Navštíveno 1393x

12.12.2006, 18:26 |
Zdeny Pár řádků níže je uveden příspěvek na téma zesilovač GZ a všeobecný podiv nad jeho vnitřní stavbou, resp. provedením. Dovolil bych si v úvodu napsat, že to, co je k vidění na fotkách u onoho příspěvku, je zcela v souladu s filozofií nových (leč někdy i starších, ale dravě se vyvíjejících ) firem. Vývoj většinou v mateřské zemi (nám zaslíbené=USA a SRN, zřídka již GB, pak kus dále F, občas i I). S ohledemna to, že se o daném výrobku již předem vede jasná filozofie a je již předem prozkoumán potenciální okrh zákazníků, tomu se podřídí vše. Minimální obvodové řešení takové, aby splnilo základní požadavky na funkci (zvuk , ochrany atd.) avšak velmi důsledně proprasovaný design (nezaměnovat s vnějším provedením!) Poté přesun výrobní dokumentace do zemí východní Asie. Zde je to jádro pudla. Rozlišit je třeba mezi Čínou, Vietnamem, Koreou, Tchaj-Wanem, Hong-Kongem. Cenová hranice nehraje vůbec, ale vůbec žádnou roli (mám nyní na mysli, že výrobek za dejme tomu 5-10-15tCZK bude ve všech zemích uvedených víceméně shodný. Zcela obecný trend u levných produktů jako je auto-hifi bihužel paltí i pro jiná odvětví, mezi něž platí i domácí hifi, foto, o PC nemluvě. Nedovedu si představit, jak někdo dokáže vyrobit DVD-RW mechaniku a prodat ji s obrovským zisek za bratru 50USD!
Nicméně, chtěl bych poukázat na jednu věc: jsou firmy, které mají dlouholetou tradici a tu si chrání a ctí. Jmenujme např. výrobce reproduktorů/reprosoustav Dynaudio. Kdo zná tuto značku, ví, o co jde. Zajímavé instruktážní reprotážní DVd vyšlo před lety jako příloha kdysi prodáváaného periodika HighEnd revue. Rovněž Bowers and Wilkins tam byli,mimo jiné.
tyto firmy a Dynaudio hlavně, věnují maxcimální pozornost všem i těm nejmenším detailům a jous to naprosto seriozní výrobci, kteří nemají zapoitřebí vyrábět své produkty někde v Asii, jsouc si vědomi, že je za i velmi vyséké (mnohdy až astronomické) částky prodají. Proč tomu tak je? Jak je možné, že "ptačí budka " o objemu 10-12l může od Dynaudia stát i kolem 200.000CZK?? Vždyť obchody jsou plné stejně velkých budek za 5 tisíc...
Je to právě v té důkladnosti, kvalitě a hlavně serioznosti. A to je to, co mnohým dnešním výrobcům čehokoliv chybí ve velmi širokém rozsahu. Nechci ale tvtrdit, že vše, co je drahé, musí být zákonitě dobré. I opak je pravdou. Najdeme dost věhlasných výrobců mezi high-end. technikou, jejichž výrobky se pododbají těm "navrch huj a vespod fuj...
Bohužel. Bude hůře a nebude to tak dloho trvat. Děsím se toho, až ( a to nevím, jestli toimu až tak není i dnes někde) např. kardiostimulátory budou vyrábět někde v bam,busové chýši, nebo laserové gama nože někde v pralese na Filipínách a podobně.
Závěr z této úvahy neplyne žádný jednoznačný, snad jen to, že při výběru zboží obecně, je třeba se porozhlídnout i po toom, jakou má firma tradici, jak dlouho je na trhu, jaký byl její vývoj a pod.
Já osobně při nákupu domácí high-end techniky již léta preferuji 1-2 značky, ale u autohifi si myslím,že můžeme vybírat jen podle ceny. Chci zesilovač - ano, pane, máme, pane, Zakoli pane? Tak za 10 tisív. ANo pane tenhle modrý, zelný a velký, to je on. ANo, prosím, zabalit. Jdu domu za 5 minut. U radia to bude to samé.
Sám jsem si v praxi ověřil, že tomu tak je i při nákupu videokamery. Mini DVd - vše jeden šunt, který ve stejné cenové kategorii nečiní rozdíl jeden mezi druhými...

