Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Poraďte - Bedna od LEMU na zesík?

o Navštíveno 1225x o
o 05.01.2007, 20:06 | Vašucek
Zdravím, vypadá to, že tady tomu rozumíte a, že byste mi mohli poradit!

Mám dotaz ...půjde použít na ozvučení felicie tato reprobedna od LEMU > [ Link ] ..použil bych ji do kufru místo subwoofru, vleze se tam tak akorát :) její parametry >

* pasivní 3-pásmový reprobox
* příkon 350W
* 15" reproduktor s 2.5" kmitací cívkou
* 8" reproduktor
* super tweeter s 1.5" kmitací cívkou

Nechci abyste mi radili kup za ty prachy raději normál autosub nebo tak! Chci jen vědět, jestli by to mohlo fungovat na 4kanál, který by poháněl přední 16cm kompa a který dává do můstku necelých 300W :) a jestli to nebude nějak narušovat předneš zvuku, když jsou v té bedně dohromady všechny tři pásma ;) díky za odpovědi

o 05.01.2007, 20:08 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
vetsi nesmysl jsem asi jeste nikdo nenapsal :-)

ruce pryc, do auta patri jiny veci
o 05.01.2007, 20:20 | Vašucek
Čekal jsem i tuhletu reakci :) a právě proto se chci radši zeptat než udělám nějakou blbost ;) díík za reakci....ale zajímal by mě důvod proč ne?
o 05.01.2007, 20:28 | bastr
no třeba pujde do multimedii a ma super centr :-))))
o 05.01.2007, 20:33 | Vašucek
Čekal jsem, že je tady parta seriózních lidí, kteří dokáží člověku poradit a né se mu jen vysmát! Nejsem v autohifi tak zběhly a netajím se tím, že o tom skoro nic nevím, ale chtěl jsem se jen zeptat jestli by ta bedna šla použít místo subwoofru protože mi přijde, že je to skoro to samé...prostě v tom asi nevidím takový rozdíl jako Vy a čekal bych, že mi to tady někdo vysvětlí pokuď je to jinak! Asi jsem se spletl...omlouvám se
o 05.01.2007, 20:38 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M) | Upraveno: 2007-01-05 20:38:51
pokud chces seriozni odpoved, musis mit seriozni otazku

proste pitomost, tohle si tam nedavej
o 05.01.2007, 20:40 | Vašucek
Nehodí se to tam z toho důvodu, že to není určeno do auta nebo proto, že je tam středové a výškové repro?
o 05.01.2007, 20:48 | bastr
home audio do auta prostě nepatři už se to tu probiralo moc krat nech si poradit a kup tam co tam patri a maš klid...
o 05.01.2007, 20:57 | Majk-fox
Hey,kluci on chce za každou cenu slšet,, DEJ TO TAM" ,joo,tak když mu to bude vyhovovat,tak ok.
o 05.01.2007, 21:00 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
prste napad je uplne nesmyslnej
o 05.01.2007, 21:10 | bastr
tak sežen ještě jednu tu bednu A DEJ TO TAM------------------------
o 05.01.2007, 21:21 | Vašucek
OK vidím, že to tady nemá cenu a že asi nepochopím proč je to nevhodné...krom toho, že home audi nepatří do auta..

Nikdo mi není shopen normálně vysvětlit podle Vás tak jednoznačnou věc..
o 05.01.2007, 21:22 | martin924
Musim se ho zasta :) Taky jsem do auta dával, kde sem co našel a i dnes ještě experimentuju (viz 2x SW Toxic300 a zes. Fenner) a tak vim, že to neni vždy tak jednoduchý. Fakt ale je, že tu bednu bych tam nedával, to je lepší nějaká bass tuba.
o 05.01.2007, 21:25 | Vašucek
martin924: Díky ;) aspoň někdo...já právě nevím co by lépe zahrálo, ale myslel jsem, že 15" woofer by mohl zabasovat solidně, ale asi se pletu...
o 05.01.2007, 21:28 | martin924
O to ani tak nejde, jak sem se tady dozvěděl, jde o to, že v autě máš úplně jinak proudění zvukovejch vln a tak by tam měli přijít měniče, určený pro auta. Pokud chceš basy a nechce se ti dělat box, tak kup tubu, ale já bych radši volil variantu zastavěnýho boxu. Líp to hraje a vypadá.
o 05.01.2007, 21:48 | Vašucek
Já to prostě chápu tak, že je ta reprobedna od lemu to samé jako woofer, akorát má o střeďák a výškáč navíc!
o 05.01.2007, 22:12 | Smrada (M)
Mno v kufru Ti bude stredak a vyskac nanic, protoze tyto frekvence se siri smerove, takze to bude hrat v kufru a tam nesedis.
Druhak tento reprak neni urcen do auta. V aute jsou jine klimaticke podminky, casto je tam extrem horko, nebo extrem zima, vlhkost apod. Posledni vec je, ze zesilovac pocita s impedanci 4 a mene ohmu zatimco vetsina home hifi je 8 ohm
o 05.01.2007, 22:13 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
slusna 25cm SW predci celou tu nesmyslnou bednu pro doma

