Navštíveno 1925x

zdravim, chtel bych se zeptat jestli znate nejakou overenou solidni firmu kde cloveku navrhnou, nakoupi a namontuji hifi do automobilu. pripadne kolik tak obvykle stoji prace za kompletni montaz.
predem diky za tipy
zapomnel jsem poznamenat ze se ptam predevsim proto, ze cenu komponentu si umim predstavit, ale montaz vubec nevim kolik to stoji casu a penez. takze o to mi jde predevsim.

07.11.2006, 21:37 |
m1tv skus se zeptat člena choze www.audio-art.cz ten umi:)
ceny zalezi nejvice na predstave a slozitosti instalace
koukni treba na
[ Link ] je tam i nejaka fotogalerie
vedle v partnerech mas firem tri zadky :)
a ktera provadi montaze? nebudu jich prochazet dvacet, proto se tu taky ptam ze. predstava ze se budu sam hrabat v aute je neunosna.
predstavuju si to tak, ze rano se auto nekam priveze, a vecer to bude namontovany. (jako priklad, netrvam na tom ze to trva zrovna den..:))
jinac cenova uroven nic moc, nepredstavuju si od toho koncerni sin, ale chtel bych tam hlavne vpredu a vzadu komponentni reproduktory (tzn. celkem osm kousku), nejake slusne radio, a kdyby se to veslo do nejakych 15 - 20 tisic, tak i nejaky zesilovac pripadne subwoofer, ale v to nedoufam. zkratka bych chtel, aby to hralo jakz takz poslouchatelne. porta pro to nebudou, ale taky 20tis neni zrovna moc.

07.11.2006, 22:01 |
m1tv to fakt ne za to maš lepši radio:)
promin, ale je to o prioritach. ty repro v aute ti totiz nikdo nezaplati, takze je zbytecny do toho tolik investovat. a nechtej mi rict, ze za 20 tisic to bude hrat spatne. na emmu to samo neni, ale zas je to 100x lepsi nez ruzny seriovky.

07.11.2006, 22:42 |
m1tv de o to že za 20t budeš rad že daš vubec ty komponenty dohromady ..co maš za auto?
m1tv:co píšeš za bludy?
:)
fojtan:to vis,ze se da za ty penize vymyslet-a neni toho zas tak malo-a klidne bych s tim na emmu sel.:))
Akorad jsi z Prahy a ja z JČ :((

07.11.2006, 22:53 |
m1tv jaky bludy? chce radio to je tak 5t naky kop 2* což je dalšich 5 + zes a sw což je tak 6t což maš dohromady 16t a to je bez kabelu a bez prace tak jaky bludy?
No jak myslis-prit se nebudu a vim,co jsem napsal a taky co pise on.
m1tv: dik za info, ale kdyz bezne v autech hraji seriove reproduktory a radia za par stovek milionum a milionum spokojenych lidi (a dokonce to casto nehraje vubec spatne), tak zkratka za 15-20 tisic (kdyz origo stoji sotva pet) uz to musi bejt slusny pro bezneho posluchace. neumim si predstavit, ze by kazdy mel davat do hudby stovky tisic "aby to hralo". je to blbost.
wattman: JC mi nevadi, ale predevsim bych chtel vedet toto:
predstavuji si instalaci nasledovne (cisla v tisicich, priblizne):
- radio ... 8
- reproduktory (chtel bych komponentni) 2x2 vepredu a 2x2 vzadu ... 6 dohromady
- a kdyby se teda naslo misto v rozpoctu (samozrejme bych si nechal poradit) tak pripadne nejaky slabsi zesilovac a k tomu mensi woofer do kufru, ale myslim ze to neni az tak nutny ke standartnimu poslechu (v porovnani se seriovkou...).
- dale chci vedet, kolik casu pro profika zabere tohle vsechno zamontovat do automobilu a kolik takova montaz VCETNE VSEHO stoji (zkratka aby se tam nemuselo nic dodelavat doma aby to bylo pro me hned komplet k poslechu). + k tomu jsou treba asi nejaky kabely atd, tomu nerozumim, takze ptam se kolik tyhle materialy okolo stoji.
- predpokladam ze rozdelat tapecirunk dveri, dat tam nejaky ty desky na ulozeni ci jak se to dela, taky neco stoji, resp. trva na praci, takze to samozrejme zahrnout do celkove ceny...
takze - veslo by se to do 20 tisic?
ps: uvedomuju si ze to neni moc profihifi jaky tady asi probirate nejvic, ale me ta muzika tolik nebere, takze prosim poznamky "to nemuze vubec hrat" si nechce od cesty. budu vam vdecen.
oprava - tech komponentnich repro je samozrejme 8...

