Navštíveno 971x

Tak jsem zjistil že mám asi načlej laser v rádiu. Vše načte i přehraje, ale u některých pálených CDček a jejich bohužel čím dál víc se v tichých pasážíš objevuje jakési prskání, jak kdybych si pouštěl starý LPčko, ale rychleji a potišeji. Ptal jsem se v autorizovaným servisu kolik by stála oprava a samozřejmě by přesáhla cenu toho rádia, kdybych si koupil někde jetý :( No ale psal jsem si s nimi dál, že bych do toho šel, v případě že mi daj dva roky záruku, že tedy to rádio bude hrát. Překvapila mě reakce, že na to záruku dát nemohou, max. půl roku a že životnost takovýho laseru v rádiích je právě kolem 2 let, což mě dost překvapilo. Kolik mají tedy normální lasery cca životnost při běžným hraní?
Jinak jedná se o rádio model z nejvyšší řady výrobce, kterého nechci uvádět, aby se tu na mě nesesypali lidi, že bezdůvodně haním značku :o))

20.12.2006, 21:32 |
mourl a nebude to těma pálenýma CDčkama? určitou značkou? nejsouto CDčka předělaný z mptrojek?? Jinak mam starší Sonku a ničeho jsem si nevšiml a to rádio je starý tak 3-4roky
no zkoušel jsem různé značky, vypalovat na různé rychlosti, ve dvou různých vypalovačkách, všechny prskaj, ale čerstvě vypálený vždy jen v pár písničkách. A zvláštní je, že vždy první písničky jsou v pohodě.
Tak teď poslouchám jen originálky, no... jo akorát je zvláštní že některý CDčka vypálený třeba před třema rokama hrají úplně čistě, to je zajímavý, jestli se dřív dělali lepší CDčka, nebo vypalovačky?

20.12.2006, 23:48 |
Shr3k Životnost diody je prakticky nekonečná, horší je to se zaostřovací cívkou. Nicméně v tvém případě se bude jednat spíš o běžné zanesení čočky nečistotami, kombinované se stárnutím média.
Pokud budeme brát lisovaná CD jako 100% co se týče odrazivosti a rozdílu mezi 0 a 1, pak CD-R mají od 40 do 60%, CD-RW pak kolem 15-20%.
CD-R mohou taky oxidovat a korodovat a infromace na nich se může postupně ztrácet.
Mě tohle dělaj letitý pálený CDčka.
"kombinované se stárnutím média.""CD-R mohou taky oxidovat a korodovat a infromace na nich se může postupně ztrácet.""Mě tohle dělaj letitý pálený CDčka."
To jste mě špatně pochopili, já mám opačný problém, 3 roky starý média mě některý hrají dobře, originálky hrají dobře. Ale cokoliv teď vypálím nově tak škrčí. A to jsem zkoušel i kámošovu palírnu Plextor vyšší řady, jakožto zástupce špičkových vypalovaček...
Shr3k: a kolik tedy myslíš že vydrží průměrný laser v rádiích let? protože když dám teďka za opravu cenu nového rádia nižších tříd a za rok a půl se mi to zase odjebe tak asi nebudu rád :(

21.12.2006, 23:25 |
Shr3k Nech si to nejdřív pořádně vyluxovat, promazat pojezdy a vyčistit čočku. Nepředpokládám, že by to mělo stát dva litry...

22.12.2006, 05:52 |
Kmoda Nevím jak je to možné ale mě takhle prskali třeba pálený CD Verbatim

22.12.2006, 11:41 |
clown njn .. ani Verbatim neni to co byvalo .. :o)
pouzivam je, jen na chvilku v aute .. za mesic je vyhodim .. bila media .., stribrna vydrzi o chlup vic .. :o))