Navštíveno 1024x

12.12.2006, 22:36 |
Vikin Nemáte někdo údaje pro výrobu ozvučnic pro subwoofer Hertz HS-250 ? Koukal jsem na stránky výrobce, mají to u každýho repráku ke stažení ve formátu pdf, ale tenhle sw se už nevyrábí a já nevím kde to sehnat.
Dík
já měl na HS 300 nejakých 37, nebo 39L bassreflex už si nepamatuju a hrálo to parádně, takže na tu 25ku bych tipl tak něco kolem tohoto objemu, spíš trošku mín a nátrubek 100mm, delka 200mm

13.12.2006, 17:26 |
Vikin Uzavřená ozvučnice má mít snad 13 litrů, tak tipuju basreflex okolo 25 litrů, protože průměr 25 a 30 je na plochu docela rozdíl. Tak myslím že to bude míň, ale ten nátrubek přece nemůžeš jen tak odhadnout, na to je nějakej vzoreček.
Vikin: vzoreček nepotřebuju, mám totiž uši :-P :-))) a co se týče hodnot pro Hertze, tak ty jsou jen doporučené min. objemy, ve kterých hrát bude, pár Hertzů jsem měl, tak vím o čem mluvím a vím, že ten nátrubek pro něj bude good, takže mě tu prosím nepoučuj,jo?

13.12.2006, 22:00 |
Vikin radši zanechme diskuze pokud Ti připadá že poučuju. Poučovat opravdu nikoho nehodlám. Kdybych to chtěl napsat znovu takovým způsobem abys to nebral jako poučování, tak už ani nevím jak.

13.12.2006, 22:03 |
mishan | Upraveno: 2006-12-13 22:07:14
ne v poho, jen jsme chtěl naznačit, že tyhle SW mám projité celkem dost ;-) vím jak hraje HS300 v 60L, v uzavřence 30L a v BR 39L a vím s jakým nátrubkem, takže 250 bude podobná, akorát litráž a nátrubek budou menší a dokážu si představit kombinaci , která bude super a tu sem napsal ;-)

13.12.2006, 22:28 |
Vikin Taky v poho. Ono to napsaný asi vypadá někdy hůř než vyslovený:-)
Jinak je mi jasný že větší bedna asi bude hrát líp. Já hledal sub kterej umí i vhodně malý ozvučnici aby toho nebyl plnej kufr, nejlépe ho zastavět někam do bočnice. Teď kupuju z druhý ruky ten hs-250 kterej je prý pro malý objemy a doufám že když je psáno že umí v 13ilitrový, tak tam bude snad hrát líp než kdybych do tý stejný bedny dal jinej sub kterej má doporučenej objem třeba 30 litrů.
No a ten basreflex by hrál určitě líp než uzavřená bedna, tak mě zajímalo jak velká by mohla bejt bedna s basreflexem - jestli o tom mám výbec uvažovat.
jako u 250ky nevím, já zkoušel během jednoho dne svoji 60Lna HS300 a hned vedle v té 39 nebo 37L tuším a fakt rozdíl jako prase, nechápal jsem , tlak zhruba stejný, ale v té menší to hrálo podstatněji precizně, tak to je jediné co já tio k tomu můžu napsat