pokud chces informace, jsou tu vsude, koukni se do historie
o 05.01.2007, 22:21 | Vašucek
smrada : Ano přesně toto jsem chtěl slyšte! Děkuji aspoň někomu za seriózní odpověd, kterou dokážu pochopit a rozumím ji!
o 06.01.2007, 13:16 | Boďa
Do auta se používají měniče, které šíří zvukové vlny jinak??? Aha, to jsem nevěděl. To tam jako vozíte UFO nebo co?

Hele jestli tu bednu máš, tak ji tam připoj. Ty dva zbylé kanaly na tom zesu zmůstkuj. A určitě ten zes má nějakou výhybku. Tak do ní pusť pásmo do 100Hz. A uslyšíš. Jako určitě to není zrovna košer vozit takovouhle hrůzu v kufru, ale pokud je Ti jedno co tam vozíš...
Pak to porovnej s něčím jiným u někoho jiného... A snad přijdeš na to co teda vlastně chceš.
Pokud tu bednu ale nemáš doma, tak bych od ní dal radši ruce pryč! Je to sračka!

o 06.01.2007, 14:27 | xxfavo
Souhlasim s Bodou...Pokud tu bednu mas doma a nevadilo by ti to vozit v kufru tak ji urcite zkus a porovnej s jinymi instalacemi.Taky by stalo zkusit na napajeni nejakej slusnej zes.A hlavne odriznout to jak rikal Boda.Pak dej dyztak vedet jak to hraje....
kral007:Pokud tu bednu ma doma tak proc je tam napad takovej nesmyl?Prosim vysvetli mi tvoji odpoved,abych se poucil taky zacinam tak me to zajioma.Diky.
o 06.01.2007, 15:11 | Vašucek
Bo'da a xxfavo : Dík ;)

Jo a jěště by mě zajímalo jestli je basák v subwoofru konstruovaný jinak než basák v té třipásmovce...jde mi o to jestli by se to nějak nepoškodilo při otřesech auta!
o 06.01.2007, 15:46 | Boďa
Konstrukce repráku je na jedno brdo, ale samozřejmě, že se najdou i vyjímky, kde je to řešený jinak...