12.12.2006, 20:13 |
erix7 (K)
jeste si pozapomnel poukazt mimo spracovani na soucastky treba v zesikach,CD radiich a pod. coz ma nakonec za nasledek rozlisni zvuk a vykon. to, ze dnes uz vazne skoro vse delaji na vychode je znamo uz nekolik let, nic new pod slnkem.

12.12.2006, 21:00 |
aTTim | Upraveno: 2006-12-12 21:01:29
To je prostě byznys, nevím co je na tom divného, funguje to tak všude. Chceš vydělat, vyráběj v Číně, Vietnamu atd. A vůbec bych to neporovnával s výrobci jako je BW. Mimochodem, pokud se autohifi týká, tak Dynaudio konkrétně dlouhá léta žilo z jednoho modelu repro, žádné inovace. Vím, že kontra bude ve stylu že to je tak kvalitní, že to nepotřebuje obměnu. Není to pravda, ne vždy a určitě ne v tomto případě.

13.12.2006, 07:39 |
Zdeny aTTim:
máš pravdu, moc inovací od DA v rámci autohifi nebylo. Ale na druhé straně, dosud jejich set tvoří dosti vysoký standard a dost dlouho na trhu jemu podobného nic nebyl. A pokud bylo, bylo to patřičně ohodnoceno.
Já osobně Dynaudio v autě mám a nic mě nežene to měnit. Prostě jsem si jist, že posun zvuku dopředu byť jen o kousek, by stál obrovské peníze a vlastnmě mi ani nenapadá, čím bych DA nahradil. Ale to tomhle jsem diskutovat nechtěl.

13.12.2006, 22:52 |
maxim toto snad NIE! pan asi patri do vekove skupiny "za nasich starych, dobrych casu..."....
taketo prispevky ma vytacaju do nepricetna!!!!!
pani! skoncila era Burmesterov, Krautwire a podobnych hovadin, ked "jedine, spravne audiofilske riesenia a trochu te magie - znamenali jediny spravny a High-End zvuk"....chvalabohu!!!!
je mi samozrejme trosku luto za kvalitou niektorych "starych dobrych veci" - sam mam viac ako 30 rokov a presiel som celym audiophile obdobim, ale toto je proste hlupa demagofia!!!
tak pan sa desi kardiostimulatorov z Korey! ale nehovorte! co myslite-kde sa kopec takychto veci vyraba?
kde sa vyrabaju najkvalitnejsie LCD a plazmy na svete? v "nasom starom dobrom Nemecku? alebo Dansku?"...
preco giganti, nie su schopni konkurovat? pretoze sa utopili presne v takej nostalgii akou je uvodny clanok! pretoze si nevsimli, ze preslo desatrocie! pretoze ak si dnes mozem kupit "smejd" kameru za 10 tisic a mat doma obrazky deti, tak 100x ANO!!!
kym stala "kvalitna, vymakana, High-Endova" kamera 40 tisic, mohol som na nu pozerat akurat vo vyklade!
dnes je moznost vyberu! kto chce, moze kupit "lacny smejd", kto neche, moze si priplatit za vynimocnost a kupit Dunaudia za 80 tisic
BOZE MOJ! ako moze niekto nariekat nad tym, ze dnes je umoznene sirokym masam pouzivat veci, na ktore si "audiofil" setril 5 rokov?
iba ste ma zasa utvrdili v tom, pane, ze demagogia nepozna hranic!!!
a opat znacka, ktora vyhrava testy, vitazi v dB Drag sutaziach, atd....ako je to mozne? preco audiofil-profesional nevyhrava tie sutaze z nejakou "kvalitnou, lety overenou znackou, na ktere se podepsal vyvoj?"
myslim, ze si fakt citatelia zasluzia aj iny pohlad na vec, ako ten, co prezentujete vy - Zdeny.....

