Navštíveno 951x

Ahoj.
Prosím o pomoc. Potřeboval bych přepočítat nátrubek. Je to na RF P1 (P2) do ozvučnice s basreflexem. Dle výrobce tam má být 101,6 x 279,1 mm. No a chtěl bych poprosit jestli se na to může někdo mrknout a přepočítat mi tu velikost. Je to takový blbý rozměr.
To tady není nikdo kdo by mi poradil?

10.01.2007, 13:09 |
clown 100x280mm je jeste v pohode ... nebo to chces prepocitat na sterbinu ???
Štěrbinu nechci už tak při mojem způsobu zástavby bude problém umístit ten nátrubek. Ae chtěl jsem jestli by šlo jiný rozměr toho nátrubku, třeba širší a kratší, nebo užšší a delší.
Ale tak mě napadá, ta štěrbina to je jen prostě díra/ samozřejmě určitých rozměrů) v jedné ze stěn ozvučnice? A dá se použít i když je tvar ozvučnice nepravidelný?
ses trosicku mimo :-) teda trosku vic :-)
takze:
1) kdyz mas natrubek a prepocitavas ho, pomer prurezu vuci delce je konstanta - coz znamena, ze pokud das natrubek s mensim prurezem, tak se zkracuje, pokud s vetsim prurezem, tak se prodluzuje. Ted te asi napadne, proc tam nedat nakej malinkej prumer a hotovo. No, vzhledem k tomu, ze sterbina slouzi k brzdeni kompenzace tlaku uvnitr bedny a zvenci, tak tam proudi dost vzduchu a pri malym prurezu bys riskoval pazvuky, takze chodit s prurezem dolu nez udava vyrobce nebyva vhodny.
2) sterbina je neco jineho nez si myslis :-) Je to v podstate hranaty dreveny natrubek. Natrubek na sterbinu prepocitas tak, ze zachovas prurez a delku, a je to ;-)
Zkusim ti najit fotku jednoho boxu, kde uvidis presne sterbinu - vyhodou je, ze ji muzes treba zalomit na zadni stene a pokud ten ohyb uvnitr lehce zakulatis, neni problem.
tady vidis sterbinu - jednu jeji stenu tvori primo stena boxu, vzadu se lame pri 90 stupnich

Zajímá mě to přepočtení nátrubku na štěrbinu. Když mam mít 4 nátrubky o průměru 8,5 cm a délce 35 cm, tak si musím vypočítat obsah kruhu o průměru 8,5 cm a vynásobil čtyřma, vyjde mi obsah kterej bude muset mít štěrbina, délku nechám stejnou, tj. 35 cm. Spočítal jsem, že bych mohl mít štěrbinu 36,1 x 6,2 x 35 cm (š*v*h). Je to tak správně?

10.01.2007, 22:04 |
Tweety_xx | Upraveno: 2007-01-10 22:07:02
Ryves: Moc díky. A jak to vidím, tak jsem byl opravdu dost mimo. Jen se chci ještě zeptat. Ta délka se počítá i s tím zalomením?
2 mychal: jj, melo by to tak byt
2 Tweety_xx: pocita se stredni hodnota - viz obrazek, je to pohled na sterbinu shoda, ty pocitas delku vyznacenou cervenou carou