Navštíveno 959x

Jaký průřez napájecích kabelů mám použít na zesíky magnat hot rod 4000 a magnat bull power four? Oba mají 2*25 a pojistky.Délka kabelu od baterky do rozvodného bloku cca 4,5m.A ještě jaký průřez od rozvodného bloku k zesíkům? Délka cca 0,8m.Děkuji...
pokud nechceš za každou cenu štřit, tak 50qmm ten 4,5m a z bloku pak 25qmm . Ale možná by stačilo i 35qmm v krizi :o)...
Díky,myslel jsem že tu 35 mm no...Snad to bude stačit.Teď tam mám 25mm tak by to mohlo být lepší.Díky za radu
Ta 35qmm ti bude stačit + kapík
Pokud jo možnost budoucího navyšování výkonu tak bych radeji investoval do 50mm než pak zase vytahovat 35 a kupovat 50mm

28.12.2006, 20:59 |
clown jako El Diablo .. 3x jsem predelaval elektriku :o)))
25 > 35 > 50 :o))

28.12.2006, 21:01 |
petis Hlavně se vyprdni na kapík. To spíš dej peníze na kabel nebo žetři na pořádnou baterku. Třeba:-)
petis: Proč ne kapík´?????
Petis je zvyklej z dbdragu že kap spomaluje ale v normální použití kap doporučuji každej nehoní desetinky spíš potřebuje odpomoct baterce protože nikdo nedá 3násobek jen za lepší baterku každý dva roky
já sem rovnou na začátku koupil 30ku a pak ještě přidal 50
tomazgti posílal jsem ti maila

28.12.2006, 22:53 |
petis | Upraveno: 2006-12-29 00:23:36
Majk-fox: protože na to co tam tomazgti má je to absolutně zbytečný. Když udělá dobře kabely, kostru atak tak mu to stačí i bezněj. Sám jsem měl 900W rms výkonu na 43Ah baterce s 50qmm kabelem, a ikdyž jsem hrál hodně nahlas světla neblikaly!!
proto říkám že je kap zbitečnej, a nikdo mi to nerotmluví ani diablo.
Diablo: Ty jsi nikdy nestavěl muziku bez kapu žene? ono na těch pár okach co pak jsou u kapu budou nějaký pžechodáky, ¨To mi doufám vyvracet nebudeš. takže asi tak
Stavěl ale ten přechodák na tom kapu na který ty poukazuješ je natolik zanedbatelný že mi zase ty nevymluvíš že pro normální použití je ten kap zlo

29.12.2006, 00:19 |
petis Tak si ještě jednou a pomalu přečti to co jsem napsal.
Napsal jsem že je u tomazgti zbytečný, a že ušetřený peníze má investovat jinam, třeba do kabelu s větším pruřezem, nebo šetřit na lepší baterku která je stokrát lepší než kapacitor.
A to o 3x draší baterce každý dva roky jsi myslel jak? To hned musí každej kupovat baterku za 10K?
Píšu jen vlastní zkušenosti. Kap jsem nikdy nepoužil a nepoužiju. Duvody už jsem napsal.
Já neberu že u něho ale poslední dobou to defakto rozmlouváš každýmu. a baterku obyč koupíš za litr když půjdeš do exidky která je ještě jedna z těch levnějších gelovek půjdeš přes 3000 ne?

29.12.2006, 00:36 |
petis Aha, takže poslední dobou, ted teda po druhý nekoumu rozmlouvám kapacitor, to máš pravdu. Kolik stojí kap 2K? asi tak nějak, maxxima když jí teda seženeš za 3-4K jetou tak je to asi dá se říct lepší než koupit kapacitor.
no já to nepočítám kolika ale to že na kap máš negativní názor jsem si všiml a nebudem se hádat to že lepší kabely se shodnem a to se defakto i ptal co za kabely

29.12.2006, 09:24 |
petis Negativní uplně ne, třeba na rádio bych ho použil:-)
Jenom chci říct že to jde i bez kapu. Není to duležitá součast řetězce napájení. To mi doufám vyvracet taky nebudeš. Moj reakce byla na příspěvek od Majk-foxe. A tomu jsem i odpověděl.