13.12.2006, 22:59 |
maxim precital som si Vas prispevok 3x a nakoniec som pochopil, ze je totalne zbytocne cokolvek vysvetlovat, oponovat....
clovek, ktory "kupuje 2 znacky, lebo roky ho presvedcili, ze iba tie su spravne"....
musime pozerat na tradiciu a roky vyvoja! fakt dobre! ja pozeram proste na to, co je lepsie a co je ake kvalitne + kolko to stoji!
inak by sme sa museli predsa vsetci vozit na "tradicne" najlepsich autach - Fordoch ....alebo pozna niekto starsiu automobilku s dlhsim vyvojom, s väcsim poctom predanych kusov????
alebo stare tradicne anglicke znacky! Kvalitny Aston Martin - jedine spravne auto podla Zdenyho (kvalita, tradicia...)
nemam sil na takuto diskusiu - lutujem iba mladych clenov fora, ktori si beru priklad z takychto dristov....
opät mate odo mna na rok pokoj....

13.12.2006, 23:03 |
maxim opravujem slovka "demagogia" a "Dynaudio" - aby sa niekto nenahneval, ze som chcel zosmiesnit znacku...

13.12.2006, 23:15 |
maxim este posledna vec: robil som test 12 autoradii ... 10x China, 1x Portugal, 1x Malaysia
vysledok: najhorsie radio - Made in Portugal
najlepsie radio (bolo NAJ za cely rok 2006 - v nom som testoval cca 80 modelov) - teda NAJ - Made in Malaysia
treba si otvorit oci...dnes si ani ja nemyslim, ze Slovensko lezi v "srdci Europy" ako nas to ucili na ZS! a ze je "dolezita europska krizovatka"....
ale precitnut by asi mali viaceri....
p.s. Audi TT - Made in Hungary
Audi Q7 - Bratislava
Touareg - Bratislava
kde su tie tradicie? kde su tie overene znacky? Skoda Octavia - vitaz viacerych testov v Britanii - keby mal pravdu Zdeny, vykaslali by sa na nejaku "lacnu Skodovku"....
takze bud pouzivam zdravy rozum a svoju penazenku, alebo bluznim o kvalitnych starych casoch

14.12.2006, 00:11 |
IvanP Ale asi je rozdiel sa produkt vyvija a navrhuje a kde sa len vyrába
P.S.: aj tak sú zvukovo najlepsie MP3 :-) a čím viac tým lepšie

14.12.2006, 07:56 |
Zdeny MAXIM:
prosím tě, zbrzdi, nebo tě raní pepka. ty jsi vůbec nic nepochopil. Kdybys pozorně uvažoval o tom, co jsem chctěl říct, tak ti to bude zcela jasné. O tom, kde se vyrábí plazmy a LCD, s tebou nediskutuji. V tom máš zcela jistě 100% nebo 1000% pravdu. Ale!!!!!! Viděl jis závod a jeho technologii na výrobu tohoto zařízení???? Asi ne, na rozdíl ode mě!!!!!!!!!!!!! Já tu mluvím o pralesních výrobcích a tzv. garážových firmách, babosedech a pájení letlampou!!!!!!!!! A to je to, co jsem měl a pořád mám na mylsi, když píšu o tom, jestli si koupím zesilovač od výrobce A nebo B za 5 tisíc korun!! O tom, kde vyrábí OMRON svoje k-stimulátory nevéíš asi zhola nic, jinak bys tady takhle blbě nepindal. ALe nic, každý má nárok na svůj názor. Nepochopil jis nic a už se k tomu prosím tě nevracej.
Jen tak na okraj - k těm autům, co jis jmenoval. Rač se podívat do TUV na statistiku poruchovosti a budeš ˇmile" překvapne. Jak si stojí např. Audi TT a další. Hochu, hochu - otevři svoje oka!

