Navštíveno 2042x

Ahoj měl bych dotaz koupil jsem rádio Clarion DXZ 368 je to 4x50W mám na tom 4 repráky vzadu a dva vepředu. Když hraje trochu hlasitěji a začnou basy, tak přímo rádio začne trochu blikat. Bliká i když ho napojím přímo na baterku, KDE MŮŽE BÝT PROBLÉM??? Mám v plánu ted dávat zesilovač. bude tam basák dva repro vzadu a dvě v předu. Bude to blikat, když ten zesilovač bude mít vlastní napájení?
A proč to může blikat? Baterka je nová ted od léta. Je to power bull bylo mi řečeno že to je celkem kvalitní. Je to 44 Ah motor mám totiž 1.3 takže na to to stačí. Může být problém ještě i v uzemnění baterky?
Díky za rady a tipy.
co vím tak me vždy rádio blikalo když mělo slabý kabel k napájení, vyměnil jsem za silnější a pohodka, ale když to dáš přímo k baterce, tak je to divné ?? :-/

09.11.2006, 22:06 |
Libor Bliká protože nestíhá zesák v rádiu,když napojíš repro přes zesík tak by to mělo bejt v pohodě.
jak to myslíš...4 repráky vzadu?...to jako 2x středobas a 2x výškáč nebo 4 středobasy či koaxi?......dej pozor na dodržení Ohmů na jednotlivý výstup z rádia...

09.11.2006, 22:13 |
Libor CTS.CZ : pak by taky mohlo zablikat naposled....:((((
No mámtam 4 koaxi zatím. Během zimy to půjde předělat. Je to zapojené sériově takže by to mělo být 8 ohmů. U rádia je napsané že je pro 4-8 ohmů takže by to mělo být OK. Nebo se pletu?
teda pokud se nepletu, tak jestli je to sériově a máš na každym kanálu dva koaxy, tak to dává pouze dva ohmy!
se pletes...
pokud seriove,tak je to 8ohmu...
Tak já měl vždycky za to, že to je takhle...
co vím tak to je právě obráceně.
Kua...takhle

Jde o to, co je obráceně. Vim, že ty hodnoty mám správně, jen to názvosloví mám asi zafixovaný blbě???
ohmaz mas spravne,ale jmenuje se to obracene..o)

10.11.2006, 15:34 |
Toyo :o))
zaprvý bych zkoncoval se zapojením 4 repro na zadní kanály rádia, Ohmy ti můžou sedět sebelíp, ale watty se budou pořád rozdělovat, což je taky docela důležitý, rádio má na zadních kanálech tak 2x14Wrms, takže ti jde do repro tak 7W. Jinak jak už bylo řečeno, silnější kabel, popř. se zesíkem kapacitor