29.12.2006, 09:48 |
tomazgti | Upraveno: 2006-12-29 09:53:43
Díky za komentáře...S tím kapacitorem taky pořád sám nevím.Jestli ho tam dát jak říka diablo a nebo ne jak říká petis.I když na ten můj výkon možná opravdu stačí jen pořádnej kabel alternátor a baterka....
CAP není rozhodně nic zbytečnýho ani finančně náročnýho, když mrkneš do sekce bazar, tak jsou tam kolem 1k (1F) a z vlastní zkušenosti můžu říct že to je velkej pomocník, průřez ho může vyřešit, ale nevyřeší to že se kurví baterie nestálym odběrem, ten cap to dorovná a je rozdíl dát na nejlevnější gel 3k a za cap 1k, kdyby tolik neřešil peníze tak dá 50qmm a nebude se ptát jestli 35 nebo 50. Já sem bez capu jezdil dost dlouho, a ten rozdíl po zapojení se projeví, podotýkám že šlo o instalaci pro mojí potřebu a každodenní užívání
1F Cap dodá 5A po dobu 2.4s, Baterka 55Ah má okolo 1600F . Cap stojí od 1400Kč, Exide E-xtreme stojí pod 3 tis, co by si koupil, cap nebo baterku?
Btw. capacitor nějakej obyčejnej bych koupil kvuli tomu, že je o něco málo drazší než samotný voltmetr byBrax apod, pokud má cap elektroniku a není holej. toť asi vše.
jdoizo po přepočtu by ta 55ah barerka při 1600F uměla dát 8000A ukaž mi nějakou takovou
8000A je bráno jako zkratovej proud, pokud se nepletu :-)
pokud si 1600F násobil 5A , tak to je nesmysl
závisí na vnitřním odporu a dalších věcech, baterka versus cap,kdybych se měl rozhodovat takřka za stejnou cenu co koupit, tak je to rozhodně lepší baterie
jodzo i ten zkratovej proud to nikdy nedá a nedá ani polovinu

29.12.2006, 12:15 |
petis takže kapacitoru by jsimusel mít asi 800ks aby se to vyrovnalo 55Ah baterce?
Kapacetor není zdroj energie. Musí se od něčeho nabíjet. Takže stejně mi nikdy nikdo nevymluví že je to lepší investice než přišetřit pár peněz na baterku. viz jdoizo.
to Petis.V podstatě ano, lepší možnost jsou batcapy,hybridy.
Já si osobně koupím nejspíš kapacitor, ne kvuli zazračné změně v nedostatku proudu,ale kvuli tomu že obyč Cap stojí něco přez litr s elektronikou a voltmetrem, a samostatnej voltmetr něco okolo litru a kap mi trochu vyhladí napájení, byť špetkou v moži oproti baterce
Díky všem.Už jsem se rozhodl..Koupím ten 35mm kabel i kapacitor (protože bych stejně kupoval voltmetr jak říká jdoizo) dám silnější baterku (70 Ah) a uvidím.
baterku doporučuju, pokud je ti cenově dostupná, třeba Exide E-xtreme

29.12.2006, 20:07 |
petis jdoizo: to je taky možnost, jako voltmetr dobrý:-))))))))))))))
Petis, já tak fakt kapák beru, něco lepšího beru Brax, Heli apod,který mají opravdu minimální ESR, ale stejnak i tak radši koupim baterku
A teď chlapy tady konečně byla dost dobrá diskuze, pořád se rozhoduji jestli kapík nebo 50qmm napájení. Na kolik příjde mová E-xtreme. Jinak mám 2 zesy HPB-1502 + Magnat The rock 600. Myslím, že ten průřez 35 qmm bude optimální, co?

30.12.2006, 13:00 |
petis Tady máš nějaký ceny baterek, tak si toporovnej s cenama kapu a co vyjde líp:-))
[ Link ]