Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > HF vs. radio - zapojeni

o Navštíveno 1260x o
o 02.01.2007, 01:02 | ACEMajky | Upraveno: 2007-01-02 12:05:44
Zdarec, potrebuju poradit, chci si koupit HF do auta parrota, ale mam radio JVC KD-LH401 napojeny na 6ti kanal zesik (Rodek 680), takze zapojeni HF na repro original zpusobem nepripada v uvahu (napojuje se pres ISO konektory), HF ma jeste Line-out vystup co se pichne do Line-in v radiu, ale moje radio nema line in, jedina sance je koupit spesl kabel asi za 1500,- a pichnout ho misto changeru (coz se mi nechce - zbytecne drahy za kus kabelu), tak me napadlo, neslo by vzit signal z radia a z HF (line-out) a sloucit je dohromady a poslat do zesiku (predni repro) a ve chvili, kdy by nekdo volal, tak HF ztlumi radio, tim se snizi napeti z radia do zesiku a zaroven by sel zvuk z HF rovnou do zesu takze bych ho v pohode slysel

nebo varianta 2)
pouzit ten iso konektor od HF (repro vystup) a napojit ho primo na repro, takze by do repro sel zvuk ze zesiku a z HF, ale pri hovoru by tel. ztlumil radio, takze by do repro sel zvuk z HF

de mi o to, zdali by nejaka varianta sla pouzit aniz bych neco odpalil

o 03.01.2007, 02:16 | Shr3k
Varianta 2 jednoznačně. Navíc nemusíš nutně zapojovat všechny reproduktory, stačí třeba jen u řidiče.
o 03.01.2007, 10:40 | ACEMajky
A nebude potreba zapojit usmernovaci diody, aby jak budu poustet stavu z HF do repro pri pripojenym zesiku, aby to zesu neublizilo (kdyz na jeho vystup najednou pude napeti) a obracene, aby ot neodslehlo HF (ci radio)
o 03.01.2007, 10:50 | Pavel 528
no pokud tam das diody ,tak ti to asi moc hrat nebude..o)))),kdyz stridavej signal usmernis....
abys to oddelil musis dat rele....
o 03.01.2007, 10:56 | ACEMajky
No jo, mas recht, vzdyt tam je stridavej.... :)

rele, nedovedu si to predstavit, jak si pomuzu s relatkem - jako ze kdyz sepne HF (pusti do ISO konekoru stavu - do repro, tak rele rozpoji zesik od repro?)
o 03.01.2007, 12:04 | Pavel 528
jj presne tak,vicekontaktove rele a prepinat mezi zesikem a HF
o 03.01.2007, 12:55 | hotdog
no rozhodně bys nemohl připojit výstup ISO z rádia na vstup do parotta, ale jen natáhnout dráty z výstupu HF. sada má v sobě rele, které přepíná jestli má jít do repro signál z HF nebo z rádia. HF sada funguje i bez rádia, když ji připojíš na proud. ale nevím co by to provedlo se zesem, kdybys mu pustil signál do výstupu... a jak taky nevím jak rychle bude reagovat mute, aby se ti v repro najednou nesetkal signál z HF a ještě ze zesu. mormálně to funguje že to rele to přepne samo, ale nevím co by to provedlo když je tam zes...
o 03.01.2007, 13:24 | ACEMajky
no asi tam teda radeji dam pridavny repracek kterej napojim na to ISO, abych neco neposral
o 03.01.2007, 13:29 | Pavel 528
pokud se tam da rele,tak se nema co posrat,proste bud je repro pripojenej na zesik nebo na iso v radiu ,jak jednoduche....jen ho budes prepinat pomoci mute z radia
o 03.01.2007, 13:41 | ACEMajky
OK, mas nejaky tip na takovyto rele - nejaky oznaceni, mam zkusenostijenom s obyc spinacima rele

Takze rele budu ovladat tim mute kabelem (ono se asi na tom kabelu objevi napeti kdyz nekdo vola na telefon (nebo volam ja, pokud se nepletu)

o 03.01.2007, 13:49 | Pavel 528
rele jakykoliv aby melo 2x prepinaci kontakt...
treba
[ Link ] =

mute z radia jsem napsal blbe,musi to byt z HF sady to ztlumovani....
tedy jeden jeden vyvod civky das na plus 12V a druhy na vyvod mute z HF,kde se objevuje pri hovoru minus....a je to a dej jeste na civku obracene diodu a je to....
o 03.01.2007, 13:57 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
ted v sobotu jsem řešil ten samý problém manželce v autě.....nakonec jsem tam dal přídavný repráček...:))) a rádio si může ztlumit ručně...
o 03.01.2007, 15:22 | clown
ja mam taky pridavny repro z HF sady, pripojeny jen k Parrotu do ISO,
Mute z Parrota do JVC jako Muting 1 .. :o)
bohuzel JVC nema modul pro HF input ..

jen kuwa nevim, kam dam centr repro :o)
o 03.01.2007, 22:10 | ACEMajky
Diodu - kvuli cemu a jakou?
o 04.01.2007, 05:15 | ACEMajky
Obracene diodu aby do toho minusu nesel proud?

Mozna se ptam blbe, teorii trochu ovladam, ale co presne pouzit uz je problem :)
o 04.01.2007, 05:17 | ACEMajky
CTS - proc radio rucne, kdyz das pridavny repracek, tak na zapojeni funkce mute to prece nema vliv, tu pouzit muzes.....
o 04.01.2007, 09:17 | Pavel 528
dioda se dava paralelne k civce kvuli zpetnemu proudu z civky,kdyz odpojis napeti

foto k příspěvku  od Pavel 528

o 04.01.2007, 13:57 | ACEMajky
Aha, tak to jsem netusil, diky, jeste jedna otazecka, napis mi nejaky parametry ktery by ta dioda mela mit, staci ze bude na 12V a vice.... - tohle uz de mimo me
o 04.01.2007, 14:36 | Pavel 528
treba
1N4001 proste skoro jakakoliv... KY132 atd
o 05.01.2007, 13:27 | ACEMajky
ok, tak aj do toho asi pudu a zkusim to nakopat na predni repro :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3426 sekund.