14.12.2006, 08:05 |
Zdeny Ještě si dovolím ječdnu poznámku na téma Burmester. Kolik ti jich prošlo rukama, Maxime? Kolik jsi jich slyšel hrát a kolik jis jich viděl aspoň otevřených? No schválně??
Ad Dynaudio- byl jis ve Skanderborgu-že o tom tak zasvěceně píšeš? A kolik jsi měl Dynaudií doma? Schválně? Na čem posloucháš muziku a jaké máš poslechové zkušenosti?? Rozepiš se trochu a pak ti napíšu apošlu fotky já. Budeme tu moci diskutovat do soudného roku.
Jsem o pár pátků starší než ty, to je pravda, ale éra komoušů mě taky nepřesvědčila, jestli máš na mysli zrovna tohle, dne je přeci jen jiná doba, apspoň tedy u nás.Takže nemusím věřit tomu, co na mě blijou sdělovací prostředky, ale uvěřím tomu, co si na vlastní ruku ochytám, na vlastní ucho poslechnu a na vlastní oko prohlédnu.
A zase mě to dovedlo na začátek - je málo firem, které svoje výrobky dovedou téměř do maxima a taky si za ně nechají zaplatit, a věř mi, nejsou to žádní Malajci, nebo Filipínci nebo POrtugalci. Nic proti nim nemám, ale v těchto zemích je to pořád jen o kompromisu a o tom, jak rychle vydělat peníze a v nemalé části, jak prodat pod navrch HUJ to vespod FUJ. Např. by mě zajímalo, kde vyrábí svoje zesilovače např. Bryston? A že by to byly šmejdy???? :-)))) pročpak ne v pralese?? Co ty na to??

14.12.2006, 09:45 |
maxim Zdeny: ano, existuju skutocne "pralesni" garaze s letlampama...ale to nie je nas pripad! ich vyrobky sa predavaju na Ostravskych trzniciach a v Gliwiciach - a maju svojich spokojnych SK a CZ zakaznikov!
takmer VSETKY (a mozno vsetky) sucasne firmy, prestahovali vyrobu do Ciny - nie je na tom nic zle! momentalne sa to oplati, mozno o dva roky bude pochadzat vsetko z Afriky - nedivil som by som sa! aj v Cine su A, B, C a D fabriky....a ak tolko chodis po svete, tak musis uznat, ze prave odtial pochadzaju niektore vyrobky elektroniky, ktore ukazuju svetu, kadial sa pojde dalej...
na IFA 2005 sa mohli "renomovane" znacky s tradiciou schovat voci tomu, co ponukali azijci - proste to bolo fiasko velkych znaciek! Vyriesili to tym, ze od azijcov kupuju hotove vyrobky a davaju tam svoje loga...
dtto Sinsheim - tie NAJ video veci ani nemali znacku! boli 100x kvalitnejsie ako Pio, Sony, Panas!!!!! a to som videl na vlastrne oci...
jedine, v com mas pravdu (a aj IvanP) je to, ze ZVUK - na toto nedorastli, pretoze o tom nikdy nerozmyslali....a nejaky inzinieri s drahymi labakmi v Europe nakoniec vyvinuli veci, ktore preukazatelne pomahaju zvuku....od nich nakoniec cinania pokupia licencie (alebo to jednoducho rozoberu a okopiruju)...je to otazka kratkeho casu!
ak by si mal pravdu ty - predavali by sa dodnes tie znacky co spominas...preco to tak nie je?
jednoducho preto, ze to, co je opre teba priorita - ZVUK, vyvoj, tradicia - absolutne nehra rolu v dnesnom svete!! Chvalabohu! pretoze som roky pocuval "zasvetenych" o tom, ako tato znacka hra cisto, ako "tento kabel vylepsuje zvuk" - boli to slepe cesty, ktore spravodlivo skoncili tam, kde mali...
99.9% sucasnych hifistov a autohifistov ani len netusi, co to je "HiFi a HighEnd" - a priznajme si, pri hudbe aku pocuvaju, je im to absolutne jedno!
nemusia vyhadzovat statisice za sietove pracky, farbit CD-cka na zeleno (iba okraje, samozrejme), ani ich davat do mrazaku, aby im konecne "zahrali!....oni si pustia trebars MP3-jku (Ivan) a tesia sa z toho, aku fasa skladbu ma Timberlake
ja toto vitam, pretoze chore a nezmyselne "hladanie vernosti" nemalo nic spolocne so zdravym rozumom! a Burmester, Kraut a podobni iba vytazili z hluposti inych...ponukli sice vylepsenie a trosku know-how, ale za neadekvatnu cenu!! skoncili tam, kde mali...
tento rok som bol na 3 "High-End" vystavach...2xPraha, 1xBA...za "mojich starych dobrych casu" to boli naozaj VYSTAVY....bol si sa pozriet teraz Zdeny?....este aj ti Cinania by tam boli lepsi ako to, co sa tam vystavovalo dnes...mozem mat ten pocit "ze bohuzial"....
ale nemam - pretoze ak dnes idem ku 10 znamym, kazdy ma "pocuvatelny" aparat....pred 10 rokmi som bol jediny psychopat ja - a to som iba neustale vylepsoval a hladal vernost...az kym mi nedoslo, ze nahanam chimeru...a dnes pocuvam hudbu, nehladam nezmyselne chybicky...
a zijem omnoho lepsie :-) s kvantom naozaj dobrej hudby, ktoru dokazem pocuvat aj vo formate MP3 - co som ako slepy audiofil roky odmietal! pretoze na nete nie su MP3-jky, je tam iba nejaky paskvil....ked si urobis MP3 doma sam, zo svojich CD, tak s nimi v aute nemas problem....doma na spickovej aparature to mzno spoznas....v aute urcite nie

