Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Analogový TV příjem

o Navštíveno 590x o
o 21.12.2006, 08:31 | wilibald
Strčil jsem do auta TV tuner. Nečekal jsem samozřejmě zázraky, ale výsledek je neuspokojivý.

Nemám dřívější zkušenosti s dlouhodobým provozem, vždy jsem pouze zkoušel "na místě" originál tunery v nových, drahých autech a to fungovalo pěkně.

TV tuner je OK, po připojení doma šlape dokonale.
Koupil jsem běžnou čtyřkanálovou diverzitní anténu v relaci 1 000, - Kč. I se základními VF znalostmi se mi jeví trochu "podezřele". Po dvoudením testování v autě mám závěr. Nějaké sledování po Praze při ranním postávání v koloně je nesmysl, kvalita hanebná. Mimo Prahu ani ťuk, jen zrnění. Je možné dosáhnout kvalitního obrazu, ale zatím se mi to povedlo jen v Podolí, kde vlastně vidím na vysílače. Pokud tam zastavím na vhodném místě a správně natočím auto, tak super obraz na všech progr. A to už jsem provedl první úpravu, vyměnil jsem 6 metrové podivné dvoulinky od antény za příslušně dlouhý koax 75 Ohm, což znamenalo zlepšení původního stavu nejméně o 100%. Při laborování jsem zjistil, že daleko lepší výsledek než tato anténa dává kus drátu s přibastleným domovním zesilovačem, nebo běžná VKV anténa na autě. Teď jsem ve stavu, kdy se snažím shánět informace k tomu, abych udělal nějaké vlastní řešení. Zatím mám ideu oddělených systému na VHF a UHF. Dva vodorovné dipoly, jeden na přední, jeden na zadní sklo, symetrizační členy, sloučeno běžným pasivním slučovačem a prutovou anténu. Obě pásma se samostatnými kanálovými zesilovači, vše sloučeno opět pasivním slučovačem a přivedeno na vstup tuneru.

o 21.12.2006, 09:44 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
co to bylo za tuner?
o 21.12.2006, 12:21 | wilibald
Clarion TTX 752 - nový.
Myslím, že s citlivostí nebo selektivitou problém nebude. Na domovní anténě chodí lépe, než domácí televize. Mám tam slabý signál, takže zlepšení je možné poznat i na obraze.
o 21.12.2006, 16:57 | doronel
Je ta anténa aktivní? Kde máš antény umístěné?
Zkus dát jednu do předu a jednu do zadu. Jednu na "ležato" a jednu na stojato.
Analog je za jízdy v 99% nepoužitelný.
o 21.12.2006, 17:53 | wilibald
jj...mám je přesně takhle...antena je aktivní...nejde mi ani tak o příjem za jizdy, ale abych něco chytil i dál, než 3 km od vysílače... ;o)
o 21.12.2006, 18:17 | doronel
Vyzkoušej pasivní anténu. (jestli máš možnost)
o 21.12.2006, 18:35 | signum | Upraveno: 2006-12-21 18:36:57
Já mám tuner od Pioneer a v Praze celkem v poho a dokonce když jedu mimo Prahu,tak když jsem na volném prostranství tak to celkem šlape i za jízdy,na D1 dokonce při rychlosti 130km/h.Ale jak mě zastíní kopec,tak je to bída.Jestli máš tmavé folie,tak je příjem horší,protože každá kvalitnější folie je "lehounce pokovená" To samé platí u předního okna,protože tam je zase bezpečnostní folie ve skle.
Tolik moje zkušenosti.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3025 sekund.