Navštíveno 1738x

Ot: poraďte jak a kam nejlíp umistit Supremacký výšky, v závislosti na jejich pruměru?

14.11.2006, 12:46 |
zrno sloupek ok ale nasměrování se mi zda nějaký moc divny

14.11.2006, 17:59 |
martan01 | Upraveno: 2006-11-14 18:02:43
No popravde ty vysky jsou opravdu hodne mohutne :-))

14.11.2006, 21:23 |
LadaN Nesměrovat hlavně nahoru, kolmo k palubce hrajou nejlépe a potom ještě co nejblíže ke středobasu, mám takovej dotaz , co tam máš za středobasy?

14.11.2006, 22:36 |
ivls nasměrování se nedá hodnotit podle fotky - v každém autě je to jinak
tyhle výšky mají velkou vyzařovací schopnost
jinak martan01- asi jsi už pořídil auto na muziku?? :-))

15.11.2006, 15:36 |
martan01 | Upraveno: 2006-11-15 15:39:26
Kluci to neni moje zastavba. !!!
Ja mam pred sebou jeste mnoho casu .
Ivane auto ¨stale nemam ,Transita neberu za auto. :-((
Lado mam stredobasy od Ivana.
Jo a prispjevek s hlavni otazkou neni muj !
LadaN: budu tam mit CDM54 a HCW8
Takže asi nejlepší sloupek bude ten decentní černej?
A co takle? Snad se ivls nebude zlobit.

Jsem LAMA co je CDM54 a HCW8 ?
Pro martana01: cdm jsou od morelu středaky a hcw basostředy

17.11.2006, 07:44 |
LadaN Mám málo času a proto píšu až teď, ale ten středobas budeš honit do activu s vejškou? Ono totiž v pasivu se projeví ta vysoká citlivost u vejškáče a přemlátí ten středobas tak že je to skoro nepřijemné. To směřování nahoru těch výškáčů se mi opravdu neosvědčilo a navíc to honím do pasivu a budu stavětsvojí výhybku. Ty vejškáče snesou neuvěřitelné nízké kmitoočty, vůbec bych se je nebál pustit dolu s frekvencí co to nejvíc půjde.
Pro LadaN: Budu mít taky vyhybku. A co řikáš na to ,když se k tomu přidá ještě ted střed od morelu CDM54 a basy od morelu HCW8 ?
Jo to je fakt, píšou, že může hrát od 1400Hz.

17.11.2006, 15:26 |
Ivouš osobně si myslím, že tyhle vejškáče jsou díky kmitočtovému rozsahu určeny a priori do 2pásmových ideálně aktivních systémů , jednak díky své frekvenční charakteristice a fs pod 700hz
[ Link ] a jednak díky vlastním zkušenostem. Volbě středobasu bude ale potřeba věnovat zvláštní pozornost a vycházet při tom z konkrétních poměrů toho kterýho auta.

17.11.2006, 17:10 |
LadaN Ha přidal se má je totiž taky, ale v krabici. Ale stejně jako já k nim ude volit středobas AD. Já už ho mám a momentálně mám nainstalované Suprema středobasy. Jsem ale také spokojen jen ty AD budou více kickovat... :-)))
Výhybka ti zabero mnoho času, protože teď hraju na výhybku od Elate sérii a zkoušel jsem i AD MM výhybku a ta má moc vysoko dělící kmitočet, ta Morel je lepší, ale vejšky chtějí trochu stáhnout a poslat ještě níž.
TAKŽE STŘEDOVÉ REPRÁKY CDM BYSTE NEPŘIDÁVALI?

17.11.2006, 19:15 |
Ricci Bohuzial CDM zacinaju poriadne hrat az cca od 700-800 Hz, takze to moc zmysel nema...

17.11.2006, 22:02 |
Ivouš Ládíku ... :-) momentálně mám v krabici ale lautr všechno...
Středy bych do setu Supremo + nějaký MW nepřidával...
Mám set ELATE 6 a chtel jsem si do budoucna vyměnit výšky za Suprema, ale jak to tak tady čtu, tak to asi nema smysl, že?

18.11.2006, 09:01 |
Ricci mimochodom poxybujem o tom,zeby supremacke vysky boli svojimi parametrami stavane na Elate vyhybku...

18.11.2006, 09:45 |
Cenda Ricci: nijak zle to s ni ale nehraje, rozhodne lip, nez kdyz pouzil AD vyhybku
Tusim ze neco skousel i IVLS snad jse vyjadri.

18.11.2006, 15:39 |
aTTim Souhlas s Ivousem, Supremo vysky jsou schopny zahrat fakt hodne nizko, idealne do 2way systemu. Pokud pasivne, pak urcite nema vyznam pouzivat hotove vyhybky k jinym kompum, minimalne kvuli delici frekvenci.

19.11.2006, 18:12 |
LadaN Proboha kterej barbar by chtěl k Morel Supremo vejšce dát středy? Výhybka mi zabere asi nejvíc času, ale já nikam nepospíchám. A pokud neodzkouším několik pasivních výhybek, abych měl alespoň představu o parametrech tlumivek, tak se do stavby vlastní nepustím. Velice totiž záleží na tom zda tlumivka má jádro či ne a pokud se na jednom kanále zesilovače objeví dva elektromagnetické měniče, které mají při hraní různou impedanci, tak tolik jednoduché to nebude, zvláště když s frekvencí se ovlivňuje i dělící kmitočet. Bude to boj...
Jen neznám dalšího sraba než s Hondu s Focalem a mě kdo by s tím začal experimentovat. Všichni jenom teorie. Nyní mám udělanej 4dB útlum na vejšku a je to rázem jiné než na autoshow kde někteří měli možnost poslechnout. A co je nejlepší...sedí tam dva mohutní a propracovaní, v tu ránu je zvuk jinej.
LadaN : já ti dám sraba, aby jste se náhodou
neuSUPREMOVALY a taky vám zahrály trochu slušně
aji ty středobasy...
Kolik lidi ma u nas Suprema ?

20.11.2006, 11:50 |
aTTim Koukam Supremomanie :)

20.11.2006, 12:02 |
Ricci Som zvedavy,ci Supremo stredobasy dokazu zahrat tak ako focalovske stredobasy...

21.11.2006, 06:29 |
LadaN No já je ještě mám a hrajou slušně, jen jsou Ryvesáků a né moje.. Pokusím se je rozehrát lépe než mi je vezmou....Focal hraje zvukovvě jinak. Hele blbej nápad, nechce někdo moje AD MM a já koupím od nich ty středobasy? Jo a dám si tam basák, aby vám to hrálo dobře.
to LadaN - za kolik ty AD MM? :-)
Pro LadaN: Měl bych zájem o ty MM.

22.11.2006, 06:33 |
LadaN Hele jakej je zájem. Tak zkuste něco nadhodit. Musím se jinak podívat co jsem za ně dal a kolik slevím ke stáří...

23.11.2006, 06:24 |
LadaN Tak zatím domluveno a zamluveno na týden. Počkáme...