14.12.2006, 10:00 |
maxim Zdeny, este trosku si rypnem- uz za mojich "audiofilskych" cias mnoho audiofilov odmietalo sice "verny", ale naprosto nudny a nezazivny zvuk Dynaudio.... :-)
aj ja mam tu skusenost...mozno to hra najvernejsie, ale toto urcite nikdy nebol zvuk, ktory by som chcel mat doma...uz len preto, ze sa skutocne nehodia na inu muziku, nez na spickove zive nahravky...
v aute je to este horsie...teraz asi naseriam IvanaP... :-) ale je to pravda... je velmi uzka skupina ludi (na SK su to jednotlivci), ktori dokazu ocenit vyvoj a kvalitu Dynaudia...-pretoze bezpochyb ide o spickovu, kvalitnu znacku...
problem je produkt-komu je urceny? kde je dnes doba? aka hudba je dnes na diskoch?
takisto auta...jednotlivci si kupia Astom, Ferrari...aj s ich chybami budu neustale tvrdit, ze lesie auta nie su...
"normalni" ludia si radsej kupia M5 a budu rychlesji...a bude im fakt jedno ze nemaju taku image, ani historiu... v realnom svete BUDU mat lepsie auto...to len ako priklad...
ja som mal doma kadeco a 10 rokov som stravil tym, ze som vsetky peniaze vrazal do High Endu a vsetkeho, co s nim suvisi...bola to slepa cesta, ktora ma nikdy nanaplnila radostou z posluchu....vo chvili, ked som nieco kupil, som uz nachadzal chyby...
preto dnes tvrdim-urcite je spravnejsie cesta pokusit sa robit dobru hudbu z lacnych veci....prinesie to omnoho viac radosti a hlavne budes potom pocuvat HUDBU, a nie hladat chybicky...
je to iba moj nazor...ak chce niekto minut 100 tisice, aby tym presiel tiez, nebranim mu... :-)
Nechci se vam do toho michat kluci, ale mel jsem doma repro Dynaudio Contour 1.3 na sestave od Naim Audio a jejich zvuk bych absolutne nenazyval nudny!

