Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > navigace - rada

o Navštíveno 899x o
o 25.10.2006, 20:55 | daimondai
Ahoj. Můžete mi, prosím, poradit nějakou přenosnou navigaci? Něco přehlednýho, včetně map za rozumný peníze? Zaujal mě Blaupunkt Luca MP3, Tom Tom One New nebo Becker Traffic Assist. Díky za rady.

o 25.10.2006, 21:13 | jarkn
skus sa poobzerat na [ Link ]
o 25.10.2006, 21:18 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
tomtom
o 25.10.2006, 21:53 | prohifi.cz
zalezi kde to chces nejvice vyuzivat - pokud prevazne v CR, tak tomtom ma suverenne nejlepsi mapy a tomtom ONE je moc dobra hracka - velmi maly, lehky a ma dobre citelny a kontrastni displej

Becker ma zase v cene spoustu map, hodne se hodi, pokud bys to hodne vyuzival i po zahranici
o 25.10.2006, 22:21 | SilverGhost
A na jaké to máš využití? Kam chceš převážně jezdit. Od toho se odvíjí potřebný software a samožřejmě i přístroj. Pokud můžu z těch tebou vybraných nějaký vyloučit, rozhodně by to byl Blaupunkt. Tento přístroj nedisponuje přijímačem SIRF III a není tak citlivý, jako TomTom a Becker. A u Beckera bych spíše doporučil Traffic Assist HighSpeed.
Pokud chceš, tak to tu trošku rozeber, jaké máš požadavky a můžeme to probrat. Nebo mi napiš zítra na ICQ a probereme to tam.
o 26.10.2006, 00:38 | Shr3k
daimondai: Z hlediska pokrytí ČR a SR jsou na tom nejlépe produkty, které využívají upravené mapy TeleAtlas kombinované s vlastní databází čísel popisných, tzn. embedded software běžící na mašinách s Windows CE 4.2: iGO 2006 a Dynavix Mobile.

Dobré jsou i navigace od Garminu, nicméně mapa ATLAS 10R, která se českým Garminům prodává, je sice přesná, ale není moc dobře zpracovaná, co se routovatelnosti týče (chybí hlavně atributy jako možnost odbočení, jednosměrky atd, takže člověk musí hodně improvizovat).

Mapy od NAVTEQu, které používají přenosné navigace na bázi německého software Navigon (opět Windows CE 4.2) jako třeba Becker, Sony a další (krom Luccy, která používá tradiční mapy jediného dodavatele Blaupunktu - TeleAtlas), jsou, co si budeme namlouvat, tragédie. Američani na nás kašlou a pokrytí od roku 2004 stagnuje. K dispozici je jakžtakž použitelný západ Čech zhruba po Kolín, potom Brno a Ostrava (mám v autě originál navigaci s mapami NAVTEQ ve formátu SDAL, stav 2006). Tempo pokrývání databáze NAVTEQu najdeš tady [ Link ]

Proto dopuručuju v pořadí, které uvádím:
1. Dynavix Cube Alpha (nejpodrobnější mapa ČR, co je k dispozici, bezchybná čeština, RDS-TMC přípojka)
2. MIO C510E (lepší pokrytí Východu Evropy (SK, HU, SLO, HR...)s mapami místních dodavatelů, česká diakritika v názvech, RDS-TMC přípojka)
3. TomTom One New (TomTom pořád nezná háčky na písmeny, nemá možnost připojení RDS-TMC tuneru, má pasivní držák)
4. Garmin nüvi nebo Streetpilot
5. Blaupunkt Lucca
... pak dlouho dlouho nic.
A pak někde na konci navigace s mapami od NAVTEQu.
o 26.10.2006, 00:47 | Shr3k | Upraveno: 2006-10-26 00:55:35
daimondai: A ještě, pokud chceš opravdu mít bezproblémovou navigaci s plným pokrytím Evropy, raději si k připlať a máš nejen komplet mapy, ale i zabudovaný RDS-TMC přijímač, prostě všechno. Mám na mysli třeba MIO 710, který koupíš za 12200 s DPH [ Link ] v maloobchodě (VOC je kolem 11650 s DPH) s kompletní Evropou a který vyhrál na Invexu Kříšťálový disk.
o 26.10.2006, 06:57 | daimondai
Díky všem. Je to pro kámoše. Předám mu informace, ať se s tím popere.
o 26.10.2006, 13:15 | SilverGhost
To Shr3k:
1. Tvoje pořadí je sestaveno jen podle jednoho kritéria, a tím je podrobná mapa čech. Veškerá další kritéria odmítáš. Takže tvůj žebříček je naprosto k ničemu.
2. Navigační software od navtequ je sice bohužel v čechách méně podrobný, ale od dubna příštího roku bude ČR, SK, PL a HUN 100% pokrytá a tento software normálně na trhu. Nehledě na to, že mapy od navtequ jsou dokonalejší, než teleatlas. Zatím se mi s Beckerem nepodařilo vjet do jednosměrky opačným směrem, s Tomtomem během cesty do Nymburka 2x. Ale to nemusí znamenat vůbec nic, mohla tam být jen vyjímečná chyba a náhoda.
o 26.10.2006, 13:39 | Sedan
z NAVIGACE MIO C710 se dá udělat normální PDAčko. Za ty prachy dobrý né !!!
o 26.10.2006, 13:47 | All
No a já chviličku jezdil s G Streetpilot. Potřeboval jsem sjet z D1 jenže Exit byl zavřený. Trvalo mu hodně dlouho než pochopil, že jedu jinudy a pak mi zakufroval cca 80 km.
o 26.10.2006, 22:48 | Shr3k
SilverGhost: "ČR, SK, PL a HUN 100%" - to bude mít jako kdo? Pokud NAVTEQ (a že to slibuje už dva roky - neboj ptám se co půl roku přímo v NAVTEQu), už se těším, jak si to dám do auta a budu koukat na té své televizi na pořádné mapy jako v Německu a ne na ty naše chudáky (vyjma Prahy tedy).

"Navigační software od navtequ je sice bohužel v čechách méně podrobný" - to je HODNĚ NADNESENÉ.

Ad jednosměrka: vzhledem k tomu, že databáze NAVTEQu zná v Nymburku čtyři křižovatky, tak přes ně navigovat není zase tak složité... :o) Zrovna nedávno jsem jel z Milovic na Havl. Brod., tak si to celkem pamatuju.

Ad jediné kritérium - je podrobná mapa Čech: v případě Evropy bych volil MIO 710. Nebo pokud bych chtěl NAVTEQ - jedině nový Sony NV-U81T (gyroskop, Bluetooth, TMC, 4,3" displej a 4 GB s mapami celé Evropy), který bude cca příští měsíc na trhu.
o 27.10.2006, 11:12 | SilverGhost
To nevím, kolik má v Nymburku křižovatek Navteq, ale já tam byl s TomTomem a netrefil. S Navteqem jezdím do Německa a zatím bez problémů, jen neznal novou silnici z Rozvadova do Amberku.

PS: Informace o mapách jsou od Navtequ - poslal to Becker.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3109 sekund.