koupil.
5. Stačilo ho tam jen naházet, připojit k Gal signálu a projet krátkou kalibrační jízdu. Mikrofon jsem jen prdnul na stropnici a nic jsem neladil ani nepřepínal.

14.01.2007, 22:26 |
All Pakliže tě při vytáčení potká ten správný polda bude to za peníze i za body. Ty to prostě nesmíš v ruce vůbec držet. To je také důvod proč jsem koupil co jsem koupil. Hledání kontaktu v rádiu je stejně rychlé jako v telefonu ale hlavně v ruce nedržím žádné komunikační zařízení a tak mně může sledovat třeba celá URNA. Navíc je tam jediný stisk tlačítka pro vstup do seznamu velkého asi dva cm (takže poslepu), namíň je tam klikání třeba na třetí písmenko na klávese telefonu. Abeceda prostě funguje a multifunkční ovladač taky. Bodejď by ti nestačilo prdnutí mikrofonu když to rádio nic víc neumí. Nechci se dotknout ani tebe ani Beckera, který bezesporu dělá dobrá rádia. BT telefonování z tohoto rádia je ale nesmysl respektive nesmysl veškerý smysl BT HF telefonování potlačující.

15.01.2007, 11:03 |
Daryl (A)
SG: spatny mikrofon ? Ja ho mam na A sloupku a pohoda. Nepozoruji zadnej problem. Slysim, mluvim bez problemu. Jasne, zretelne. JInak jako All. Nahranej seznam v radiu a neresim.

15.01.2007, 16:01 |
Lasky Předpokládám správně že DEH-P75BT umí nasosat z telefonu seznam??? Je to tak?
L(.)

16.01.2007, 14:59 |
All Daryl má 75BT takže ano.
Porad je to ale o tom kolik clovek chce investovat. Pokud resis cenu do 8tis, tak bych taky volil Pio DEH-P55BT. Nezkousel jsem ho nejak dlouhodobe ale po montazi jsme ho vyzkousel a vse bylo OK. Dokonce mi to zaujalo na tolik (a to nejsem nadsenec Pioneeru), ze pujde asi i mame do auta, nema totiz HF.
Díky za rady.. Nakonec bude jiný auto, s originál radiem, takže se HF bude řešit jinak :))

18.01.2007, 16:38 |
Lasky Sakryš :-)
No já se byl podívat v Basysu na Andělu na tu 75BT a je to fakt paráda. I jsem to tam spároval s mobilem a chodilo to naprosto bez problémů.
Taky se mi líbilo, že display umí mimo podivnejch analyzérů a animaček ukazovat i aktuální napětí na baterce - chápu nepřesnost této hodnoty, ale je to pěkný :-))
Každopádně to ovládání mi padlo do ruky... Jdu do něj...
Teď jen kde koupit za nejnižší cenu??? Návrhy???
Někde na Chodově je za 12990,- Umí to někdo za míň??? Po účtu ani moc netoužim ;)
Díky
L(.)