Tady nejde ani tak o konstrukci, ale spíš co je tam použito za materiál.
Odlitej koš = pevnost. Na to v tomhle případě můžeš zapomenout.
Tady bude koš z plechu a magnet to bude mít jak prd ( cívka na 15-ti palec 2,5" není teda nic moc).
Pokud s tou bednou budeš házet o zem, tak bych z toho možná strach měl, že se ten reprák rozstředí...
Ale auto má pružiny a tlumiče a tam takové tvrdé rázy snad nehrozí.
o 07.01.2007, 18:33 | krt
nemuzu si pomoct ale tohle ma do home hifi hodne daleko, koukam samej odbornik...
o 07.01.2007, 19:06 | Vašucek
krt : Njn ;))
o 07.01.2007, 20:10 | krt
Bejt tebou bych to proste zkusil a uvidis. Pravdepodobne ten zvuk bude tvrdej - proste pa v malim prostoru. A pokud to oriznes na vyhybce na zesilovaci tak by melo bejt jedno co tam je za dalsi repro (stredy a vejsky). Nebo do toho vlezt a vydratovat to primo....
o 08.01.2007, 15:10 | Scream
Asi jako KRT, koukám, že tu vypouštej pí*oviny lidi, do kterejch bych to nerekl. JE to P.A. jak vyšitý a jestli nekdo z Vás, odborníků, doma poslouchá PAčko, tak mu přeju příjemnej poslech.....
Vašučkek: z toho co je zde výše uvedeno, bych si toho moc nevzal, krom toho, že pouzivat tu bednu jako SW je debilita. Kdyz opomenu klimaticky rozdíly, tak se dá vcelku dobře do auto SW pouzit i PA woofer, jen musís vedet jak. životnost, bude samozrejme menší, ale ne mala. Repra pro PA jsu staveny vetsinou na vysoký zatížení, maj velkou citlivost, ale vždycky je to neco za neco, takze tahle 3way bedna, by mohla ozvucit nejakou menší akci, ale určite z ní nedostanes to, co bys čekal od SW. nejlíp by stejne fungovala s nejakym hipass filtrem ve spolupraci s nejakym samostatnym basovym systémem.
o 08.01.2007, 15:33 | Boďa
Mužete mi sakra už někdo vysvětlit, proč by PA v autě nemělo vydržet???
Protože má membránu z papíru?
V autě mám repra co jsou tam přímo určený a taky mají membrány z papíru. Jak kompa tak woofef.
A hlavně mi neříkejte, že klimatický podmínky... Vono v autě prší? A pod plato do kufru svítí přímé slunce? Ale třeba na venkovní akci se tyhle věci dějou a jakto, že to furt hraje??? A to do toho ještě někdo kolikrát nableje...

btw: Tyhle bedny maj k PA hodně daleko...
o 08.01.2007, 15:41 | Scream
Boda: ses nejakej chytrej, pokud to byla reakce na muj prispek. samozřejme, ze v aute vydrží, ale ne tak dlouho, jako woofer pro tenucel vyrobenej. Ano do auta i prší nebo zatejka a pokud nejses schopnej pochopit, ze v aute jsou sakra extremejší podmnky nez na akci, tak ses opravdu ignorant. A pokud podle tebe tohe není PA, ale Hifi Speaker tak ti gratuluju.
o 08.01.2007, 15:52 | Boďa
Chytrej právě že nejsem.
Já bych chtěl slyšet PROČ tam nevydrží tak dlouho jako repro k tomu určené.
Např: upadne magnet, zkroutí se membrána.... atd.

A jestli Ti do auta prší, tak bych to nazval spíš ponorkou. Ale stejně nikdy není ta bedna vystavená přímo dešti nebo slunci. Ale venku ano a klidně několik dní.

