Navštíveno 1011x

Znovu bych měl otázečku. Stále jsem nikde nezjistil dělící frekvence a strmosti utlumu na výhybce k DLS UR36 ??? Fakt bych to velmi potřeboval vědět!! předem díky za pomoc.
A druhý dotaz se týká přímo výhybky k těmto kompům:
v manuálu je uvedeno:
Midbass oonneoted: jumpers monted betwen in 1-2 & 3-4
Midbass dissoonneted: jumpers monted betwen in 1-2 & 3-4
Zajímal by mě zejména význam slov oonneoted a disoonneoted, jaksi mě to nic neříká.
Tak ještě jednou dík za pomoc.

28.12.2006, 21:07 |
aTTim To první nevím, zkusím pohledat
To druhý, ty slova jsou connected a disconnected, tedy připojen nebo nepřipojen.

28.12.2006, 21:15 |
aTTim Delici frekvence uvadeji cca. 450Hz a 7kHz, slope 12/6/6 dB. Vse uvedeno v oficialnich materialech na www.dls.se
aTTime: těch 450 Hz bych i vzal ale těch 7 kHz ??? kurník to je nějaek dost vysoko? ty středy mají rozsah do 8kHz. Není to moc blízko k jejich maximu? A teď ještě jednu otázku:
je reálné použít výhybku jen pro středobas a střeďák a výšku dát na samostatný kanál do aktivu. Případně dát sředobas na samostatný kanál do aktivu a střed a výšky přes orginální výhybku. Která altermativa by byla lepší? Já mám totiž na mém rádii pouze dvě dělící frekvence. A zatím nechci použít procesor.
3way do aktivu nez procesoru nebo radia ktery umi ridit 3way je nesmysl
bud si to porid, nebo to nech v pasivu

29.12.2006, 13:53 |
Mario :-)

29.12.2006, 20:23 |
Robo Pavel02:už jsem jednou psal.... hledej třeba na RyVes.cz,je to tam dost jasně popsaný,,,,,,,,,,,,,,,,
kral007: já vím že to není ideální řešení, ale moje rádio umí 3-way ale jeden kanál vsi vezme SW. Zůstávají tedy dva kanály na tři pásma. V manuálu k DLS UR36 je na vyhybce možnost jumprem zvolit "středobas nepřipojen". Na základě toho mě napadlo dát středobas samostně do aktivu a středy s výškama na jeden kanál společně přes výhybku. jako výhodu tohoto zapojení bych já viděl možnost lepšího nastavení gainu pro středobas. už i pro to, že jsem byl upozorněn že je tomuto středobasu nutné věnovat víc pozornosti při jeho nastení.
Tedy konkretně bych to viděl takto:
SW - 32Hz (subsonic) - 63 Hz (vyhybka rádia) strmost 24dB
sředobas - 50Hz - 1kHz (vyhybka rádia) strmost 24 db
středy - 1kHz (vyhybka rádia) - 7Khz (originál vyhýbka) 12dB
výšky - 7kHz - ..................... (originál vyhýbka) 12 dB
Vidí v tom někdo nějaký výrazný problém? Vyjádřete se.

29.12.2006, 20:25 |
Pavel02 | Upraveno: 2006-12-29 20:27:03
Nebo poradte jak to udělat se zapojením SW aby zůstaly volné tři kanály pro kompa ????????? Rádio má 6 RCA výstupů, 2 x SW, 4 x výstupy.

29.12.2006, 21:33 |
Ricci Ked mas iba 2plus 1 kanal, tak ries bi-amping,idealne riesenie v tvojom pripade a aj co sa nastavenia tyka tak je to posledne rozumne riesenie pred vstupom do full activu,ktory je nastavit uiz velke umenie a 100x lepsie zahra dobre nastaveny bi-amp ako pochybne nastaveny full activ
Rici: tak mě to popiš - jak na to.
ricci mel urcite namysli 2pasma v aktivu + sw
a pokud 3way tak s procesorem

29.12.2006, 22:03 |
Ricci nie, mal som na mysli 3 pasmo, stredy a vysky cez vyhybku na jeden kanal a stredobas druhy kanal orezany na radiu, len to chce vhodnu vyhybku,ja to tak mam na Elatoch a je to gut riesenie, nazval by som to polovicny activ
To je přesně to, co jsem výše popisoval jako možné zapojení....

29.12.2006, 23:01 |
Ricci velmi slusne zvukove riesenie, xalani ho maju pouzite aj na 3p Beryliach...
Určitě to takto zkusím zapojit. Už ted tuším velké věci. Ted jsem zapojil jen středobas a výškáč bez středáku na původní nastavení 2p s dělícím kmitočten 2,5kHz a je to fakt opět posun o třídu výš. Už se těším na to kompletní 3 pásmo.