Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Focal apod.

o Navštíveno 1223x o
o 27.11.2006, 18:19 | K11
Ahoj.Resim ted takovy problem.Rozhoduji se nad novymi komponentnimi reproduktory do 10tis.kc.Bud nove nebo starsi.Ale radeji něco starsiho a kvalitnejsiho.Na 99% jsem rozhodnuty pro Focal Utopia 165W a proto se ptam,co na ne rikate?Jestli se da koupit za tu cenu něco zvukove lepsiho.Posloucham da se rict skoro vsechny druhy hudby.
Zajima me jakykoliv nazor ohledne zvuku.Zatim by byly pohaneny přes LRx,casem mozna neco od Denonu nebo Helixu.Za odpoved diky.Roman Kovar

o 27.11.2006, 18:24 | 323Marty
Tohle jsou dost záludný otázky. Nikdo ti nemůže říct, jakej zvuk se ti bude líbit. Pokud bude otázka položená, zda jsou Utopie kvalitní? Půlka lidí se zasměje, jak se na to můžeš ptát, protože za tu cenu, která tu byla dneska v sekci bazar, prostě nic lepšího neseženeš. Řiká se, nikdy neřikej nikdy, ale já osobně kdybych před měsícem nezakoupil Infinity Kappa Perfect 6.1 za ještě lepší cenu, tak do nich jdu po hlavě!
o 27.11.2006, 18:32 | Martas | Upraveno: 2006-11-27 18:39:00
přesně tak, myslím že za ty peníze lepší repra nekoupíš! ještě tam byly ty DLS Ur, taky by stály za zvážení. Nebo další možnost :-) vem tech 10, jdi do fortuny, vsad nějaký fotbálky s kursem 6, a na ebay ted prodávaji za cca. 60tis Rainbow CS 260.30 (normálně stojí asi 150tis.) a budeš mít jedny z nejlepších reproduktorů na světě :-) [ Link ]
o 27.11.2006, 18:32 | K11
Mas pravdu.Jen chci vedet,jaky je jejich projev.Je mi jasny ze nekdo radeji ostrejsi vysky atd....,ale zajima me z tech,co to slyseli,jaky zvuk mely.Stredy,vysky,zapojeni atd....
o 27.11.2006, 19:01 | jdoizo
Nejlepší je vědět vo kupuješ, ale některé typy se líbí skoro všem,ale těch je omezeně málo
o 27.11.2006, 19:11 | K11
no to jo ale kdyz nemam moznost si je u nikoho poslechnout tak je to tezky proto se ptam na nazory tech,co je bud mely nebo je delsi dobu mohly poslouchat....Slysel jsem ze sou trochu vic prezentni na vyskach,ale to by po urcitem nastaveni nemuselo byt zase tak spatne
o 27.11.2006, 19:19 | 323Marty
Když oni téměř všechny kompa mají citlivější vejšky, takže v podstatě u všech bez útlumu na výhybce uslyšíš víc vejšek. Jde jen o to, jakej je to vejškáč, jestli je to nějaká keramika, nebo kov, nebo hedvábí. Každý má trochu jinej projev. Já sem ty utopie slyšel na pár srazech a myslim, že jejich přednes je víc než dobrej.
o 27.11.2006, 19:34 | martan01
Co treba Morel Dotech ovation 6 ?
o 27.11.2006, 19:44 | Ricci
Ked chces vediet, do coho ides,jednoznacne si treba vypocut a nedavat len na nazory druhych,. teoretikov je tu viac nez dost a kazdy poradi nieco ine a kazdy clovek ma ine citenie a iny pocit zo zvuku,to, co sa jednemu paci,druhemu vobec nemusi vyhovovat, takze POCUVAT POCUVAT POCUVAT ...atd
o 27.11.2006, 19:52 | K11
No mel jsem moznost v posledni dobe docela dost dlouho poslouchat Helix S6 a Focal Focal K2 Power K2P.Na Helixech se mi libily vysky a na K2 zase stredy.
Takze pokud mozno i kdyz v to nedoufam mel nekdo naposlouchane jak Utopie tak napr.K2 byl bych rad za srovnani.Vim ze je to z velke casti o nastaveni a instalaci.
