Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Zajímavá diskuze

o Navštíveno 1261x o
o 24.10.2006, 15:47 | Tuner#2
Nevím jak moc často chodíte do sekce ostatní, ale tohle je fakt zajímavé a jsem zvědavý na reakce. Občas mě totiž přijde, že někteří vidí jen autohifi, ale v životě s konstrukcí repro a jejich ozvučnic nepřišli do styku:

[ Link ]

o 24.10.2006, 17:02 | Nismo.Power
zajímavá diskuze která z tebe dělá s prominnutim koko.* :)

o 24.10.2006, 19:48 | fancarhifi
Zajímavá diskuze?Spíše koše s baňama, hrušky s jabkama jak kdo chce...
o 24.10.2006, 20:22 | Nismo.Power
jj .... pořádná munice žvástů a jedinej kdo tam má pravdu je jdoizo :))))
o 25.10.2006, 09:06 | wattman
Nismo nepřeháněj.....
o 25.10.2006, 11:07 | Tuner#2
Nismo.Power: Hmm, taky názor...

Je zajímavé, že zrovna ty jsi tam napsal tolik podmětných věcí k diskuzi :o)
o 25.10.2006, 11:14 | Tuner#2
fancarhifi: A co jsem tam podle tebe zmíchal? Konkrétně v čem jsem neměl pravdu - zatím konkrétní připomínku k tomu co jsem napsal mělo jen pár lidí...
o 25.10.2006, 12:46 | fancarhifi
Tím bylo myšleno, že autohifi&homehifi jsou zcela odlišné disciplíny a proto výrobky určené protu či onu nelze zaměit natoš srovnávat.
Nebudu tady popisovat akustické specifikace interiéru v autě a v místnosti.
o 25.10.2006, 12:53 | Tuner#2
fancarhifi: Proč by woofer, který má vyrovnanou charakteristiku nemohl zahrát dobře jak v autě, tak i doma? Samozřejmě podíl vlivu místnosti je velký a repro, které se vejde do +/- 3dB v bezdozvukové komoře, můž mít v reálné místnosti "drby" v křivce třeba i 20 dB, ale to samé může mít v autě. Samozřejmě repro do auta musí odolávat i povětrnostním vlivům a vlhkosti, což by některé repro na doma nepřežilo ale např. Focal má repro na doma a do auta konstrukčně hodně podobné a hraje jim to jak doma, tak v autě.
o 25.10.2006, 23:04 | wattman
Kdyz uz jsi nakousl ty povetrnostni vlivy-tak si myslim ze takovy PA je staveny na nehorazny zachazeni pri pouzivani venku a na jedny Selenia jsem odehral pul vecera v desti bez plachty-neni papir,jako papir...

O zadnejch japkach a hruskach to neni-to co se pise na amplionu je naprosta pravda-az teda na jednoho chytraka,co psal,ze by ho dal do plata.
Nikdo tam zadny TVM nevnucuje.
Je pravda,ze autohifi repro maji vetsi vzdalenost mezi civkou a magnetem-kvuli tomu ruznemu pusobeni vlivů a otresu,ale taky je pravda,ze jsou predrazeny-maji umyslne nizkou citlivost a ve vetsine pripadu i TSP k "nicemu".
A muze mi tady psat kdo chce co chce.....

Ale bez ohledu na vyse napsane:do auta autovej,domu Home a ven a do sokolovny PA.Jednou to tak vymysleli-tak na tom asi neco bude.
o 26.10.2006, 14:21 | rossi.x
Ok, souhlasíš teda s tím, že všichni autohifíci jsou beďaratý, zamindrákovaný píči, co akorát honěj kilowaty? Kupujou naleštěný žlutý sráče a ještě tomu říkaj hifi? Honěj si trička před babama, a soutěžej kvůli velkovýrobcům aby jim dělali reklamu? A že jediný a pravý je do auta PA? TVM tam nikdo nevnucuje, to je pravda, ale na mojich jednoduchých 5 otázek ti nedokáže nikdo odpovědět. Navrhnout v klidu alternativu k předraženýmu AH. Místo toho čteš akorát, že jim by to každýmu hrálo 10 x líp, stálo to 20 x míň, že jsem kokot, vymytej mozek, že něco hraje tak a tak, i když to neviděli ani na obrázku. Já jsem se tam skvěle pobavil, a nechal se poučit od lidí, co dostali Nobelovku za audiotechniku :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
o 26.10.2006, 14:40 | Tuner#2
rossi.x: Pokud to bylo na mě, tak s tím nesouhlasím, ale já dával odkaz na diskuzi tady na autohifi a prostě s některýma dnešníma konstrukcema autorepro nemůžu souhlasit, že to je na kvalitní poslech správně a že si to neodporuje ani z hlediska elektro akustického. Nic víc, nic míň.
o 26.10.2006, 14:56 | rossi.x
Ne, to bylo na Wattmana :-)
o 27.10.2006, 01:15 | wattman
rossi.x:Ne,s tim nesouhlasim a asi bych v tom pripade nebyl vubec ucastnikem tohoto fora:)))
Psal jsem konkretne jen o te jedne diskuzi a vim o jejich nesnasenlivosti.
Ale je tam par lidi co opravdu vi-o cem mluvi...
o 27.10.2006, 14:16 | rossi.x
Jo, to jo. Je jich tam pár, ostatní papouškujou a cintaj pátý přes devátý.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3219 sekund.