17.10.2006, 16:04 |
Paul Lidi zkoušim nastavit sestavu přední kompo Spectron SPC26Z,zadní ovály Spectron stejné řady a zesilovač Spectron 4100Z.Zapojil jsem pouze přední komponentní,level na zesilovači stáhnul na minimum,rádio jsem zesílil na 75% a pomalu zvyšoval level.Level jsem měl na max ale zkreslení jsem neslyšel.Je to možný??Nechci zase zničit reproduktory,tak se radši ptám.Jinak to zkreslení jsou nějaké nepřesné zvuky že?Díky moc.

17.10.2006, 17:41 |
wilibald | Upraveno: 2006-10-17 17:41:55
K tomuto konkrétně nejsem schopný nic říct...ale nejspíš proč ne, pokud repro stíhají výkon zesilovače a ten na plný gain nejde do limitace.
V závislosti na kmitočtové charakteristice repro se může zesilovač se zvyšováním výkonu dostat do režimu limitace, což se projevuje ořezáváním špiček signálu. Je to režim nebezpečný pro repro. Jdou na ně krátkodobě impulsy stejnosměrného napětí. Na 100W zesilovači je to, jakobys připojil repro přímo na baterku.
Limitace se nechá změřit, nebo uslyšet.
Moje rada. Nehoň se za hlasitostí. Dej si tedy rádio na třeba na těch 75 %, nastav si gain tak, aby to mělo o něco větší hlasitost, než budeš používat a netrap zbytečně komponenty.