07.11.2006, 23:43 |
m1tv jako jo pokud seš nenaročnej posluchač tak se do tech 20 da eco udělat když daš repra do origo uloženi do kufru jen sw v boxu tak jo . možna kouknout po něčem staršim tak by to byo ešte lepši ..kdyžtak pisni na icq nebo mail a mužem o to probrat ...
septej se CTS - v vanoční akce je kompletní balik do auta od Bullaudio za 12500 (zesik, 2x repro, subwoofer. kabelaže) a jíne (Inphase JBL atd.)...montaž neni problem u ho - take na leasing 485131256

podle me mu naprosto bohate staci treba tohle .......at si rika kdo chce co chce.....
radio : Pio 2800
cena : 3411
[ Link ] repro : set DSK + DCX
cena : 3898
[ Link ] zesik : HPB 604
cena : 3932
[ Link ] sub : Deep Blue 12
cena : 3500
[ Link ] nap. sada : normal
cena 580
[ Link ] signaly : Basic 2x 2ch
cena : 2x 318
[ Link ] ----------------------------------------------------
komplet material : 16k ....... za 4k ti to namontuje kdokoliv snad :)))
radio stačí, předek a sub na zesík, ovály stačej z rádia, MP3 ti to bude umět...... podle mě pohodka......
jináč pukud ti můžu doporučit tak dej na nás a místo setu těch repro si kup spíš pořádný kompa dopředu ( např. Rainbow za cca 3500) ...... výslednej zvuk bude uplně o něčem jinym.........

08.11.2006, 11:26 |
choze 1. rádio je základ tudíž bych to viděl cenově kolem 6-8k
2. přední kompa jsou základ přednesu zvuku cena cca 3-4k
3. instalace vytváří až 70% výsledného vzku - tudíž je potřeba počítat i s tlumícím materiálem a větší náročností na práci.
4. zadní repro bych nedával
5. zesilovač bych řešil 4kanál - předek + sw
vytlumit si to klidne muze ale to by pak musel instalovat sám................
a né každej tady má highend rádio za víc jak 10k.......... to Pio by mu stacilo.......
Dvacet tisíc je docela dost peněz, takže bych se nebál. Koukal jsem, že jsi z prahy, tak se zkus stavit třeba v Alisu (www.aliso.cz) nebo v Autodesignu (autodesign). Určitě tam s tebou proberou, co by si chtěl a udělají předběžnou cenovou nabídku.

08.11.2006, 23:52 |
imax Nismo.Power ma pravdu za 20K se da poridit celkem dobra zestava a proto ze to nebude HiEnd zestava tak to Pio mu stacit urco bude, anebo jestli neco zbude tak nejakou slabsi alpinku!!! ... jinak ostatny jako choze !!!

09.11.2006, 09:27 |
choze to rádio bych dal aspoň DEH-30MP, ta 2800 nic moc :-( kort když tam budou dražší kompa.
Pokuď jsi nenáročnej posluchač tak do 20ti se s přehledem vejdeš ale stejně to vidím za chvilku na TUS :o))))))) !!!!
Zdar, jestli můžu doporučit kam s muzikou tak kontaktuj pasaťáka, ten mi dělal muziku do BMW e46 a je moc šikovnej!