Navštíveno 666x

18.12.2006, 09:47 |
palo Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat jestli jde nějakým způsobem (výhybkou, nebo něčím na ten způsob) bezpečně (vzhledem k rádiu) zapojit čtyři koaxiální repro na dva kanály z rádia? Situace je taková že mám v platu ovály a ještě bych chtěl dát repro do zadních dveří, přičemž chci aby zůstala zachována funkce FADER, že by se ztlumily najednou jak ovály v platě tak repro v zadních dveřích. Do zesilovače se mi moc jít nechce, tak pokud máte nějaké nápady tak je rád uvítám. Díky
to raději nech jenom ty ovály a bude to hrát líp, repro ze zadních dveří moc slyšet neni a když to budeš ještě dělit, tak to bude stát za prd, jestli chceš upgrade tak kup spíš kvalitnější repro než aby jich bylo víc. Vem si že rádio má dejme tomu 13Wrms na kanál, když to rozdělíš tak ti toho moc nezbyde
Tak začnu tou dobrou zprávou. Možný to samozřejmě je. Dokonce i bez výhybky. Jde jen o to, jestli se ti to vyplatí. Jednak aby to bylo 100% bezpečný, tak by bylo lepší to zapojit na 8ohmu a ne na dva. To samo o sobě zhorší maximální výkon rádia. No a navíc se ti ten výkon rozdělí mezi ty čtyři repra, takže výsledná hlasitos bude stejně uplně stejná, akorát snížená tim vyššim odporem. Tenhle krok by se vyplatil snad akorát v tom případě, že bys měl rádio s výkonem aspoň 30W RMS na kanál a v platu měl ovály s příkonem 10 - 15W. Pak se vyplatilo dát druhej pár reproduktorů. Nicméně tim zvýšenim impedance ti stejně klesne ten výkon toho rádia, takže to bude stejně na nic. :o)) Můj názor je, že to nemá smysl. Radši investuj do jedněch pořádnejch oválů...

18.12.2006, 17:13 |
palo Díky za rady, nechám si to teda ještě projít hlavou, ale jak tady píšete tak to fakt asi moc smysl mít nebude. To si fakt raději pořídím nějaké pořádné ovály:-)
Nebo kup 4ch zesilovač a nemusíš řešit tyto otázky.