14.12.2006, 15:51 |
maxim Martas - ak to boli tvoje prve audiofilske bedne, tak chapem...
ak si ich pocul desiatky-tak ako ja, tak si proste trochu zaujaty tym, ze si mozno ich majitel
ja to nemam z vlastnej hlavy - pisali to CZ recenzenti, ktori naozaj mali napocuvene desiatky kvalitnych reprakov...
ja iba suhlasim s nimi....dokonca plati vseobecne, ze prilis verne bedne su hodne suche a "nudne"...cize urcite nahravky su na nich dokonale (taku hudbu ale ja nepocuvam) - väcsina inych (rock, lepsi pop, alternativa) vsak je "sucha"...
nemyslim samozrejme na Eminema - kto pocuva taku hudbu, asi si nekupi Dynaudia...
nechcem rozoberat tieto veci - toto je studna neustalych hadok o tom, kto je lepsi, vernejsi, dokonalejsi....toto mam uz za sebou...
Focal vs Dynaudio, K.I.Signature vs origo Marantz atd....a potom plne ulety - repraky za milion, gramce za 500 tisic...CD mechanika za 300....a stale nic...stale zvuk, ktory "nie je dokonaly"....
mam radsej zvuk za 20 tisic, ktory prinesie kopec radosti a feelingu...absolutne neskumam jeho vernost...

14.12.2006, 15:58 |
maxim a na koniec: nejde mi o hadku, ani o vlastne ego...
ide mi o to, aby niekto, kto si cita nase prispevky mal moznost pochopit, ze "vernost", audiofilia a HighEnd su pojmy, ktore su vzdialene tisicky svetelnych rokov od toho, co si on predstavuje pod tymito slovami...
pretoze sa tu stale riesia veci - mam si kupit repro XY za 2990? alebo YY za 4990? bude to kvalitny zvuk? pritom nikto neriesi uplne zakladne veci - ako namontovat repro za 2990 tak, aby som z nich dostal 99% ...toto je podstatne...
keby toto niekto povedal vcas mne, mohol som usetrit desiatky tisic korun!!
bohuzial som sa musel naucit na vlastnej hluposti - ze ak si kupim vitaza testu repro, vitaza zosilnovacov a najlepsi basak v teste, tak to dokopy moze hrat otrasne! a ze nezalezi az tak na znacke, ale hlavne na montazi!
hovorim o autohifi - aby bolo jasne

14.12.2006, 16:31 |
Ricci Nic nove pod slnkom, dizajn vzdy predaval a maloktoru firmu zaujima to 1% ludi narocnejsich na zvuk,aby sa im prisposobovali...
Opytajte sa Maxima, v akych cenovych kategoriach sa v Autodaxe najviac predavaju repra a zosiky,ked pride tuner a povie,ze chce modre repro a chromovy zosik a je hluchy ako pen...
Tieto firmy ziju z obycajnych nenarocnych zakaznikov, to musi byt kazdemu jasne,aj ked vacsin az nas by sa zgrcala nad vecami,ktore ta vacsina nakupuje a pocuva...
to maxim - je fakt ze mas pravdu, mel jsem doma sestavu skoro za 200t., potom i kdyz jsem byl naprosto spokojen, tak jsem si rikal jestli by za 100 nehrala jenom o trochu hur. Ale ty Dynaudia s tou kombinaci hraly fakt pekne :-) Kupoval jsem to u pana co dovazel Naim Audio. Opravdu machr, mel doma gramec Clearaudio asi za 500t. :-) A k tomu Naim Audiu prave doporucoval tyto Dynaudia. Ta sestava nebyla vubec nejak moc hezka, o vzhled mi ani tak neslo, ale kvalita zpracovani byla opravdu viditelna. Je fakt ze me to po dvou letech omrzelo a stezi jsem to prodal za pul a to jeste ze to byl kamarad, protoze jsem musel resit bydleni. Ted si kupuju komponenty do auta a potom bych chtel taky neco domu. Ale uz to mam v hlave snad trochu srovnany, tak si dam strop a vys nepujdu, teda doufam :-))) Myslim ze to vsichni zname, hudba jak doma tak v aute je na penize pekna svine :-)))
Zdeny:
kardiostimulator z indie:
[ Link ] :-)
laserovy gamanoz som nenasiel, neviem, co to je.
laserovy noz viem a gama noz viem ale spolu je to hovadina.

