Navštíveno 1260x

02.01.2007, 01:02 |
ACEMajky | Upraveno: 2007-01-02 12:05:44
Zdarec, potrebuju poradit, chci si koupit HF do auta parrota, ale mam radio JVC KD-LH401 napojeny na 6ti kanal zesik (Rodek 680), takze zapojeni HF na repro original zpusobem nepripada v uvahu (napojuje se pres ISO konektory), HF ma jeste Line-out vystup co se pichne do Line-in v radiu, ale moje radio nema line in, jedina sance je koupit spesl kabel asi za 1500,- a pichnout ho misto changeru (coz se mi nechce - zbytecne drahy za kus kabelu), tak me napadlo, neslo by vzit signal z radia a z HF (line-out) a sloucit je dohromady a poslat do zesiku (predni repro) a ve chvili, kdy by nekdo volal, tak HF ztlumi radio, tim se snizi napeti z radia do zesiku a zaroven by sel zvuk z HF rovnou do zesu takze bych ho v pohode slysel
nebo varianta 2)
pouzit ten iso konektor od HF (repro vystup) a napojit ho primo na repro, takze by do repro sel zvuk ze zesiku a z HF, ale pri hovoru by tel. ztlumil radio, takze by do repro sel zvuk z HF
de mi o to, zdali by nejaka varianta sla pouzit aniz bych neco odpalil

03.01.2007, 02:16 |
Shr3k Varianta 2 jednoznačně. Navíc nemusíš nutně zapojovat všechny reproduktory, stačí třeba jen u řidiče.
A nebude potreba zapojit usmernovaci diody, aby jak budu poustet stavu z HF do repro pri pripojenym zesiku, aby to zesu neublizilo (kdyz na jeho vystup najednou pude napeti) a obracene, aby ot neodslehlo HF (ci radio)
no pokud tam das diody ,tak ti to asi moc hrat nebude..o)))),kdyz stridavej signal usmernis....
abys to oddelil musis dat rele....
No jo, mas recht, vzdyt tam je stridavej.... :)
rele, nedovedu si to predstavit, jak si pomuzu s relatkem - jako ze kdyz sepne HF (pusti do ISO konekoru stavu - do repro, tak rele rozpoji zesik od repro?)
jj presne tak,vicekontaktove rele a prepinat mezi zesikem a HF
no rozhodně bys nemohl připojit výstup ISO z rádia na vstup do parotta, ale jen natáhnout dráty z výstupu HF. sada má v sobě rele, které přepíná jestli má jít do repro signál z HF nebo z rádia. HF sada funguje i bez rádia, když ji připojíš na proud. ale nevím co by to provedlo se zesem, kdybys mu pustil signál do výstupu... a jak taky nevím jak rychle bude reagovat mute, aby se ti v repro najednou nesetkal signál z HF a ještě ze zesu. mormálně to funguje že to rele to přepne samo, ale nevím co by to provedlo když je tam zes...
no asi tam teda radeji dam pridavny repracek kterej napojim na to ISO, abych neco neposral
pokud se tam da rele,tak se nema co posrat,proste bud je repro pripojenej na zesik nebo na iso v radiu ,jak jednoduche....jen ho budes prepinat pomoci mute z radia
OK, mas nejaky tip na takovyto rele - nejaky oznaceni, mam zkusenostijenom s obyc spinacima rele
Takze rele budu ovladat tim mute kabelem (ono se asi na tom kabelu objevi napeti kdyz nekdo vola na telefon (nebo volam ja, pokud se nepletu)
rele jakykoliv aby melo 2x prepinaci kontakt...
treba
[ Link ] =
mute z radia jsem napsal blbe,musi to byt z HF sady to ztlumovani....
tedy jeden jeden vyvod civky das na plus 12V a druhy na vyvod mute z HF,kde se objevuje pri hovoru minus....a je to a dej jeste na civku obracene diodu a je to....
ted v sobotu jsem řešil ten samý problém manželce v autě.....nakonec jsem tam dal přídavný repráček...:))) a rádio si může ztlumit ručně...

03.01.2007, 15:22 |
clown ja mam taky pridavny repro z HF sady, pripojeny jen k Parrotu do ISO,
Mute z Parrota do JVC jako Muting 1 .. :o)
bohuzel JVC nema modul pro HF input ..
jen kuwa nevim, kam dam centr repro :o)
Diodu - kvuli cemu a jakou?
Obracene diodu aby do toho minusu nesel proud?
Mozna se ptam blbe, teorii trochu ovladam, ale co presne pouzit uz je problem :)
CTS - proc radio rucne, kdyz das pridavny repracek, tak na zapojeni funkce mute to prece nema vliv, tu pouzit muzes.....
dioda se dava paralelne k civce kvuli zpetnemu proudu z civky,kdyz odpojis napeti

Aha, tak to jsem netusil, diky, jeste jedna otazecka, napis mi nejaky parametry ktery by ta dioda mela mit, staci ze bude na 12V a vice.... - tohle uz de mimo me
treba
1N4001 proste skoro jakakoliv... KY132 atd
ok, tak aj do toho asi pudu a zkusim to nakopat na predni repro :)