Je to jasne ze by to byl krok do neznama ale porad rikam ze nevim o nikom u koho by se daly slyset,takze to budu muset risknout.
o 27.11.2006, 20:08 | Cenda
jako Ricci, poslech. Me treba Utopie nijak neuchvatily, predevsim kvuli vyskam, ale zalezi na celym retezci a instalaci.
o 27.11.2006, 20:23 | Martas
Je pravda, ze poslech je bez diskuze nejlepsi, ale nekdy to proste nejde. Zkus potom zalovit na netu a najit nejake recenze nebo testy. Z mych 5 komponentu, jsem slysel hrat 2, dalsi jsem kupoval na doporuceni, nebo dle recenzi, nebo tohoto diskuzniho fora i for v zahranici. O to vetsi bude prekvapeni! :-) doufam ze ne spatne :-)
o 27.11.2006, 20:30 | K11
No s tim poslechem mi je to jasne,ale jak znovu opakuju,nemam moznost si nikde ty Utopie poslechnout a to je ten problem.Kdyby byla moznost nevaham.Slysel jsem dost repro a par jich bylo od Focal a jejich projev se mi vzdy libil.Recenzi a diskuznich for jsem prolezl vic nez dost,takze urcitou predstavu mam.
Vim,ze v Cr melo docela "dost" lidi Utopie a prave proto se ptam.
o 27.11.2006, 21:01 | johanik
No, treba ja je mam vepredu, spokojenej sem, ostrejsi vysky mi nevadi, ostatni prjev aspon pro mne dost dobry, ale nejsem SQ, spis SPL :-) Pokud ses treba z okoli UL, neni problem poslechnout
o 27.11.2006, 23:00 | choze
mel jsem K2P a mam utopie, ty utopie jsou lepsi ve stredech a basech. vysky sou problem u obouch, kdybych mel volit mezi temito - volil bych utopie a sehnal jine vysky
o 27.11.2006, 23:07 | K11
johanik:ja radeji spis SQ,ale jsem spis z okoli Olomouce.Kdyby to bylo bliz tak bych nevahal a prijel bych urcite poslechnout.diky
choze:neco takoveho jsem myslel.Fakt je to s temi vyskami tak spatny,nejsi totiz prvni ktery to rika...?Neda se to nejak pomoci kond. utlumit nebo ani to utlumeni nepomuze...?Ty vysky jsou jediny ceho se bojim,protoze moc nemusim kdyz mi to reze usi:-)
Zkousel jsi laborovat i s jinymi vyskami atd...?
o 28.11.2006, 09:11 | choze
jj vyměnil jsem je za DEGO master a je to o něčem jiném, když budeš utlumovat, budeš ztrácet detaily a to podle mě není řešení.
o 28.11.2006, 18:34 | Martas
zkus jeste poslechnout tohle: [ Link ]
o 28.11.2006, 19:23 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
[ Link ]
nebo třeba tohle...
o 28.11.2006, 19:53 | Martas
cts.cz- no tak to je super nabidka, kdybych nemel repro, tak do toho jdu.
o 28.11.2006, 20:23 | raksop
focal 165W som počul asi v 4 autach super zvuk len stredobas musi čo najblišie ku vyške ta je dosť prezentná je to Focal darmo ale najlepšie to hralu u Viktora v CRX , ked ich tam ešte mal aj ta vyška bola super udajne upravoval vyhybku a určite sa bude snim dať dohodnuť na tej uprave , Focal 165 W odporočam .
o 01.12.2006, 16:55 | CRXMen
Zdravím raksop. Jo jo, středobas hraje velmi pěkně, a výšky jsou
trochu opodál. Záleží taky jaký je výběr zbytku komponentu,
ale dá se to doladit :-) Kompo boužel už nemám...
o 03.12.2006, 19:07 | K11
Tak Utopie uz sou doma.Uvidime co to udela takze se bude zkouset a ladit.
raksop:diky
CRXMen:mohl by jsi mi prosim pokud je to mozne napsat v cem spocivala ta uprava vyhybky?Koupil jsem ty kompa od Milose_BK.
Jinak zbytek sestavy zatim da se rict neni,jen radio Blau. LOS ANGELES 74 ale stejne se planuje vymena.A nad zesilovacema se bude jeste premyslet.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3179 sekund.