Navštíveno 1042x

08.10.2006, 10:38 |
Honza Ahoj, potřeboval bych poradit s volbou repro. Po browzdani webem jsem zakotvil u SONY. Nemam potrebu mit nabusenou sestavu, spis aby byla dobre sladena...nechci zesik ani SW. Radio mam sony 4x50W.
Moje volba je takova, ze repro vpredu je predpokladam dulezitejsi, jsem ochoten tedy na predek investovat vic.
Vybral jsem dopredu pekne XS-HT170SN (cca 4tis). 60W/89dB.
Repro vzadu nemam videt-neresim design. XS-F1725 (1100Kc) 40W/92dB.
Vpredu jsou repro vykonejsi, jenze maj o dost mensi citlivost coz je predpokladam v pripade ze nemam zesik dost podstatny parametr ne? Osobne povazuji citlivost za dulezity parametr, proto nechapu proc je HT170SN skoro 4x drazsi nez F1725.
Muzete prosim nekdo poradit zda je tato volba dobra, popripade poradte cokoli jineho (montazni hloubka vpredu 65mm, chci urcite komponenty, vzadu mont. hl. bez limitu)
Diky

08.10.2006, 13:11 |
mourl Sice rádio Sony máš ale to neznamená že musíš mít i repra sony.Nevím jestli ty co si napsal jsou komponentní nebo koaxiály.Ale určitě bych volil jinou značku repro než Sony.Zkusil bych třeba tohle do předu:
[ Link ] Za ta prachy to bude hrát určo líp.U těhlech se mi líbí i víc design.

08.10.2006, 14:12 |
Honza Ty přední jsou samozdřejmě komponenty. Jo, tak ty powerbass take vypadali pěkně. Dík za tip. Kazdopadně pořád nevím na co koukat. Třebas tyhle rainbow
[ Link ] taky nevypadaj spatně, jsou ještě levnější a parametry stejný. Takže jsem tam kde jsem byl, nevím na co koukat. Předpokládám že potřebuju co nejlepší citlivost (tím že nemám zesik) a výkon stačí kolem těch 50W. Jenže netuším co jsou slušné značky...alpine, macaudio, powerbass, rainbow...
Kdyžtak podaďte někdo přední komponenty, zadni koax. cena kolem 4-6tisíc komplet...
DIKY

08.10.2006, 14:19 |
Honza Jo a ještě, ty powerbass cos mi na ně házel link jedou od 59Hz...není to málo, a nebo je to naopak dobře, že mi nebude v autě tolik nic drnčet...

08.10.2006, 15:36 |
mourl ty Rainbow zase nemají plnohodnotné vyhybky, jsou to jenom ořezávací kondenzátory.To je jako kdybys od koaxiálů vyrval ten výškáč a dal tam kabely.Nevim šel bych do plnohodnotnejch vyhybek.Ten frekvenční rozsah si myslím že zase doženeš na zadním repro protože ovály jsou stavěný na to když nechceš mít SW.Nebo se prostě s nima ten SW da trošičku dohnat.K těm slušným značkám: věřil bych asi těm Pawerbass,Alpine,macAudio,Rainbow,Helix,Hertz. Citlivost je taky duležitý údaj je to vlastně hlasitost 1metr od repra,aspoň teda myslím.
co třeba tohle? :
[ Link ] Jinak když to tady trochu přehrabeš tak určo najdeš nějaky podobny tema
Pokud by sis chtel vybrat Rainbow tak SLX265 DELUXE ... ty uz maj plnohodnoutnou vyhybku. Ja je kupoval u
[ Link ] a max spokojenost ! Urcite dobra za volba !
2 Honza :
- jakou hudbu nejvice poslouchas ?
- planujes do budoucna zesilovac ?

08.10.2006, 18:35 |
krtekaudio | Upraveno: 2006-10-08 18:36:46
a co takhle starsi myslim ze v inzerci byly kompa od DLS a daval k tomu u zesik DENON (tusim 4 kanal coz by pro tebe bylo uplne ideal)cena tam byla 4tis
vim ze pises ze nechces zesik ale radsi budu mit jete kompa a zesik nez NEW na radio(muj nazor)
Honza: cau,ty XS-HT170SN uz davno nestojej 4 tisice,daji se sehnat novy kolem 3100.- lae je fakt ze pokud ti nejde primo o to,mit stejny komponenty,tak kup naky kompa za 2tis. a mas vystarano

09.10.2006, 12:41 |
Honza To RyVes-Milan
poslouchám vsechno mozny...hip hop, house, dance, drum n base, ale i neco jemnejsiho...(aneta langerova atd...)
Zesik neplanuju.

09.10.2006, 12:45 |
Honza to mourl:
ten link co jsi mi poslal je na bedny co maj taky jen orezavaci kondenzator...:-)
BTW vzadu mi to nejde na ovaly, cili jen kulaty. Pokud bych tedy koupil ty powerbass co jedou od 59Hz, tak bych tedy musel alespon dozadu dat nejakiy co slapou trebas od 30Hz? Vis co, zas na druhou stranu blby je, ze prave vzadu maj obecne lidi problem a chtej hudbu ztisit. Kdyz jim dam za palici bedny co budou hlavne basovat tak nevim..si rikam ze by ty basy mely byt hlavne vepredu...

09.10.2006, 14:44 |
Honza krenekj@volny.cz
já se na něho neptal jen ti říkám že máš email psal jsem ti

10.10.2006, 20:41 |
Tas Nechapu co mate proti reproduktorum od SONY .... ukazte mi instalaci, kde na svoji cenu hrajou vylozene spatne, kdyz se divam na instalace v americe tak tam jsou komponenty Sony pouzivany ve velky mire - jen tady se setkavam s vylozenym odporem k tyhle znacce - vysvetli mi nekdo proc?? mam ty kompa co Hona daval na zacatku podporeny ve dverich kickama rainbow a v plate mam ty nejvyssi ovaly od sony a se zvukem jsem VELMI spokojen - na cenu me instalace to hraje nadmiru zajimave!
vysvetli mi nekdo odpor ke znacce SONY??
HOWG

11.10.2006, 12:13 |
Libor podle mě : málo hudby za hodně peněz