Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > jak velkou bednu pro subw. HERTZ HS-250 ?

o Navštíveno 1024x o
o 12.12.2006, 22:36 | Vikin
Nemáte někdo údaje pro výrobu ozvučnic pro subwoofer Hertz HS-250 ? Koukal jsem na stránky výrobce, mají to u každýho repráku ke stažení ve formátu pdf, ale tenhle sw se už nevyrábí a já nevím kde to sehnat.

Dík

o 12.12.2006, 23:28 | mishan
já měl na HS 300 nejakých 37, nebo 39L bassreflex už si nepamatuju a hrálo to parádně, takže na tu 25ku bych tipl tak něco kolem tohoto objemu, spíš trošku mín a nátrubek 100mm, delka 200mm
o 13.12.2006, 17:26 | Vikin
Uzavřená ozvučnice má mít snad 13 litrů, tak tipuju basreflex okolo 25 litrů, protože průměr 25 a 30 je na plochu docela rozdíl. Tak myslím že to bude míň, ale ten nátrubek přece nemůžeš jen tak odhadnout, na to je nějakej vzoreček.
o 13.12.2006, 18:58 | mishan
Vikin: vzoreček nepotřebuju, mám totiž uši :-P :-))) a co se týče hodnot pro Hertze, tak ty jsou jen doporučené min. objemy, ve kterých hrát bude, pár Hertzů jsem měl, tak vím o čem mluvím a vím, že ten nátrubek pro něj bude good, takže mě tu prosím nepoučuj,jo?
o 13.12.2006, 22:00 | Vikin
radši zanechme diskuze pokud Ti připadá že poučuju. Poučovat opravdu nikoho nehodlám. Kdybych to chtěl napsat znovu takovým způsobem abys to nebral jako poučování, tak už ani nevím jak.
o 13.12.2006, 22:03 | mishan | Upraveno: 2006-12-13 22:07:14
ne v poho, jen jsme chtěl naznačit, že tyhle SW mám projité celkem dost ;-) vím jak hraje HS300 v 60L, v uzavřence 30L a v BR 39L a vím s jakým nátrubkem, takže 250 bude podobná, akorát litráž a nátrubek budou menší a dokážu si představit kombinaci , která bude super a tu sem napsal ;-)
o 13.12.2006, 22:28 | Vikin
Taky v poho. Ono to napsaný asi vypadá někdy hůř než vyslovený:-)

Jinak je mi jasný že větší bedna asi bude hrát líp. Já hledal sub kterej umí i vhodně malý ozvučnici aby toho nebyl plnej kufr, nejlépe ho zastavět někam do bočnice. Teď kupuju z druhý ruky ten hs-250 kterej je prý pro malý objemy a doufám že když je psáno že umí v 13ilitrový, tak tam bude snad hrát líp než kdybych do tý stejný bedny dal jinej sub kterej má doporučenej objem třeba 30 litrů.
No a ten basreflex by hrál určitě líp než uzavřená bedna, tak mě zajímalo jak velká by mohla bejt bedna s basreflexem - jestli o tom mám výbec uvažovat.
o 13.12.2006, 22:41 | mishan
jako u 250ky nevím, já zkoušel během jednoho dne svoji 60Lna HS300 a hned vedle v té 39 nebo 37L tuším a fakt rozdíl jako prase, nechápal jsem , tlak zhruba stejný, ale v té menší to hrálo podstatněji precizně, tak to je jediné co já tio k tomu můžu napsat
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3472 sekund.