15.12.2006, 14:53 |
Zdeny Noclue:
vidíš, a už je to tady. To ti naimplantují a zešikmí se ti oči a zežloutně kůže :-))
Martas:
Každý máme svoji pravdu a není v moci nikoho, vnutit tomu druhému tu svoji.
Já si svým audiofilským vývojem prošel, za techhiku jsem utratil peněz, že to radší ani nepočítám (ale bylo by za to minimálně auto vyšší střední třídy, nebo byt v okresním městě), ale pro mě z toho vyplynul jeden poznatek: objevil jsem zvuk, který mi sedí a připdadá mi, že mě neuráží. To se však neadlo říct u mnoho (většiny) předchozích sestav.
Zvuk Dynaudio vs. Naim:
tuto kombinaci aktuálně mám v obýváku na DK a TV - jde o 1,3 a Naim Nait5i ve spojení s Panas 65. Že by to byl taky propadák, se mi říkat nechce, i když k mé druhé sestavě to má přeci jen hodně mil daleko. Ale poslouchat se to dá a rozhodně přes to hrají i MP3 dobře, když třerbas luxuji a podobně. Na soustředěný poslech MP3 jsem si ještě nenašel čas:-))
K cenám: šel jsem si poslechnout jednu sestavu do Pasáže Černá růže v OPraze (asi už tušíš, co tam kdo nabízí a jaoé tam jsou cenové úrovně). Slyšel jsem sestavu za asi 500tCZK a po 3 minutách jsem odešel. Takže JEN o ceně to nění, ale je předpoklad a za tím stojím, že pokud jsou finance opodstatněně vynaložené ( a ne jen třebas čelná panel zlacený 18kar zlatem), tak se dá čekat, že tomu odpovídá i kosnrtukční řešení - a to už se do kvality zvuku promítnout musí.
Omluvám se za překlepy, ale mám za sebou dnes 600km jízdy a navíc nemám po ruce brýle....

15.12.2006, 14:56 |
Zdeny Ještě poznámka:
mám kamaráda, který má doma tisíce a tisíce desek, LP a kazet -prostě obrovský archiv hudby. Poslouchá na staré, zesilovači TW40 s chrastícími potencionetry a bednách někde Made in Estonia. Jemu to nevadí, Já ho za to obdivuji. Mně by to vadilo tak, že bych to radši neposlouchal.
On fakt poslouchá tóny a nijak mu nevadí, že mu třebas minule nehrál levý výškáč:-))

15.12.2006, 23:25 |
maxim uz som to raz niekde pisal: robil sa pokus medzi hudobnikmi a audiofilmi - kto spozna rozdiely medzi High End aparatmi...
hudobnici pohoreli na celej ciare-pretoze ich mozog si chybajuce informacie "domyslel" - jednoducho im to nechybalo v nahravke...
cviceni audiofili okamzite spoznali kvalitu aparatov....
takze co je podstatne? to, ze pokial je hifina vas konicek, uz to nie je o pocuvani a pocuti hudby, je to o hladani nedostatkov....vzdy, ked pridem ku niekomu, kto ma naozaj dobry aparat doma a pusti mi dobru nahravku, na chvilku ma zamrzi, ze som to vzdal...
potom pride domaci-otvori vinko a zacne riesit, kolko to cele stalo, co vsetko vymeni "aby to uz konecne perfektne hralo" - a ja viem, ze som urobil dobre, ked som z High Endu usiel...
dnes mam v aute cca 500 tis Sk - je pravda, ze hudba je z toho asi 150, zvysok je video+navi....a minule som pocul aparat u chalana, ktory dal za muziku cca 40 tis - a hralo mu to fakt lepsie...
takze zacinam hladat "lacne a dobre" a este viac upustam od "HighEnd" autohifi...
pretoze sme tu asi vsetci diskutujuci - hifisti, ktorych stal konicek uz prilis vela penazi....
netvrdim, ze by som doma na kvalitnom aparate "vychutnaval" MP3 - to asi fakt nie...ale v aute, pri 150km/h, 17" diskoch a TDI - je mi to fakt jedno :-)
pocuvam albumy, ktore by som nikdy nezohnal ako "origo" CD....a mam ich uz cca 1200.... (v origo CD diskoch mam tiez mozno 200 tisic) - stoja zaprasene v kute v stojane :-)