A tu poslední větu jsem myslel tak, že se ty bedny jako PA tváří, ale jsou to spíš jen napodobeniny. Hej.
o 08.01.2007, 16:01 | Smrada (M)
Tak treba ve dverich normalne tece voda. V kufru je vlhkost a v lete je v kufru takova vyhen, kdyz nechas auto na slunicku, ze by ses divil. Treba na svych reprakach mam magnet normalne orezlej. Uz sem nekolikrat videl rozlepeny zaves, protoze to proste nevydrzelo horko v aute. Byly to home hifi repraky
o 08.01.2007, 16:20 | Boďa
Ve dveřích teče voda, tak s tím bych souhlasil tak na půl. Škodovka = splav to je jasný, ale mám japonský auto a tam to tak černě nevidím.
Proč by měla bejt v kufru vlhkost větší než uvnitř auta kde se dejchá?
Za předním oknem, kam dopadají přímé sluneční paprsky, je tak kolem 60°C. Do kufru pod plato se Ti snad přímé slunce nedostane.
A ve škodovce (120 L) za zadníma sedadlama, přímo pod oknem v té příčce, byly namontované TVM 6614 asi dva roky a vybledly akorát membrány a byly zbouchaný vrchlíky. Nic víc. Hrály furt.
A že Ti zreznul magnet (pólový nástavec) na repráku svědčí asi o jeho kvalitě a povrchové úpravě...
o 08.01.2007, 16:39 | martin924
Já osobně se přiklánim k tomu, že v autě je opravdu extrémní klima. Vždyť na sluníčku se teplota vyšplhá až na 75-80 st.C a v zimně neni vyjímka že teplota klesne pod nulu (když parkuju venku) a pak topení na 21, tak to je opravdu extrémní! :). K tomu všudypřítomné vlhko..... neni reprákům co závidět.
o 08.01.2007, 16:55 | Kallin
xxfavo: stav se za mnou a já ti dám bezproblemový porovnání domácích beden a té nejlevnější sestavy a řeknu ti milion věcí proč to a proč ne ono. doby takovýhle experimentů sou už několit let pryč kdy tady nebylo z čeho vybírat. při dnešních cenách základních řad dobrých produktů je holej nesmysl dávat home hifi do auta.
o 08.01.2007, 18:48 | Scream
Boďa: jses hodne naivní. Věř si čemu chceš, ale ale voda tam tece, to že o ní nevíš, je vec druha. Kdyby tam netekla, nemas zespoda dveří díry.
o 08.01.2007, 19:05 | wattman
No koukám-opět duchaplné téma plné odborníků.
V autě 80 stupňů?-hmm...:))
V zimě se vše ohřívá postupně-mrzne,ale pak hned není 21stupnů-že?-To by ti totiž vyhorelo autoradio a pulka elektroniky v autě..
Rozlepeny zavesy jsem videl dostkrat,ale i u Car repro:))
Jako nechci dělat chytrýho-samozrejme jen tak se to nerozdeluje na autohifi,homehifi a Profesionalaudio,ale to co vydrží kvalitní PA při max zatížení je na pováženou srovnávat s autohifi woofery...Už jsem to tu jednou psal-ale na jedny Selenia jsem hral za průtrže mračen bez plachty..atd..Vidim to na akcich a diskotekach-membrany polity pivem-repra jedou vikend co vikend na max a drží léta-a už jsem jich pár za tech deset let videl.A venku?-slunko atd..
Civky musí být konstruovany u vsech repro kvalitne v ramci třídy-teploty na nich dosahují i hrubo přes sto stupnu.
PA-do auta na nic spis kvuli potrebe velkeho objemu,ale zase vzhledem k citlivosti ze sto Watama třískáš,jak kde jaké kilowaty-taky jsem vozil v kufru bednu z discoteky...:))
Ta bedna od"LEM"je poloprofesionalni vyrobek a jestli ji nemas doma navic,tak to do kufru urco nedavej.

Kallin:argumentu maš hodně:))Ale jinak souhlas..
o 08.01.2007, 19:33 | Vašucek
Boďa : Napodobenina PA možná ano...ale nesuď pokud si tu bednu jěště neslyšel...doma jsem měl tyhlety bedny napojené na mixák a při třetinovém vybuzení mi vibrovaly okna...vím, že to je od věci tohle psát! Ale suď to o čem aspoň něco víš a aspoň někdy jsi to slyšel...je jasné, že ty bedny nejsou home ani car hifi!

wattman : Nj kráva to je, zabere to skoro celý kufr :DD ale ptal jsem se jen proto, že doma dvě leží a nejsou denně využity ;) za ty prachy bych do auta koupil určitě pořádný SUB.
o 08.01.2007, 19:51 | martin924
Vašucek: Pokud ti takto zahálej, šip s nima do kárky. Vyzkoušej a uvidíš co a jak.
Wattman: Budeš se divit, ale 80 sem v autě zažil - Chorvatsko, přes poledne, teploměr analg do 70 a byl za rohem. To stou zimou je samozřejmí, že postupně :) , ale i tak nic moc. Na druhou stranu nevim co PA umí, takže si je netroufám soudit. Nemyslel sem to zle...
o 09.01.2007, 11:20 | Boďa
Scream: Když si přečteš první dvě věty v přízpěvku z 08/01/2007 16:20 tak to snad pochopíš. Ne?

Vašuček: Zkus je tam.

Ale jak jsem psal asi ty repra nebudou nic moc. V autě mám 12-ti palec co má průměr cívky 4".

A taky jsem v autě vozil bednu z diskotéky. Tesla 100W - 8 ohm, co bylo na basech nevím (ARA ?), na zmustkovaným dvoukanálovým Gelhardu, kterj měl dávat 200W/4R. A přál bych Vám ten rachot slyšet a cejtit. Tipli byste to tak na kilowatu...
o 09.01.2007, 14:27 | Scream
pokud posuzujes kvalitu basaku podle prumeru cívky, je to dost zcestny.
o 09.01.2007, 18:41 | Boďa
Jo! A musí mít pochromovanej magnet, modrou membránu a gumu jak vod traktoru... a na něm nápis MAGNÁT nebo SLONY...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4133 sekund.