Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Digitální koaxiální výstup.

o Navštíveno 2518x o
o 13.10.2006, 14:02 | wilibald
Na stará kolena chci dát obraz do auta. Mám v tom chaoz, protože tomu nerozumím. DVD nemám ani doma...
DVD přehrávače mají na audio výstupy: 2xRCA, 5.1 RCA, nebo optický digitální výstup...Tyto varianty a jejich využití je mi jasné. Čemu nerozumím, je "koaxiální digitální výstup". Ještě jsem nezaregistroval car zařízení, u kterého by bylo napsáno "digital coaxial imput". Takže mi není jasné, do čeho takový kabel strčit, aby fungoval prostorový zvuk. Nebo je to něco zcela jiného? Třeba na obraz? Je to typická věc, kterou asi vědí všichni mimo mě, protože ji nikde nikdo nerozebírá.

o 13.10.2006, 14:32 | Ricci
Spravne, take nieco je len v home hifi a je to najkval. prenos digit zvuku,v aute su na to asi prilis velke vzdialenosti...
o 13.10.2006, 14:37 | Shr3k
Ricci: Ale prdlajs, RTFM, normálně se prodávají 10m koaxy a fungují:

Coaxial S/PDIF connections work typically at least to 10-15 meter distances with good 75 ohm coaxial cable.

[ Link ]
[ Link ]
o 13.10.2006, 14:39 | Shr3k
wilibald: Ve stručnosti, jedná se stále o ten samý protokol, pouze jednou vedený optickým kabelem s koncovkami Toslink a podruhé 75Ohm koaxem s cinchi. Optika samozřejmě dosvítí dál. Nicméně protože se jedná o protokol, lze použít zesilovače či primitivní převodníky (třeba koax>optika>koax).
o 13.10.2006, 14:40 | Ricci
No mne odporucali kupit len 70 cm koax kvoli kvalite, tak len predavam, co som kupil :-)
Ale nic to nemeni na tom,ze v HU v autach sa to nepouziva...
o 13.10.2006, 15:16 | wilibald
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

Tak třeba tyto.
o 13.10.2006, 15:24 | wilibald
Jakýsi převodník Coax>optický jsem našel za cca 4,5...Což je celkem dost...Ale stále mi nejde na rozum, proč to na ty přehrávače dávají, když car procesory mají optický vstup...nebo o nějakém nevím...
o 13.10.2006, 15:25 | Shr3k
Ricci: Opravdu? Nejsou na trhu jenom Alpine věci s TOSLINKem... namátkou jsem zabloudil do nabídky ACR: [ Link ] : 1 x koaxialer Digitaleingang
[ Link ] : Optical, Coax and Analog Inputs
o 13.10.2006, 15:38 | Shr3k
wilibald: Hama dělá 48721 adaptér koax>toslink asi za litr.
o 13.10.2006, 15:47 | Shr3k
Ještě pro bastlíře jednoduché zapojení: [ Link ]
o 13.10.2006, 16:57 | wilibald
Pro mne připadá v úvahu pouze procesor Clarion.

To Shr3k: Díky moc, s bastl nemám probl a mohu si tedy vybírat i z coax-postižených přehrávačů.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3001 sekund.