Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > jak zapojit subwoofer k zesilovači

o Navštíveno 1021x o
o 11.12.2006, 16:03 | Vikin
Mám starší neznačkovej zesilovač, konkrétně RITMO RA-100 na němž je uvedena hodnota 200 W RMS. V manuálu je uvedeno toto možné zapojení v RMS wattech:
Watt @ 4 ohm..........100Wattx2
Watt @ 2 ohm..........200Wettx2
Watt @ 1 ohm..........400Wattx2
Watt @ 4 ohm mono a ponte..........250Watt
Watt @ 2 ohm mono a ponte..........500Watt

Ale přitom na obrázku v manuálu je nakreslenej subáč v zapojení mono, plus bere z prvního kanálu a minus z druhýho, a je u toho psáno že subáč musí mít minimálně 4 ohmy, což přece vylučuje možnost zapojení v můstku při dvou ohmech jak je psáno výše jako jedna z možností zapojení.

Zajímá mě:
1. když chci tím zesilovačem krmit jen subwoofer, jak to nejvýhodněji zapojit a jestli je podle vás bezpečný zapojit subwoofer 2x4 ohmy do můstku při dvou ohmech
2. jestli použít SW 1x4 ohmy nebo 2x4 ohmy
3. jak silný by měl být subwoofer. Slyšel jsem taky, že výkonovým údajům věřit nelze, neboť pojistka u tohoto zesilovače má pouze 2x20A.
4. když je mi jedno jestli dám zesilovač pod palubku nebo do kufru, kam je lepší ho dát, protože nevím jestli je lepší kvůli rušení nebo ztrátám mít kratší spíš signálový dráty nebo dráty od zesáku k subwooferu

dík za odpověď

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3066 sekund.