Navštíveno 1401x

Tak jsem se rozhodl udělat komplet dveře z MDF + na to pak eventáuálně ty redukční kroužky z MDF. Původně tam byly 13ky, teď tam půjdou 16ky Focal.
Najde se tu někdo ochotný kdo by poradil co a jak ? Na kolik ta MDF výjde, kde nejlépe sehnat. Jakou zvolit tloušťku . Tak nějak celkově návod jak to spáchám, aby to bylo trochu slušný. Případně kdo dělal něco podobného a má fotky z instalace tak budu moc rád. Bok dveří je rovná plocha bez nějakých vyfikundací. Jak třeba pořešit kličky stahování oken ? - výjde to, nebo se tam pak musí dělat nějaké vybrání ? Díky moc za každou reakci k tématu :)

už jsem nedočkavý jak zahrajou ...

16.10.2006, 18:59 |
kavak Nevím no jestli je to zrovna vhodny dělat cely z MDF . Já bych někam umístil desku MDF ale jen malou, uchytit ke dveřím na to dal kroužky podle potřeby aby se tam vlezl reprák . No a jetě před tím vytlumil ty dveře ten venkovní plech a pak i ten venek a na to bych dal nějakej pěknej tapec .
no desku tu v jednom skladě nabízejí např. 16mm a je to asi 3x2,6m! za 990Kč, což je docela pakatel, ale je to v PB, takže pro tebe spíš orientačně, je to velkosklad dřeva pro truhláře a hobbysty. V kličce by měl ten "tisícihran" jít nějak nastavit, buďto posunout to uložení (matici) nebo nastavit kličku, to chce vidět

16.10.2006, 19:29 |
tomvee | Upraveno: 2006-10-16 19:31:59
Taky jsem uvažoval udělat jen část kolem toho repráku z mdf a zbytek nechat origo. Co bude lepší ? Je pravda, že když dveře z té vnější strany vytlumím, tak je pak šumák, když tam ten origo tapec nebude úplně perfektně sedět, páč to nebude mít možnost dělat akustický zkrat ?
2, co použít na vytlumení ? dobrý poměr kvalita / cena (spíš levnější)
takže něco jako dělal tappaja ? Tak teď nevím jestli je výáhodnější komplet z mdf, nebo jen část ?

Tak jsem to pořešil s tappajou. Udělám jen část z mdf pod ten redukční kroužek a bude. Vytlumení udělám jak na té felině.

16.10.2006, 21:49 |
Libor tak to mám, nakonec na to přišel laminát:)

17.10.2006, 00:09 |
Pagoš Když už dělam dveře, tak pořádně:-)
Takhle to bylo původně....

17.10.2006, 00:11 |
Pagoš Teď pracuju na nových, kličky jsem zrušil, zastoupila je elektrika.
Zatím fáze výstavby...

pagoš: koukám že retro design :-) hlavně dej palubku do stejnýho dřeva :-D

17.10.2006, 23:08 |
Pagoš FD_Ondra: Taky mě to napadlo, že bych to tak mohl nechat :-)
Ale nakonec jsem stejně čalounil. Už se pomalu blížim do finále.

17.10.2006, 23:11 |
Pagoš A bordel na pracovišti :-) (sorry za zasírání příspěvku :-) )