Navštíveno 961x

Cau lidi,
problem c.1. - pri poslechu hudby (pri nastartovanem motoru a pri rosvicenych potkavacich svetlech) na vyssi hlasitost dochazi k tomu, ze potkavaci svetla a palubka poblikava. Mam 66 Ah baterku, a zesik hraje v mustku na max (+/- 260 w rms) a repro hraje cca na 50 procent vykonu (+/- 50 w rms). Jinak zesik je MacAudio 4200 a napajeci kabel je 16 mm.
problem c.2. - kdyz vypinam radio, tak v repracich se ozve slabe prasknuti, jestli asi tusite co myslim. Intenzita "prasknuti" je stejna u jakekoliv hlasitosti radia, cili at je hlasitost na 0 nebo na 8 intenzita "prasknuti" se nemeni. Je to treba spatnym ukostrenim zesiku?
Myslite, ze vyse zminene problemy spolu nejak souvisi nebo to jsou zcela odlisny veci?
Predem diky za cenne rady a preji pekne Vanoce.

23.12.2006, 12:45 |
mourl zkus zkotrolovat alternátor jestli dává dost šťávy do baterky...jinak zkotrolovat ukostření baterky,možná ho posílit....Jinak to praskání by měl eliminovat zesilovač.
ok, altik teda testnu,
ale nerozumim tomu jak posilit ukostreni baterky? jinak to praskani se objevilo az po instalaci zesilovace, predtim to nedelalo nebo jsem si toho nevsimnul.
Mezi mínus pólem baterky a kastlí ti vede drát. Ten bývá často příčinou právě poblikávání světel atd. Tak se na něj mrkni jestli je v pohodě a zkus jej vyměnit za větší, ideálně stejně velký jak k těm zesíkům, tedy 16qmm
prekostri poradne baterku
nebo zkus natahnou (-) od baterky do zesiku
Tak jsem pres Vanoce udelal co jste mi radili. Altik pry dava stavy dost. Mezi minus polem baterky a kastli je drat silny 1 cm v prumeru (tak nevim jestli je to dost nebo ne). Jinak moc nevim co Kral 007 myslel tim prekostrit baterku - pochopil jsem to tak, ze jsem ocistil ocelovym kartacem kontakty a uchyceni kabelu od baterky na kastli a toto misto ocistil taky. Jinak moznost natahnout - od zesu k baterce jsem nezkousel. Stacil by na to jakykoliv kabel (napr 2,5qmm reproduktorovym, myslim pouze na vyzkouseni)? nebo bych to musel ukostrovat stejne silnym kabelem jako je kabel napajeci (myslim jen vyzkouseni), jinak je zes ukostren stejne silnym kabelem jako je napajeci.
Problem vsak zustava. Jeste me napadlo, jestli to nemuze byt tim, ze zesik je chycenej na zadni sedacce, a vyse zmineny problemy nemuzou souviset s tim, ze ten zes je jakoby ukostrenej 2x, jestli je to mozny, moc temhe vecem nerozumim. diky.