Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > pasivní sub na výstupu pro aktivní

o Navštíveno 793x o
o 04.12.2006, 12:15 | capo
Ahoj,

ač se tento dotaz netýká autohifi, ale domácího kina, přesto ho sem zkouším dát, protože věřím že spousta lidí umí poradit.

Měl jsem nějakou sadu repro pro domácí kino s odděleným zesilovačem. Ten jsem teď vyměnil za AV receiver. Tento má výstup pouze pro aktivní SW, asi jako všechny ostatní receivery, nicméně můj sub je po odebrání původního zesilovače (ten je pro celou sestavu a má jen digi vstup, takže pro toto již nejde použít) jen pasivní.

Čekal jsem, že SW, ač třeba jen hooodně tichounde, bude jrát a bude možná slyšet. Není ale slyšet vůbec.

Otázka tedy je - je normální, že pasivní SW není při použití zesilovače vůbec slyšet (nebo mám rozbitý výstup na SW)?

Jak nejlépe sehnat zesilovač k tomuto SW?

Ta sestava repro je tato :
[ Link ]
Díky....

o 04.12.2006, 12:47 | wilibald
Ano, nebude to hrát vůbec. S uhledem na velikost, výkon a kategorii reprosoustav bych to osobně řešil nějakým "udělaným" zesilovačem. Nechají se koupit sestavené moduly, nebo přímo modul aktivního SW..
Jinak. Nejsem odborník na domácí kino, ale předpokládám tedy, že rozbočit signál za DVD přehrávačem pro AV a pro stávající zesilovač, který by honil jen SW nejde...
o 04.12.2006, 12:53 | 323Marty
Samozřejmě, že na linkovim výstupu předzesilovače ti ten sub nezahraje ani hlásku, pokud by to nebyl nejakej 110db Eminence a i u toho bych se hodně divil. Jukni na stránky Dexonu, tam mají určitě modul zesilovače pro sub s výkonem okolo 100W rms.
o 04.12.2006, 12:58 | 323Marty
Je to tady:
[ Link ]
o 04.12.2006, 13:18 | capo
wilibald -> rozbočit to právě nejde... dekódování prostorového zvuku se děje až v receiveru.

323Marty -> díky za odkaz, ale tohle je cenově mimo. Představuji si max stovkouvou záležitost, nebo to budu řešit koupí aktivního SW...
o 04.12.2006, 17:57 | wilibald
jj...to je mi jasné...ale i starý zesilovač má dekodér...jestli je nějaká "rozbočka na optiku" nevím, ale na coax. by to neměl být problém..takže selský rozum by mi říkal, ať se klidně děje dekodování na dvou místech, přičemž ve starém zesilovači si z dekodovaného zvuku vezmeš jen kanál pro sub....Škoda, že se tady nevyjádří někdo, kdo tomu rozumí...

o 04.12.2006, 19:24 | capo
Ten starej zesilovač umí dekódovat jen Dolby Digital, a ne DTS, v čemž si pouštím většinu DVD.... Proto jsem ho vlastně vyměnil za receiver... Byla to taková rychlá koupě po tom, co jsem koupil DVD přehrávač kterej ho měl mít a nakonec neměl.... Počítal jsem, že i ty bedny časem vyměním za něco vhodnějšího, ale že budu muset řešit něco takhle rychle mě nenapadlo :-(
o 05.12.2006, 12:45 | wilibald
jj...tak to chápu...
[ Link ]

[ Link ]

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3643 sekund.