Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > D:středobasy pod palubkou

o Navštíveno 1275x o
o 06.01.2007, 12:20 | ivls
máte někdo nějaké zkušenosti se středobasem, při 3-pásmu, ne ve dveřích, ale pod palubkou v ozavřené ozvučnici?
nějaké foto, potřehy, nasměrování, klady, zápory
děkuji

o 07.01.2007, 20:17 | Ricci
to sa mi nezda ako dobry napad, max. pre sub
o 08.01.2007, 02:41 | audioves.cz
Jako ze by hraly dolu?
o 08.01.2007, 09:15 | aTTim
Pokud to bude takhle, tak asi v pohode...

foto k příspěvku  od aTTim

o 08.01.2007, 09:16 | aTTim

foto k příspěvku  od aTTim

o 08.01.2007, 09:28 | ivls
to aTTim
jj, tohle je to o čem píšu
zrovna jsem chtěl hodit foto, které mě inspirovalo
- tak ho přihazuji
jestli má někdo jakoukoliv zkušenost, tak písněte

foto k příspěvku  od ivls

o 08.01.2007, 10:26 | Syrup
OT

ale tohle bycjh teda ridit nechtel.
o 08.01.2007, 10:41 | CRXMen
řídit možná ne ale poslouchat?
o 08.01.2007, 10:44 | Syrup
poslouchat klidne, ale kdyz z toho udela auto tezce nepohodlny na rizeni, tak bych si tu instalaci predstavoval uz trosku jinak...
o 08.01.2007, 10:53 | CRXMen
taky nejsem zastáncem instalaceí které omezuje provoz.
I kdyz i já mám kvalitní ozvučení a záleží mi na zvuku
tak repro nechám ve dveřích...
o 08.01.2007, 11:18 | Syrup
jj moje rec ...
o 08.01.2007, 12:00 | aTTim
Tohle samozrejme uz ma vliv na normalni provoz, hlavne teda u ridice to zmensuje prostor pro nohy coz neni z hlediska bezpecnosti dobre. To uz je na kazdym jak se k tomu postavi, ja osobne bych to do auta na normalni jezdeni nechtel. Zvukove to ale muze byt urciym prinosem.

Pokud se ale chystas na takovou prestavbu, sel bych spis cestou "vse nahoru", cili umistit komplet 2way nebo i 3way do palubky.
o 08.01.2007, 12:28 | ivls | Upraveno: 2007-01-08 12:29:11
to aTTim
taky si myslím, že nahoru to bude asi nejoptimalnější - koneckonců instalace na ME to potvrzují - středobasů v palubce tam bylo, jako nasetých.
vzhledem k tomu, že to půjde do uplně novýho auta, tak je mi líto rozmarastit palubku, proto se zamýšlím nad variantou dolů a zjištuji kdo a co o tom ví - na tom obrázku, který jsem vložil jsou použity opravdu velmi dobré komponenty a myslím si, že jen tak bez zkoušení a laborování by to tak nedal
třeba někdo má, nebo slyšel a napíše, jak se chová ve zvuku
o 08.01.2007, 18:54 | aTTim
Slyšel jsem takové instalace, ale bez možnosti přímého porovnání stejného auta před a po změně umístění je těžké říct jaký to má nebo nemá přínos, přičemž v každém autě se to může lišit.
Hlavně ale jsem slyšel auta se středobasy ve dveřích co hrály úžasně a taky taková, co měla středobasy v palubce a hrála na kokot (v porovnání s ostatními ten den). Takže nic nového a asi jsem moc nepomohl, jen samý kecy bla bla bla :)
Trochu teorie - až se jedná o nižší frekvence u nichž směrování není až tak důležité, přesto to může pomoci to jednak a druhak můžeš celkem snadno vytvořit definovaný objem ozvučnice bez nutnosti směrování pomocí nějakého zvukovodu za měničem, vedoucího do dveří.
o 08.01.2007, 20:17 | ivls
vidím to tedy na vyzkoušení
ale i tak uvítám cokoli k danému tématu
o 11.01.2007, 12:40 | TomasSI
mozno by som sa spytal ze kto montoval stredobas do new oktavie. mam na mysli poctivu montaz a poprosil by som o foto. u montaze pod palubku k noham je velko riziko prekopnutia repraku a u berylii to nieje lacna zalezitost. bezni smrtelnik by si nemal brat priklad zo showcar. na nom sa jazdi dva krat za rok a to z rampi kamiona do hali:-)
o 11.01.2007, 17:55 | ivls
to se Tomáši obávám, že někdo takovej asi nebude, ale třeba se mýlím :o)
každopádně bych to uvítal, aby se ozval někdo přesně na míru
o 12.01.2007, 12:58 | TomasSI
new octavia sa uz predca robila .mam dojem ze rachot nova paka tam dokonca montovali berylia.sice pekne spravene ale hrozna kombinacia komponentov. ich auta su sice spravene proti vsetkym zasadam akustiky a veci s tym suvisiacich ale zrucny su. to sa musi nechat.
o 12.01.2007, 13:02 | TomasSI
mimochodom kamos Pida z kostelca nad orlici by mohol poradit ci sa to do now oktavie da namontovat.on tie dvere videl rozobrane a robi v skodovke tek ho popros. on je na fore tiz. nikto lepsi ma nenepava. ked tak zaloz tuto temu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3764 sekund.